Lorem Ipsum

ငါးဆုပ္ခ်ဥ္စပ္၊ မွ်စ္အခ်ိဳသုပ္၊ ဆိတ္သားဟင္းနဲ႔ ပဲ၀ါေလးဟင္းခ်ိဳ

 Saturday, June 25, 2011


ငါးဖယ္ငါးဆုပ္ကို ေၾကာ္ျပီး မန္က်ည္းမွည့္နဲ႔ အစပ္ခ်က္ပါတယ္။( ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုန္ေနလို႔ပါ) ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုပ္ေျခာက္အေတာင့္ေတြ အားလံုးကိုေထာင္းျပီးဆီသတ္၊ အႏွစ္က်က္ရင္ ဆႏြင္းမႈန္႔နဲ႔ အေရာင္ တင္မႈန္႔ နဲနဲထည့္၊၊ မန္က်ည္းသီးမွည့္ကို ေရစိမ္ျပီး အႏွစ္နဲ႔ ငံျပာရည္ထည့္ခ်က္ ဆီျပန္လာရင္ ငါးဆုပ္ ေၾကာ္ထည့္၊ ေရဆူနဲနဲထည့္ ဆီျပန္လာမွ ငရုပ္သီးစိမ္းနဲ႔ နံနံပင္အုပ္ပါတယ္။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလး ခ်က္ လိုက္ ပါတယ္။



ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ စပါးလင္နဲ႔ ဆားထည့္ျပီးေထာင္းထားတဲ့ ငါးဖယ္ျခစ္ကို ၾကက္ဥတလံုး ေဖာက္ထည့္ နယ္ျပီးမွ ေၾကာ္ထားတာပါ။



မီဆို အႏွစ္နဲ႔ ပန္းေဂၚပီေၾကာ္( မီဆိုအႏွစ္ကတဗူး ၀ယ္ထားတာ မကုန္ေသးပါဘူး ကုန္ေအာင္ ခ်က္စားပါရ ေစေနာ္ :))



မွ်စ္ဖူးေတြကို အိမ္မွာပဲ တြယ္ခ်ိတ္နဲ႔ မွ်င္ပါတယ္။ ျပီးမွ ဆႏြင္းနဲနဲထည့္ျပဳတ္ အရည္ညွစ္ထား၊ ၾကက္သြန္နီ ကို ပါးပါးလွီးေရေဆးထား။ ႏွမ္းေလွာ္ျပီး ပုဇြန္ေျခာက္နဲ႔ ေထာင္းထား။ အာလူးျပဳပ္အခြံႏြာျပီးေျခထား၊ ဂ်င္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီက်က္ခ်က္ထား။ ၾကက္သြန္ေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္မိတ္နဲ႔ နံနံပင္ရိတ္ရိတ္လွီးထား။ ဇလံုတလံုး ထဲမွာ အားလံုးကိုေရာထည့္ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔နဲနဲထည့္ျပီးေရာသုပ္။ ခ်ဥ္စပ္ၾကိဳက္ရင္ ငရုပ္သီးစိမ္း ဆီ သတ္ျပီး သံုပုရာသီးညွစ္ထည့္ေပါ့။



မွ်စ္အခ်ိဳသုပ္




ပဲ၀ါေလး ဟင္းခ်ိဳ



ဆိတ္နံရိုး ရွိေနတာနဲ႔ ဂ်င္းနဲ႔ခ်က္တယ္။ ဒီဟင္းက ဘယ္ကေနစားတတ္လာတာလည္း ဆိုေတာ့ ကိုယ္တို႔ ပူတာအိုက အၾကီးတေယာက္က ခ်က္ေကြ်းတတ္တယ္။ သူတို႔မွာက ၾကက္သြန္ရွားတယ္ေလ။ ဒါေၾကာင့္ ဂ်င္းကိုပဲ အားကိုးျပီး ဟင္းခ်က္စားေလ့ရွိတယ္။

ဆိတ္သားကို ကို အရြယ္ေတာ္တံုး ေရေဆးထား၊ ဆီအိုတည္၊ ဆႏြင္းနဲ႔အေရာင္တင္ထည့္၊ ဂ်င္းေထာင္းျပီး အရည္ခပ္မ်ားမ်ားကို ဆီထဲထည့္ ဆီသတ္၊ ဆိတ္သားထည့္၊ မဆလာနဲ႔ ဆားထည့္ျပီး ေရဆူအသားျမဳပ္ ေအာင္ထည့္။ အသားႏူးလာရင္ ဆီလည္ေရလည္ဆို ဟင္းအိုးခ်လို႔ရပါျပီ။ ဆိတ္သားကို ညွီတယ္လို႔ ေျပာၾကပါတယ္။ ဆိတ္သားမွမဟုတ္ပါဘူး အမဲသားလည္းညွီပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ကုလားဆိုင္က ၀ယ္တဲ့ အသားေတြက ညွီတတ္တာပါ။ ဘာေၾကာင့္လည္းဆိုေတာ့ အသားေတြက အရမ္းလတ္ေနရင္ ညွီတတ္ ပါတယ္။ တခ်ိဳ႔ ဆိတ္အထီးကေတာ့ ညွီတတ္ပါတယ္။ Super Market က၀ယ္တာေတြက အညွီဘူးဆိုတာ က သူတို႔က ေဆးဖ်န္းျပီးသားပါ ခ်က္ရတာလည္း အရမ္းက်က္လြယ္ပါတယ္။ ကုလားဆိုင္ကေတာ့ ခ်က္ ရတာလည္း ၾကာသလို စားရတာလည္း ျမန္မာ့အရသာေတြ႔ႏိုင္ပါတယ္။ ဘယ္ေလာက္ညွိတဲ့အသားပဲ ျဖစ္ေနပါေစ ဂ်င္း၊ ဖာလာနဲ႔ ေလးညွင္းပြင့္ သံုးေပးႏိုင္ရင္ မညွီတတ္ပါဘူး။



                          ဆီမ်ားသြားလို႔ ဆီေတြ ခပ္ျပီး သြန္ျပစ္ရတယ္ :D ေတာ္ခ်က္ေနာ္




ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster


Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP