Lorem Ipsum

ဆန္တိုဖူးသုပ္

 Tuesday, December 27, 2011

တိုးဖူး အမ်ိဳးမ်ိဳး ရွိတဲ့အနက္ ဒီတခါေတာ့ ဆန္နဲ႔လုပ္တဲ့ ဆန္တိုဖူး လုပ္စားျဖစ္တယ္။ လုပ္စားထားတာ ေတာ္ေတာ္ၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တို႔ ျမစ္ၾကီးနားမွာဆို ဆန္တိုဖူး၊ ေျမပဲတိုဖူး၊ ၀မ္းတိုဖူး(တိုဖူး၀ါ)၊ ပဲတိုဖူး(ပဲ၀ါေလး တိုဖူး)၊ ပဲျပား(ပဲပုပ္ေစ့တိုဖူး)၊ ၾကက္ဥတိုဖူး အမ်ိဳးမ်ိဳးေပါ့။ ဆန္တိုဖူးကေတာ့ လြယ္ပါတယ္။


ဆန္တိုဖူက်ိဳနည္း
ဆန္မႈန္႔ႏို႔ဆီဗူးတဗူးကို ေရႏို႔ဆီဗူးတဗူးနဲ႔ ေဖ်ာ္ထား။
ထံုး(ကြမ္းယာမွာထည့္တဲ့ထံုး) လၹက္ရည္တဇြန္းကို ေရနဲ႔ေဖ်ာ္ထား။
အိုးတလံုးမွာ ေရႏို႔ဆီဗူး၃ဗူးထည့္၊ ပြက္ပြက္ဆူလာရင္၊ ထံုးကို အေပၚယံအရည္ၾကည္ေလးထည့္၊ ေရေဖ်ာ္ ထားတဲ့ ဆန္မႈန္႔ကိုျပီး အစက္မျပတ္ေမႊေပး။ တိုဖူးသားေတြ ပ်စ္ခဲလာျပီဆိုရင္ ဗန္းေလးထဲ ထည့္ျပီး အေအး ခံထား။

အဆာပလာအတြက္

စီတိုဖူးကို ေရက်က္ေအးနဲ႔ ခပ္က်ဲက်ဲေလးေဖ်ာ္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔ကို ဆီသတ္ျပီး စီတိုဖူး ခ်က္ထား။

ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ႏွမ္း၊ ေျမပဲတို႔ကို ေရာျပီး ဆီက်က္ခ်က္ထား။

ၾကက္သြန္ျဖဴကို ညွက္ေနေအာင္ေထာင္း၊ နံနံပင္ကို ရိပ္ရိပ္လွီးျပီး ေရက်က္ေအးနဲ႔ ေရာထား။

ဆားရည္ေဖ်ာ္ထား။

အခ်ိဳမႈန္႔

ငရုပ္သီးကို ေၾကာ္ျပီးေထာင္း၊ ဆီျပန္စိမ္ထား။

ရွလကာခ်ဥ္(သို႔) ဗီနီကာ( ကိုယ္တို႔ ျမစ္ၾကီးနားမွာေတာ့ အရက္ခ်ဥ္(ေခၚ) အရက္ခ်က္ျပီး က်န္တဲ့ ကေဇာ္က ရတဲ့အခ်ဥ္)နဲ႔ စားၾကပါတယ္။

အေအးခံထားတဲ့ ဆန္တိုဖူးကို ပါးပါးလွီး၊ အဆာပလာေတြထည့္ျပီး စားေပေတာ့ပဲ။




                                                             ဆန္တိုဖူး



                                             ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ဆန္တိုဖူး



                                                  စားဖို႔ အဆင္သင့္



                                                               စားပါအံုးလား


                                                               း)




ခင္မင္စြာျဖင့္
ေဘဘီ

Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP