Lorem Ipsum

ငါးဆားနယ္ခ်က္ ၊ ကစြန္းရြက္ေၾကာ္ႏွင့္ မံုလာဥအမဲသားစြပ္

 Friday, October 08, 2010

 ဒီေန႔ ခ်က္စားတဲ့ ဟင္းေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး ။ ငါဆားနယ္ ခ်က္ေလးရယ္ ၊ ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္ရယ္ မံုလာဥနဲ႔ အမဲသား စြပ္ျပဳတ္ေလးရယ္ေပါ့ ။ မိဘအိမ္မွာ တုန္းကဆို ကန္စြန္းရြက္ လံုး၀မစားဘူး ။ျမန္မာျပည္မွာက ေစ်းေပါေပါ ရတယ္မဟုတ္လား း) မရတဲ့ေနရာလည္း ေရာက္ခဲ့ေရာ စားတာ မေျပာနဲ႔ တပတ္မွာ တခါကို ၀ယ္စားျဖစ္တယ္ ။ တနပ္စာကို $ 3.00 ဖိုးေလာက္ ၀ယ္ရေတာ့ ေစ်းၾကီးတာေပါ့ေနာ္ း)      လို ရင္းမေရာက္ေတာ့ဘူး ။ ငါးဆားနယ္က ကိုယ္တိုင္ပဲ လုပ္ထားတာပါ ။ ေသြးတိုးကလည္း ရွိေတာ ့ဆားသိတ္ မထည့္ျဖစ္သလို တညေလးပဲ သိတ္ျပီး ေနာက္ေန႔ ေရေဆးျပီး အတံုး ေသးေသးေလးေတြ တံုးခ်က္တယ္ ။ ငါးကေတာ့ အရိုးမမ်ားတဲ့ငါး ၀ယ္လုပ္ပါတယ္ ။





 
ငါးဆားနယ္ တညသိတ္ေလးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ေသးေသး တံုးပါတယ္ ။ ျပီးမွ ၾကက္သြန္နီ ၊ျဖဴ ၊ ဂ်င္း ၊ ငရုတ္သီးေျခာက္တို႔ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းျပီ ဆီသတ္ပါ ။ ၾကက္သြန္အနံ႔ ေမႊးလာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပါးပါးလီွးထားတာထည့္ ၊ ခ်က္တယ္ ဆီျပန္လာရင္ ငါးထည့္ ။ ငံျပာရည္ေလးနဲ႔ ဟင္းခပ္မႈန္႔ ထည့္ျပီး ဆီျပန္လာေအာင္ တည္ထားပါတယ္ ခ်ခါနီးမွ ငရုတ္ သီးစိမ္းနဲ႔နံနံပင္ေလး အုပ္ျပီးခ်ပါတယ္ ။
                                                                         
                                               

ဒါေလးကေတာ့ ျမန္မာျပည္မွာ လံုး၀ မစားခဲ့တဲ့ ခုမွ အငမ္းမရ စားေနတဲ့ ကစြန္းရြက္ေၾကာ္ေလးပါ ။ ကိုရီးယား ပဲပုပ္အႏွစ္ေလး နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုတ္စိမ္းေလး ဆီသတ္  ခရုဆီေလး နဲ႔ ငံျပာ ရည္ နည္း နည္း ထည့္ ေၾကာ္ထားပါတယ္ ။                              







မံုလာဥ တလံုး ၀ယ္လာတာ တ၀က္က ေတာ့ စြပ္ေလးလုပ္ ေသာက္ျဖစ္တယ္ ။အမဲသားကို ေရပြက္ ပြက္ဆူထဲ ထည့္ျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ ေသြးညီွေတြနဲ႔ အနံ႔ေပ်ာက္ေအာင္ ေပးဆူျပီးရင္ ေရေဆးခ် ။ ေရေႏြးျပန္တည္ျပီး ခ်င္းဖတ္လႊာ နည္းနည္းထည့္ျပီး အမဲသားထည့္ျပဳတ္ ။ (၁၅) မိနစ္ေလာက္ဆိုရင္ မီးမွိန္မွိန္ေလး လုပ္ျပီး အမဲသာ ႏူးတဲ့အထိ တည္ထားတယ္ ။ ျပီးမွ မံုလာဥ အခြံခြါထည့္  စားခါနီးမွ မီးနည္းနည္းျပင္းျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုပ္ေကာင္း ေထာင္းထည့္ ၾကက္သြန္မိတ္ေလးထည့္ ေသာက္ေပါ့ ။ အိမ္မွာေတာ့ ၾကက္သြန္မိတ္ ကုန္ေနတယ္ မထည့္မိဘူး ။                        




ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster

Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP