အမဲသားေျခာက္နဲ႔ အာလူးဟင္း၊ ပဲပင္ေပါက္နဲ႔ပဲျပားေၾကာ္၊ Broccoli သုပ္
Monday, May 09, 2011
ပဲျပားနဲ႔ ပဲပင္ေပါက္ အစိမ္းေၾကာ္လိုက္တယ္။ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္စိမ္း အပြတို႔ကို ပါးပါးလွီးျပီး ဆီသတ္။ ၾကက္သြန္အနံ႔ ေမႊးလာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပါးပါးလွီးထည့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ရရင္ ပဲျပားေၾကာ္ ပါးပါးလွီးထည့္၊ ပဲပင္ေပါက္ ေရေဆးျပီးထည့္၊ ငံျပာရည္ ခရုဆီနဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ တခါတည္းထည့္ျပီး ၂မိနစ္ဆို နံနံပင္ထည့္ရင္ ရပါျပီ ပဲျပားနဲ႔ ပဲပင္ေပါက္ အစိမ္းေၾကာ္။
ပဲျပားနဲ႔ ပဲပင္ေပါက္ေၾကာ္
Broccoli ၀ယ္ထားတာ က်န္ေနလို႔ ေရဆူထဲ သၾကားနဲ႔ ဆီနဲနျထည့္ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ ျပဳပ္လိုက္တယ္။ ႏွမ္းေလွာ္မညွက္တညွက္ေထာင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီက်က္၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ျပီး သုပ္လိုက္တယ္။ အခ်ိဳသုပ္ေပါ့။ အေပၚကေန ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ျဖဴး လိုက္တာပါ။
ဒီတေခါက္ အမဲေျခာက္ လုပ္ေတာ့ အရြက္ေတြ နဲနဲပါသြားတယ္။ ေၾကာ္စားလို႔ မေကာင္းဘူး။ ဒါေၾကာင့္ ေရစိမ္ျပီး အတံုးေသးေသးေလးေတြ တံုးျပီး အာလူးနဲ႔ ခ်က္လိုက္တယ္။ ဟင္းရည္မရွိေတာ့ ထမင္းနဲ႔ နယ္စားလို႔ ရေအာင္ အရည္ေလးနဲ႔ခ်က္ထားတာပါ။ သရက္သီး သနပ္၊ ငါပိေၾကာ္နဲ႔ဆိုေတာ့ အရမ္းစား ေကာင္းတယ္။
အာလူးကို အခြံႏြာျပီး ဆားေရစိမ္ထား။ အမဲသားေျခာက္ကိုေတာ့ ၂နာရီၾကိဳစိမ္ထားတာပါ။ အာလူးနဲ႔ အမဲသားကို အရြယ္ေတာ္တံုးထား။ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုပ္ေျခာက္တို႔ကို ေထာင္းျပီးဆီသတ္။ အေရာင္တင္နဲ႔ ဆႏြင္းနဲနဲထည့္။ ၾကက္သြန္ နီ၀ါေရာင္သန္းလာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီ ၂လံုးပါးပါးလွီးထည့္၊ ဆားနဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကရင္ အမဲသားထည့္၊ ေရခမ္းရင္ ေရဆူအသားျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး တည္ထား။ အသား က်က္ေလာက္မွ အာလူးထည့္။ အာလူးႏူးရင္ အမဲသားလည္းႏူးေလာက္ျပီ မဆလာခတ္ျပီး အဖံုးအုပ္ မီးပိတ္။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster