စေနေန႔က ထမင္း၀ိုင္း(၈)
Sunday, November 13, 2011
ပုဇြန္ခ်ိဳစပ္ေၾကာ္
ပုဇြန္ကို ခ်ိဳစပ္ေလး ေၾကာ္ထားပါတယ္။ ျပီးခဲ့တဲ့ လကလည္းေၾကာ္ေသးတယ္။ ပထမဆံုး ပုဇြန္ကို ေခါင္းျဖတ္ျပီး ေရေဆးထားပါတယ္။
ခြက္တလံုးမွာ Black beans sauce ၂ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း) ပဲပုပ္ အခ်ိဳ၊ ၂ဇြန္း၊ ႏွမ္းဆီ တဇြန္း၊ ငရုပ္ေကာင္းေစ့ ၁၀ေစ့(ထုထည့္)၊ ငရုပ္သီးမႈန္႔ အနည္းငယ္၊ ခရုဆီ ၂ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၂ဇြန္း၊ အခ်ိဳမႈန္႔ အနည္းငယ္တို႔ကို ေရာျပီး သမေအာင္ေမႊထားပါတယ္။
ပုဇြန္ခ်ိဳစပ္
ပုဇြန္ေၾကာ္ေတာ့ အႏွစ္မ်ားသြားလို႔ တ၀က္ဖယ္ျပီး တိုဖူ ၂တံုးေျခထည့္၊ ကင္မ္ခ်ီ အႏွစ္နဲနဲထည့္ျပီး အရည္ ေလးနဲ႔ ခ်က္လိုက္တယ္။
ငရုပ္စိမ္းပါးပါးလွီး၊ ပုဇြန္ေျခာက္ ဘာလေခ်ာင္တဇြန္းနဲ႔ ငံျပာရည္နဲနဲထည့္ျပီး သုပ္ထားတာ း)
ဒါက အပ်င္းေျပ၀ါးဖို႔ပါ။ ငါးသလဲထိုးေတြ ေရေဆးျပီး ေျခာက္ေနေအာင္ ေရစစ္ပါတယ္။ ျပီးမွ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔၊ ငရုပ္သီးမႈန္႔နဲ႔ ဂ်ံဴမႈန္႔တို႔နဲ႔ ေရာနယ္ျပီး ေၾကာ္ထားလိုက္တယ္။
ငါးသလဲထိုးေၾကာ္ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး ဒီေန႔ကုန္ျပီ မေန႔ကတည္းက စားပလိုက္ၾကျပီ း)
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster