ဆန္ေခါက္ဆြဲ
Monday, May 30, 2011
ဆန္ေခါက္ဆြဲ လုပ္စားျဖစ္တယ္။ ကိုယ္က ေခါက္ဆြဲ မ်ိဳးစံုကို ၾကိဳက္တတ္ျပီး ေက်းဇူးရွင္တို႔က ကိုယ့္လို ေခါက္ဆြဲေတြ မစားတတ္ဘူး။ သူကေမြးကတည္းက ရန္ကုန္မွာ ၾကီးလာေတာ့လည္း ရန္ကုန္ဆိုေတာ့ ကိုယ့္လိုနယ္က တရုတ္တ၀က္ ကခ်င္တ၀က္ ေခါက္ဆြဲေတြ မစားတတ္ဘူး။ သူက ပဲမႈန္႔တို႔ ေရွာက္ရြက္တို႔၊ မန္က်ည္းရည္တို႔နဲ႔ သုပ္တဲ့ အသုပ္မ်ိဳးစံုၾကိဳက္တယ္။ ကိုယ္က အရိုးျပဳပ္ရည္ေတြနဲ႔ မွ်စ္ခ်ဥ္ေတြ၊ မုန္႔ညွင္း ခ်ဥ္ေတြနဲ႔ စားရတဲ့ ေခါက္ဆြဲေတြ ပိုၾကိဳက္တယ္။ ခုလည္း ဆန္ေခါက္ဆြဲလုပ္စားတယ္ သူေတာ့သိတ္မ ၾကိဳက္ပါဘူး။ ကိုယ္တို႔ပဲ ၂ရက္ဆက္တိုက္ စားလိုက္ရတယ္။ သူ႔မနက္စာ တခါပဲစားတယ္။ ေကြ႔သယိုတထုပ္ ၂ရက္စားလိုက္ရတယ္။ ဒါကို ဆန္စီးနဲ႔လုပ္ရင္ ဆန္ေခါက္ဆြဲလို႔ ေခၚျပီး နန္းလတ္နဲ႔လုပ္ရင္ လားရွိဳးမုန္႔ တီလို႔လည္း ေခၚတတ္ပါေသးတယ္တဲ့။ တျခားနယ္ေတြရဲ့ အေခၚအေ၀ါေတာ့ ေနာက္တမ်ိဳး ျဖစ္ႏိုင္ပါတယ္။ ကိုယ္တို႔ ငယ္ငယ္က ဆန္ေခါက္ဆြဲကို ေန႔တိုင္းနီးပါးစားတယ္။ အခ်ဥ္အျဖစ္ မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္သုပ္၊ မွ်စ္ခ်ဥ္ျပဳပ္နဲ႔ ျမစ္ၾကီးနား ေဆာင္းေအးေအးမွာ မွ်စ္ခ်ဥ္ပူစပ္စပ္ေလးနဲ႔ ဆန္ေခါက္ဆြဲ စားရတာ အရမ္းျမိန္တာပဲ။ ေခါက္ဆြဲကို အမ်ားဆံုး မွ်စ္ခ်ဥ္နဲ႔ ၀မ္းတိုဖူးေၾကာ္နဲ႔ ပိုၾကိဳက္တယ္။
စားရန္အသင့္ျပင္ထားတဲ့ ဆန္ေခါက္ဆြဲသုပ္
ဒါက အမဲနံရိုးကို ဂ်င္း(လက္၂ဆစ္ခန္႔) ဓါးျပာရိုက္ထည့္၊ ငရုတ္ေကာင္းေစ့(အျဖဴ) ၁၅ေစ့၊ နံနံေစ့ လက္တ ဆုပ္စာ၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည့္၊ အခ်ိဳမႈန္႔တို႔ထည့္ျပီး ႏူးေနေအာင္ျပဳပ္တယ္။ အသားႏူးအိသြားရင္ ဆယ္ျပီးေျခထား၊ အေစ့အဆန္ေလးေတြဖယ္ျပီး အဲ့ဒီအခ်ိဳရည္ထဲ ေကာ္မႈန္႔၃ဇြန္းေလာက္အရည္ေဖ်ာ္ထည့္ ဆူပြက္လာျပီး ေစးပ်စ္ပ်စ္ေလးျဖစ္ရင္၊ ႏူးအိေနတဲ့ အမဲသားကို ထည့္ျပီးေရာေမႊထားတာပါ။ အရင္တုန္း က ေတာ့၀က္သား ၃ထပ္သားနဲ႔ လုပ္စားတယ္။ ၀က္သားစားသူမ်ားအတြက္က ပိုအဆင္ေျပပါတယ္။
