Lorem Ipsum

အမဲေျခာက္ေၾကာ္၊ ေၾကာင္လွ်ာသီးေၾကာ္၊ အစိမ္းေၾကာ္နဲ႔ပဲလိပ္ျပာဟင္းရည္

 Wednesday, June 22, 2011

ခုတေလာ ေနပူေတာ့ အမဲေျခာက္ေတြ လုပ္ျပီး သိမ္းထားျဖစ္တယ္။ အရင္က ေဆာင္းရာသိဆိုေတာ့ ဟီ တာေပၚတင္တယ္။ အခု ေႏြဆိုေတာ့ ေနပူလွန္းတယ္။ ၂ရက္ေလာက္ဆို အရမ္းေျခာက္ေနျပီ။ ဒါနဲ႔ပဲ အမဲ ေျခာက္ေၾကာ္ျပီး ပုလင္းထဲ ထည့္ထားတယ္။ အရင္ကလည္း ေရးဖူးေပမဲ့ လြယ္လို႔ ထပ္ေရးပါ့မယ္။

အမဲေျခာက္ကို ေရစိမ္ထား။ ပြလာရင္ ပါးပါးလွီး၊ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္နယ္ထား။ ဆီအိုးတည္း ဆီပူလာ ရင္ ဆႏြင္းမႈန္႔နဲနဲထည့္၊ အမဲသားေတြထည့္ မီးမွန္မွန္ေလးနဲ႔ ေၾကာ္ဖို႔လိုပါတယ္။ အမဲေျခာက္ တ၀က္ ေလာက္က်က္ရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းထည့္ျပီး ဆက္ေၾကာ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္လည္း နီ၀ါေရာင္ျဖစ္ အမဲ ေျခာက္လည္း ၾကြပ္ျပီဆို ဖိုေပၚကခ်ျပီး တျခားပန္ကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္လိုက္တယ္။ ေအးရင္ပုလင္းထဲ ထည့္ျပီး တပတ္ေလာက္စားတယ္။ ဒီတခါ ၾကက္သြန္နီမထည့္ဘူး။


အမဲေျခာက္ေၾကာ္


အမဲေျခာက္လုပ္နည္း ေတာင္းဆိုလို႔ ေရးလိုက္ပါတယ္။ အရင္တခါကေတာ့ ဟီတာနဲ႔ ေျခာက္ေအာင္ လုပ္နည္းဆိုေတာ့ ခုလို ပူတဲ့ အခ်ိန္မွာေတာ့ ဟီတာမလိုေတာ့ပါဘူး။ အမဲသား(အဆီမပါတဲ့ အသား)ကို ေရ ေဆး အေျမွာင္းေလးေတြလွီးျပီး ဆား၊ ဆႏြင္းနဲ႔ ဂ်င္းေထာင္းထည့္နယ္။ သီတံေလးမွာျဖစ္ျဖစ္ ဗန္းေလးထဲ ပဲျဖစ္ျဖစ္ ေနပူထဲလွန္းထားရင္ ၂ရက္ဆို ေကာင္းေကာင္းေျခာက္ပါျပီ။




ပဲလိပ္ျပာ(ရယ္ဒီမိတ္ဗူး)ကို ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငါးၾကပ္တိုက္ေျခာက္ေထာင္းျပီ အရည္ေသာက္ခ်က္တယ္။ စား ခါနီးမွ  နံနံပင္ ငရုတ္ေကာင္းနဲ႔ ဆီစိမ္းတဇြန္းထည့္တယ္။



အစပ္ဘာမွမရွိလို႔ ေၾကာင္လွ်ာသီးကို ပုဇြန္ေျခာက္နဲ႔အစပ္ေၾကာ္ပါတယ္။ အရင္ကလည္း ေရးဖူးေတာ့ ေၾကာ္နည္းမေရးေတာ့ဘူး။



ေဂၚပီထုပ္ အစိမ္းေၾကာ္။ ၾကက္ဥတိုဖူးကို ပါးပါးလွီးေၾကာ္ထား။ ေဂၚပီထုပ္ ကိုပါးပါးလွီးေရေဆးထား။ ဆီပူ လာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထည့္၊ ၾကက္သြန္ရရင္ ေဂၚပီထုပ္ထည့္၊ ဆီတိုဖူး အရည္ေဖ်ာ္ထည့္၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ထည့္ျပီး ခဏ အဖံုးအုပ္ထား၊ ေဂၚပီထုပ္က အရည္ထြက္လာရင္ ေၾကာ္ထားတဲ့တိုဖူးနဲ႔ နံနံ ပင္ထည့္ ရပါျပီ အစိမ္းေၾကာ္။ ဆီတိုဖူး ၾကိဳက္တတ္သူေတြ အတြက္ေတာ့ အရမ္းၾကိဳက္မွာ ေသခ်ာပါတယ္။
ဆီတိုဖူးက အငံမို႔လို႔ ငံျပာရည္မထည့္ပါဘူး။



ဂ်င္းသုပ္ သုပ္မလို႔ပါ


သုပ္ျပီးျပီ :)









ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster



Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP