Lorem Ipsum

ငါးသလဲထိုးေျခာက္ေၾကာ္

 Friday, October 14, 2011


ငါးသလဲထိုးေျခာက္ေၾကာ္


ပုဇြန္ အစပ္ေၾကာ္

ပုဇြန္ကို အခြံခြါ၊ ေက်ာခြဲျပီး ေရေဆးထားတယ္။ ဒယ္အိုးတည္ ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴနဲ႔ ငရုပ္အပြကိုကို ပါးပါးလွီးထည့္၊ ၾကက္သြန္နီ အေရာင္ေျပာင္းလာရင္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပါးပါးလွီးထည့္ျပီး ေက်ေအာင္ခ်က္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေက်ေလာက္ရင္ Chili black bean sauce 3ဇြန္းထည့္ေမႊျပီး ပုဇြန္ထည့္၊ ၅မိနစ္ဆို အေပါ့အငံ ျမည္းျပီး နံနံပင္နဲ႔ ၾကက္သြန္မိတ္မ်ားမ်ားထည့္ အဖံုးအုပ္ထားလိုက္လိုက္ရင္ ရပါျပီ။



ဗူးသီးနဲ႔ ပုဇြန္ငဆုပ္ေၾကာ္ခ်က္

ဗူးသီးတစိတ္က်န္ေနတာနဲ႔ ပုဇြန္ငါးဆုပ္လံုးနဲ႔ ေၾကာ္ခ်က္ေလးခ်က္တယ္။ မစားတာၾကာလို႔ေနမွာ အရမ္းစား ေကာင္းတယ္။


ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္

အိမ္မွာ ဒီၾကက္ဟင္းခါးဆို စားေပမဲ့ တျခားၾကက္ဟင္းခါးမ်ိဳးဆို မစားၾကဘူး။ ဒါေၾကာင့္ ဒါမ်ိဳးကိုပဲ အမ်ိဳးမ်ိဳး ၾကံဖန္ခ်က္ရတယ္။ ခုလည္း ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုပ္သီးစိမ္ကို ပါးပါးလွီးးျပီး ဆီသတ္၊ ပဲပုပ္အေျခာက္( ဗီယက္ နာမ္ဆိုင္မွ) နဲနဲထည့္ျပီး ၾကက္ဟင္းခါးသီးထည့္၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲနဲထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ေၾကာ္လိုက္တယ္။ ဆားမ ထည့္ဘူး ပဲပုပ္က တအားငံလို႔ း)



အခ်ဥ္သုပ္

ေရခဲေသတၱာက အက်န္ေတြ ေပါင္းျပီး သုပ္ထားတာ း) ပန္းသီးခ်ဥ္ တလံုး၊ ခဲေရာတ့္ တစိတ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး တလံုးနဲ ၾကက္သြန္နီ( အၾကီးမ်ိဳး) ကို ျခစ္ျပီး အခ်ဥ္သုပ္ေလး သုပ္လိုက္တယ္။



                                       Chili black bean sauce ဒါကို သံုးထားပါတယ္။



ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster


Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP