စေနေန႔ကထမင္း၀ိုင္း(၁၂)
Saturday, December 10, 2011
ဒီေန႔ ထမင္းဟင္း မခ်က္ေတာ့ဘူးလို႔ ဆံုးျဖတ္ထားတာပါ။ အျပင္မွာပဲ စားၾကမယ္လို႔ း( အသိအကိုၾကီးတ ေယာက္က တျခားျမိဳ႔ တခုကိုသြားျပီးျပန္လာေနတယ္ နင္တို႔အိမ္ ၀င္ျပီး ထမင္းစားမယ္ ေနာက္ေန႔မွ ျပန္မယ္ဆိုေတာ့ လုပ္ငန္းစရပါေတာ့တယ္ း)ေရခဲေသတၱာက ငါးသေလာက္တေကာင္ထုတ္ ေရဇလံုတခုထဲ ေရအျပည့္ျဖည့္ျပီး စိမ္ထား။ တျခားလုပ္စ ရာေတြ ဆက္လုပ္ရေတာ့တာေပါ့ း)
ကိုယ္က ငါးသေလာက္ေပါင္းရင္ ဘယ္ေတာ့မွ ရွာလကာခ်ဥ္တို႔ မန္က်ည္းရည္တို႔မထည့္ဘူး။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးပဲ သံုးတယ္။ အရသာ တမ်ိဳးေျပာင္းသြားတတ္လို႔ပါ။ ဒါနဲ႔ပဲ ငါးသေလာက္ေပါင္းပါေတာ့မယ္။ ငါးသေလာက္ကို အေၾကးခြံထိုး၊ ဗိုက္ေဖာက္(ဥေလးေတြရတယ္) အူေတြထုတ္ ေရေဆးျပီး ခတ္လပ္လပ္အတံုးတံုးပါတယ္။( အရမ္းမေသးဘူး၊ တတ္ႏိုင္ရင္ ၃ပိုင္းပဲပိုင္းတယ္) ေပါင္းမဲ့အိုးမွာ စပါးလင္ ပါးပါးလွီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ အေ၇ာင္တင္၊ ဆႏြင္း၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ဆီတို႔အားလံုးထည့္ျပီးနယ္၊ ေနာက္မွ ငါးသေလာက္ထည့္၊ ေရ ငါးသေလာက္ျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေပါင္းအိုးနဲ႔ မိနစ္၃၀ ေပါင္းပါတယ္။ ဒါဆိုရင္ ေတာ့ ေရလည္းခမ္း၊ ငါးအရိုးေတြလည္း ႏူးသြားပါျပီး ဆီလည္းျပန္လာျပီ။ ငါးသေလာက္ေပါင္း ရျပီေပါ့။ အရင္ကလည္း ငါးသေလာက္ ေပါင္းဖူးပါတယ္ ဒီမွာပါ
ငါးသေလာက္ေပါင္း
ငါးသေလာက္က ဥပါလို႔ သတ္သတ္ ပန္ကန္တလံုးနဲ႔ ထည့္လိုက္တာပါ း)
မွ်စ္နဲ႔ ခ်ဥ္ေပါင္ကို ပုဇြန္ဆိတ္နဲ႔ ေၾကာ္ပါတယ္။
ဗူးသီးဟင္းခါးပါ
ငပိရည္နဲ႔တို႔စရာ
ငပိရည္နဲ႔ တို႔စရာ ငါးပိရည္ကို ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုပ္သီးစိမ္းတို႔ကို မီးကင္ေထာင္း၊ ငပိရည္က်ိဳကို ဆႏြင္းနဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ေရဆူထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူလာရင္၊ ပုဇြန္ေျခာက္အမႈန္႔ထည့္၊ ေထာင္းထားတဲ့၊ အဆာပလာထည့္ ရျပီေပါ့ း) တို႔စရာေတြက၊ ေပါက္ပန္းျဖဴ၊ သခြါးသီး၊ ငွက္ေပ်ာဖူးနုႏု၊ ေဂၚပီထုပ္ျပဳပ္တို႔ပါပဲ။ ေၾကာင္ရွာသီး မီးဖုတ္ပါထပ္ထည့္မလို႔ မွ်စ္နဲ႔ ငါးသေလာက္ဆိုရင္ ေတာ္ပါျပီလို႔ :D
ငပိနဲ႔ တို႔စရာ
မနက္ျဖန္မနက္ေတာ့ ရွမ္းေခါက္ဆြဲ ခ်က္ေကြ်းပါ့မယ္လို႔ ၾကိဳတင္ၾကြားထားလိုက္တယ္။ ဒါနဲ႔ ေမေမ့ကို ဖုန္းဆက္တုန္းက ေမးထားတယ္ ေမေမ ျပိတၱာ ဆိုတာ ဘယ္လိုမ်ိဳးလည္းဆိုေတာ့ ပါစပ္ေပါက္ေသး ေသးေလး ခႏာၱကိုယ္က အၾကီးၾကီး တဲ့ း( ကိုယ္ကိုယ္လည္း ဒါမ်ိဳးေတြ ခ်က္ခ်က္ျပီး လူစင္စစ္ကေန ျပိတၱာ ဘ၀ေရာက္ေနပါေပါ့လား း( စိတ္နာတယ္ ခ်က္ျပီး ကိုယ္မွ မစားရတာကိုး( ဒါနဲ႔
ပုဇြန္၊ မုန္႔ညွင္းကို ဂ်င္း၊ ခေနာန္တတံုးနဲ႔ ျပဳပ္ထားတဲ့ ဒါမ်ိဳးနဲ႔ စားလိုက္ပါတယ္၊။ ဒီလို ဟင္းခ်ိဳနဲ႔ ထမင္းစားလိုက္ရပါေၾကာင္း၊ မေကာင္းဘူးလားဆိုေတာ့က ေကာင္းပါတယ္ :D (အစာအိမ္ ေရာဂါရက တည္းက ဒါမိ်ဳးေတြ မစားရတာ ၾကာလွေပါ့ း( ဒါေပမဲ့ ဒီလို အျဖဴထည္ ဟင္းခ်ိဳေတြကို အခ်ဥ္ဟင္းထက္ ပိုမက္ေမာတယ္
ခင္မင္စြာျဖင့္
ေဘဘီ