ဆိတိုဖူးကို ေရဆူနဲ႔ေဖ်ာ္ျပီး ဆီနဲနဲထဲထည့္က်ိဳ၊ ဆားနဲ႔အခ်ိဳမႈန္႔နဲနဲထည့္၊ ေအးလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ မ်ား မ်ားကို ညွက္ေနေအာင္ေထာင္းျပီး ဆိတိုဖူးေဖ်ာ္ထဲထည့္ထား။ ၾကက္သြန္ျဖဴစိမ္း အန႔႔ံသင္းေနပါေစ။ ဒါမွပို စားေကာင္းတယ္။
ေျမပဲဆီကို၊ ႏွမ္းဆီ နဲနဲေရာ ပူလာရင္ နာနတ္ပြင့္ တခုထည့္၊ မီးပိတ္ အနည္းငယ္ေအးလာရင္ တရုတ္မဆ လာမႈန္႔ထည့္ျပီး ဆီေမႊးလုပ္ထား။
ၾကာညိဳ့( ပဲငံျပာရည္အေနွာက္) အသင့္ျပင္ထား
ငရုပ္သီးေျခာက္ကို ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔ေၾကာ္ ေထာင္းျပီးဆီထဲျပန္စိမ္ထား။ ျမစ္ၾကီးနားမွာေတာ့ တရုတ္ ကခ်င္ ေခါက္ဆြဲဆိုင္တိုင္းလိုလို ဒီလို ငရုပ္သီးေထာင္းပဲရတတ္တယ္။ ပိုေမႊးျပီး ပိုစပ္တယ္။
ၾကက္သြန္မိတ္( ေခါက္ဆြဲဆိုင္ေတြမွာ နံနံပင္ထက္ ၾကက္သြန္မိတ္ပိုသံုးက်တယ္)
တိုဖူးကို ဒီလို အရြယ္ေတာ္ေတြ တံုးျပီး ၾကြပ္ရြေနေအာင္ေၾကာ္ျပီး ၀က္ေခါက္ေၾကာ္နဲ႔ တြဲျပီးလာခ်ေပးတတ္ တယ္။
တရုတ္မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္ကို ၾကာညိဳ့၊ ေျမပဲဆီက်က္၊ နံနံပင္နဲ႔သုပ္ျပီး လာခ်ေပးတတ္တယ္။ မွ်စ္ခ်ဥ္ရွိလည္း ဆႏြင္းနဲ႔ ႏူးေနေအာင္ျပဳပ္ျပီး လာခ်ေပးတယ္။
ဆန္ေခါက္ဆြဲဖတ္ ျပဳပ္ျပီးသား
အေပၚက အဆာပလာေတြ အကုန္ထည္ျပီး စားလို႔ရပါျပီ။ ဆီတိုဖူး၊ ပဲငံျပာရည္နဲ႔ အသားျပဳပ္တို႔မွာ အငံ ပါျပီးသားမို႔ ဆားနဲ႔အခ်ိဳမႈန္႔ကို မထည့္ပါဘူး။ ပဲရြက္က ၀ယ္ထားတာၾကာလို႔ ဟိုေန႔က ဟင္းခ်ိဳ လုပ္ေသာက္ လိုက္တယ္။ မက်န္ေတာ့ မထည့္ရဘူးေပါ့။
ေျမပဲေထာင္းပါတယ္။ မထည့္ရပါဘူး။ ေက်းဇူးရွင္ၾကိဳက္လို႔ထည့္ေပးတာပါ။ အရိုးျပဳပ္တဲ့ ဟင္းခါးနဲ႔တြဲစား ၾကေပမဲ့ အိမ္မွာေတာ့ မလုပ္ျဖစ္ဘူး။
ေက်းဇူးရွင္စားတဲ့ ပန္ကန္ပါ။ ဒီေလာက္ကို မနည္းစားလိုက္တယ္။ ဖင္ကပ္ေတာင္ခ်န္ထားေသး။ ကိုယ္ လား ? ဟင့္အင္း ေမးနဲ႔ကြယ္ ရွက္တတ္လို႔ပါ :P
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster