ေရႊၾကည္ကိတ္ ဘယ္လိုဖုတ္မလဲ
Tuesday, May 31, 2011
ေရႊၾကည္ကိတ္လုပ္နည္း ေမးထားလို႔ ေရးေပးလိုက္ပါတယ္။ ကိုယ္က မုန္႔ေတြေတာ့ မလုပ္တတ္ပါဘူး။ အမွန္တိုင္း၀န္ခံရရင္ ၾကက္ကန္းတိုးလို႔ ျဖစ္သြားတာေနမွာ ဟီ ဟီ။ ျပီးေတာ့ ေရႊၾကည္ဆႏြင္းမကင္းက လည္း လုပ္ေနက်မို႔လို႔ေနမွာပါ။
ေရႊၾကည္မႈန္႔ 150g
All-purpose flour 115g
ေထာပတ္ 225g (Butter)
ေထာပတ္ 2 teaspoon(Ghee)
ၾကက္ဥ 5လံုး
သၾကား 170g
1 teaspoon vanilla extract
1/2 teaspoon baking powder
Food color (ပန္းေရာင္)ႏြားႏို႔ 1/2 Cup
ေထာပတ္( Ghee) ကို အပူေပးျပီး ေရႊၾကည္ထည့္ေလွာ္ပါ။ ေရႊ၀ါေရာင္ျဖစ္လာရင္ အေအးခံထားျပီး ေထာပတ္( Butter) ထည့္ျပီးေမႊပါ။ ေရခဲေသတၱာထဲ ၂နာရီထားပါ။ ၾကက္ဥကို စက္နဲ႔ေခ်ပါ။ ၾကက္ဥေခ်ေန တုန္း သၾကားထည့္ပါ။ ႏို႔ထည့္ပါ။ vanilla extractနဲ႔ baking powder ထည့္ပါ။ အေရာင္ထည့္ပါ (မထည့္လည္းရပါတယ္) ဂ်ံဴမႈန္႔ကို ေျဖးေျဖးခ်င္းေလာင္းထည့္ပါ။ အားလံုးရျပီဆို ႏွပ္ထားတဲ့ ေရႊၾကည္ကို တျဖည္းျဖည္းခ်င္းထည့္ျပီးေမႊပါ။ ေရႊၾကည္သားညွက္လာရင္ ဖုတ္မဲ့ဗန္းထဲ ေထာပတ္သုတ္ ေရႊၾကည္ အႏွစ္ေလာင္းထည့္ ဘိန္းေစ့ျဖဴးပါ။ Ovenကို 150 ံC ၁၀မိနစ္ၾကိဳဖြင့္ထားျပီး ေရႊၾကည္ဗန္းထည့္လိုက္ပါ။ မိနစ္ ၅၀ ေက်ာ္ ၆၀ေလာက္ဖုတ္ရပါ့မယ္။ ဒုတ္ခြ်န္ေလးနဲ႔ ထိုးၾကည့္ပါ။ ကိုယ္လုပ္တုန္းက သတိမထား မိဘူး။ ျပီးေတာ့ စနစ္တက်ဖုတ္တာလည္း မဟုတ္ေတာ့ အတိအက်မေျပာ ျပႏိုင္ဘူးျဖစ္ေနတယ္။ အဆင္ ေျပၾကပါေစ။
ေရႊၾကည္ကို ကုလားဆိုင္က အထုတ္မွာေတာ့ Sooji လို႔ေရးထားတတ္တယ္။ Suji လို႔လည္းေရး တတ္ေသး တယ္။ Selimona ဆိုရင္ေတာ့ ေနရာတိုင္းမွာ ရွာလို႔ရမယ္ထင္တယ္။
vanilla extract
All-purpose flour
Food color
တခ်ိဳ႔ပံုေတြကို Google ယူထားပါတယ္။
Boiled Salt Duck Egg
သတိရတုန္း တင္ေပးလိုက္တာ တခါက ဘဲဥဆားငံေမးတဲ့ ညီမေလးတေယာက္ရွိတယ္။ ဓါတ္ပံုရိုက္လာ တာ ခုမွသတိရလို႔ တင္ေပးလိုက္တယ္။ ေနာက္က်သြားတဲ့အတြက္ ေဆားရီးပါ :)
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster