Lorem Ipsum

အာလူး ပဲဆီေပါင္း၊ တိုဖူးစြပ္နဲ႔ အမဲသားပဲသီးေၾကာ္

 Saturday, August 20, 2011




ပဲသီးနဲ႔ အမဲသားကို  ခရုဆီနဲ႔ အစိမ္းေၾကာ္ ေၾကာ္ထားတာပါ။


 တိုဖူးစြပ္

တိုဖူးနဲ႔ အမဲသား အရည္ေသာက္ခ်က္တယ္။ အမဲသားကို တရုတ္နံနံအရိုးနဲ႔ ေရာျပဳတ္လိုက္တယ္။ အမဲ သားႏူးမွ တိုဖူးေျခထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထည့္၊ ႏွမ္းဆီနဲ႔ တရုတ္ပဲငါးပိထည့္၊ ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ အ ေပါ့အငံျမည္းျပီး ၾကက္သြန္မိတ္ ပါးပါးလွီးထည့္ပါတယ္။


က်န္ေနတဲ့ တိုဖူးဟင္းရည္ ညေနစားထားတာပါ း)


အာလူးပဲဆီေပါင္း (ကိုယ့္ဟာကိုယ္ ေပးတဲ့နံမည္)

အာလူးကို ေရေဆးပါးပါးလွီးထား။ ဆီအိုးတည္ ပဲဆီထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔နီကိုေရာျပီ ဆီသတ္၊ ၾကက္သြန္နီ၀ါေရာင္သန္းလာရင္၊ ငရုပ္သီးအေျခာက္ထက္ပိုင္း ခ်ိဳးထည့္ျပီးဆီသတ္၊ အာလူးထည့္ေၾကာ္ အာလူး မ က်က္တက်က္ အခ်ိန္မွာ ပဲငါးပိ ၂ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း) ခရုဆီ အနည္းငယ္၊နဲ႔ ပဲငံျပာရည္ အနည္းငယ္ ထည့္၊ မီးေျမ့ေျမ့ေလးနဲ႔ ဆက္ေၾကာ္ပါတယ္။ အာလူးႏွပ္သြားရင္ ႏွမ္းျဖဴ ေလွာ္ထားတာ နည္းနည္းထည့္ လိုက္ပါတယ္။ ကိုရီးယား အာလူးေၾကာ္ကို နဲနဲ အတုခိုးထားတာေပါ့ း)



ႏွမ့္ဖစ္( ထိုင္းငရုတ္သီးေစာစ့္)

ဒါက ထိုင္း ငရုပ္သီးေဖ်ာ္ေပါ့ း)၊ ႏွမ့္ဖစ္ ဆိုလား ေခၚတာ။ ၾကက္ကင္နဲ႔ တြဲေပးတတ္ပါတယ္။ ငရုတ္သီး ေလွာ္ေထာင္းကို ပူေနတဲ့ ဒယ္အိုးထဲထည့္ အဖံုးအုပ္ထားပါ( မဟုတ္ရင္ ငရုတ္သီး အနံ႔ဟာ တအိမ္လံုးမြန္ ထူျပီး ေသသြားႏိုင္တယ္) ခြက္တလံုးထဲ သံပုရာရည္နဲ႔ ငံျပာရည္ကို ဆတူေရာထည့္၊ အခ်ိဳမႈန္႔အနည္းငယ္နဲ႔၊ နံနံပင္ရိတ္ရိတ္လွီးထည့္ျပီး ေရာေဖ်ာ္လိုက္ျပီ ငရုပ္သီးမႈန္႔ ေလွာ္တဲ့ ဒယ္အိုးထဲ ေလာင္းထည့္ေမႊလိုက္ရင္ အလြန္ အရသာရွိတဲ့ ႏွမ့္ဖစ္ကို ရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။


ထမင္းမစားခ်င္လို႔ ေၾကးအိုး ေယာင္ေယာင္ ဆူကီေယာင္ေယာင္ တပြဲလုပ္စားပါတယ္ း)


အခ်ိဳစားတာ သိတ္ရွားေပမဲ့ တခါတေလ ပူတင္းလုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။

ၾကက္ဥပူတင္း ေမးၾကလို႔ ေရးေပးလိုက္ပါတယ္။ ၾကက္ဥ ေလးလံုး၊ ႏို႔ ေလးခြက္( 250ml Cup) ေျခစက္ထဲ ထည့္ေမႊပါတယ္။ သၾကား(အခ်ိုၾကိဳက္သေလာက္) ထည့္ျပီး ဆက္ေမႊပါတယ္။ ခြက္တခြက္ထဲထည့္၊  အေပၚကေန Crispy Rice Cerealအနည္းငယ္ ျဖဴးျပီး အိုဗင္ထဲမွာ အပူခ်ိန္ 370  F  ံ နဲ႔ ေရေအာက္ခံဗန္း ထဲထည့္ အေပၚကေန ပူတင္းခြက္ထည့္ျပီး မိနစ္၂၀ ေပါင္းထားတာပါ။ ပူတင္းရရင္ သၾကားေလွာ္ျပီး ေရနည္းနည္းထည့္က်ိဳလိုက္တယ္။ ျပီးမွ အေပၚကေန ေလာင္းထည့္လိုက္တာပါ။ စက္နဲ႔ ၾကက္ဥ၊ ႏို႔တို႔ကိုေရာ ေျခထား လို႔ မုန္႔သားေတြ အရမ္းညက္ျပီး စားလို႔ ေကာင္းပါတယ္။


ညီမေလး YM က ေမးထားလို႔ တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။

 





ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster









Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP