Lorem Ipsum

ဒီေန႔ ခ်က္စားျဖစ္တာေတြပါ

 Saturday, May 07, 2011

ပဲပုပ္ခ်က္တယ္။ ပဲပုပ္အေျခာက္ကို ေၾကာ္ျပီး ေထာင္းထားလိုက္တယ္။ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ၊ ငရုပ္သီးေျခာက္ ေထာင္းျပီ ဆီသတ္၊ နႏြင္းနဲ႔ အေရာင္တင္ နဲနဲထည့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၃လံုးပါးပါးလွီးထည့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကရင္ ပဲပုပ္ထည့္ေၾကာ္ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ျပီး ဆီျပန္လာရင္ ငရုတ္သီးစိမ္းျခမ္းထည့္။ ရျပီေပါ့ ။




                                                      ပဲပုပ္ခ်က္


ေျပာင္းဖူးေတြ႔လို႔ ၀ယ္ထားတာ။ အရမ္းႏုေနေတာ့ ေၾကာ္လိုက္တယ္။ ေျပာင္းဖူးကို ေျခြထား။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို ဓါးျပာရိုက္ဆီသတ္ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီေရာင္သန္းလာရင္ ေျပာင္းဖူးထည့္။ ေရနဲနဲထည့္ျပီ တည္ထား။ ေရခန္းရင္ ခရုဆီနဲနဲထည့္။ ဘဲဥဆားငံ၂လံုးျပဳပ္ျပီး ပါးပါးလွီးထည့္။ ေျပာင္းဖူးရရင္ ငရုပ္စိမ္း အပြေတာင့္ကို ပါးပါးစိတ္ထည့္ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ျဖဴး စားလို႔ရပါျပီ။ ဘဲဥဆားငံထည့္လို႔ ဆားမထည့္သလို ေျပာင္းဖူးက ခ်ိဳလို႔ အခ်ိဳမႈန္႔လည္းမထည့္ဘူး။ ဘဲဥဆားငံနဲ႔ဒီတခါပဲ ေၾကာ္စားဖူးတာ ဒါေပမဲ့ ေတာ္ေတာ္ၾကိဳက္သြား တယ္။



ေၾကာင္လွ်ာသီး မီးဖုတ္ျပီးသား ၀ယ္လာတာ အရမ္းႏုတယ္။ ပါးပါးလွီးျပီး သံပုရာသီးညွစ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသတ္ ပဲမႈန္႔ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔နဲနဲထည့္ျပီးသုပ္တယ္။ အခ်ဥ္သုပ္ပါ။ ပဲပုပ္က အစပ္ခ်က္ထားလို႔ အစပ္မ ထည့္ေတာ့တာပါ။



ငါးသလဲထိုး ေၾကာ္ပါတယ္။ ဆားဆႏြင္းနယ္ျပီး ၾကြပ္ေနေအာင္ေၾကာ္ထားတာ စားရင္းစားရင္း ဒီေလာက္ပဲ က်န္ေတာ့တယ္။ ပဲၾကီးေလွာ္မ်ား မွတ္ေနၾကသလားလို႔ ဆူရတဲ့ အထိပဲ( အမွန္ေတာ့ ဓါတ္ပံု ရိုက္ဖို႔ မက်န္ မွာကို စိုးရိမ္လို႔ ဆူတာပါ :) )


ဆိတ္ရိုးနဲ႔ အမဲရိုး က်န္တာေတြကို ဂ်င္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ။ နံနံပင္အျမစ္(ထုျပီး) ခေနာန္တတံုးထည့္ ျပဳပ္ တယ္။ အရိုးႏူးမွ ကုလားပဲျခမ္း ေရစိမ္ထားတာထည့္ျပီး ပဲႏူးလားမွ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔နဲ႔ ၾကက္သြန္ မိတ္ျဖဴး စားပါတယ္။

တရက္တရက္ ဒီေလာက္ေတာင္ ခ်က္စားသလားလို႔ ေမးၾကသူမ်ား ေန႔တိုင္းေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ ကိုယ္တို႔က တပတ္မွာ ၂ရက္တည္း မနက္စာ ထမင္းတူတူစားၾကတာပါ။ ဒါေၾကာင့္ ပိတ္ရက္မွာ ဖြယ္ဖြယ္ရာရာေလး ခ်က္စားပါတယ္။ က်န္တဲ့ေန႔ေတြဆိုရင္ေတာ့ ဟင္းတမ်ိဳး အရည္ေသာက္ တမ်ိဳး ေခါက္ဆြဲျပဳပ္ ဒါမ်ိဳးေတြနဲ႔ ျပီးပါတယ္။

Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP