စေနေန႔က ထမင္း၀ိုင္း(၉)
Sunday, November 20, 2011
ေၾကာင္လွ်ာသီးသုပ္
ေၾကာင္လွ်ာသီး မီးဖုတ္ကို ပါးပါးလွီးထားတာရယ္၊ ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီက်က္၊ ငရုပ္သီးေလွာ္မႈန္႔၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔၊ သံပုရာသီး၊ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔တို႔ထည့္ျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ သုပ္ထားပါတယ္။
ငါးဖယ္ငါးဆုပ္ဆီျပန္ဟင္း
ငါးဖယ္ျခစ္ကို စပါးလင္၊ ဆား၊ ဂ်င္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ တမႊာထည့္ေထာင္းျပီး ေၾကာ္ပါတယ္။ ျပီးမွ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊တို႔ကို ဆီသတ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏွစ္လံုးကို ပါးပါးလွီးထည့္၊ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကျပီး ဆီျပန္လာရင္ ေၾကာ္ထားတဲ့ ငါးဆုပ္ကိုထည့္ ေရဆူနဲနဲထည့္ျပီး ေရခမ္းဆီျပန္လာမွ နံနံပင္ေလး အုပ္ထားပါတယ္။
ပဲျပားနဲ႔ မုန္႔ညွင္းျဖဴထုပ္ အစိမ္းေၾကာ္
ခ၀ဲသီးကို အခြံခြါျပီး တေစာင္းလွီးထားပါတယ္။ ပုဇြန္ကိုလည္း ေခါင္းထိပ္ေလးေတြျဖတ္ ေရေဆးထားပါ တယ္။ ၾကက္သြန္နီဆီသတ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတလံုး ပါးပါးလွီးထည့္၊ ပဲပုပ္အႏွစ္၊ ခရုဆီထည့္ျပီး ပုဇြန္ေတြထည့္လံုးပါတယ္။ ပုဇြန္ထည့္ျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ဆိုရင္ ခ၀ဲသီးကို အေပၚကေနထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ထားပါတယ္။ ခ၀ဲသီး မက်က္တက်က္ျဖစ္ရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုပ္ေကာင္းေထာင္းထည့္၊ ငရုပ္သီးစိမ္းနဲ႔ ပင္စိမ္းအုပ္ျပီး စားလို႔ရပါျပီ။ အိမ္မွာ ပင္စိမ္းမရွိလို႔ နံနံပင္ကို အစားထိုးပါတယ္။
ခ၀ဲသီးကခ်ိဳလို႔ရယ္၊ ပဲပုပ္ေစ့ကို အငံပါလို႔ ဆားနဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔မသံုးပါဘူး။
ငါးဖယ္ျခစ္က ဒီတံဆိတ္နဲ႔ လာပါတယ္။ ဗီယက္နာမ္ ဆိုင္ေတြမွာေတာ့ ငါးကိုျခစ္ျပီး ေရာင္းၾကပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ဒီဗူးက ငါးဖယ္အရသာရွိျပီး စားေကာင္းလို႔ ဒီဗူးပဲ သံုးျဖစ္တယ္။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster