Lorem Ipsum

ဆိတ္သားဟင္း (ခ်စ္တီးခ်က္)

 Tuesday, October 19, 2010





ဒီေန႔ေတာ့ ေက်းဇူးရွင္ၾကီးက ခ်စ္တီး ကုလား ဆိုင္ကလို ဆိတ္သားဟင္း ခ်ဥ္ျခင္းတ ေနပါသတဲ့ ။ က်မကလည္း ခ်က္ခ်င္ သူကလည္း အေကာင္းၾကိဳက္ အဆီေတြတိုးျပီး ကိုယ့္မွာေန႔တိုင္း ေသြးက်ေဆးေသာက္ေနရတယ္ ။ း)တခ်ိဳ ့ ေတြကဆိတ္သားကို ညီွတယ္လို႔ေျပာၾကတယ္ ။မဆလာ ၾကိဳက္ သူေတြအတြက္ ကေတာ့ မညွီေအာင္ ခ်က္လို႔ ရပါတယ္ ။ ဆိတ္သားကို အရြယ္ေတာ္ေလးေတြ တံုးပါ ။ က်မကေတာ့ ဆိုင္ကေန တခါတည္း တံုးခိုင္း ခဲ့တယ္ ။


ဆိတ္သား......................... ၂ ေပါင္
သစ္ဂ်ေပြးေခါက္................. ၁ ေခ်ာင္း (လက္ႏွစ္ဆစ္ေလာက္ပါ သူကမ်ားသြားရင္ ဟင္း ခ်ိဳရဲရဲၾကီး
                                                      ျဖစ္ေနတတ္တယ္ )
ကရေ၀းရြက္ ...................... ၂ ရြက္
ဖာလာေစ့.......................... ၄ ေစ့
ေလးညွင္းပြင့္...................... ၄ ပြင့္
ငရုတ္ေကာင္းေစ့.................. ၁၀ေစ့
ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္................ ၂ခက္
ႏို႔ခ်ဥ္................................. ၃ ဇြန္းၾကီး ( ဟင္းခပ္ဇြန္း)
ၾကက္သြန္နီ........................ ၂လံုး (ဥၾကီး)
ငရုတ္သီး အပြေျခာက္............. ၅ ေတာင့္ (ေရစိမ္ထား)
ၾကက္သြန္ျဖဴ......................... ၁လံုး
ဂ်င္း ..................................... လက္တစစ္စာ
ဂရမ္းမဆလာ........................၂ဇြန္း( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း) မထည့္လည္းရပါသည္ ။
ရိုးရိုးမဆလာ............................ ၂ဇြန္း( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း) ဆီြတီ ၊ၾကက္ ၊ဘာျဖစ္ျဖစ္ေပါ့ ။
ဆီ ........................................ ၃ ဇြန္း (ဟင္းခတ္ဇြန္းၾကီး)
ဆား....................................... အနည္းငယ္
အခ်ိုၽမႈန္႔...................................ခန္႔မွန္း
ဆႏြင္း/အေရာင္တင္မႈန္႔............... ခန္႔မွန္း
ငရုတ္သီးစိမ္း........................... ၅ ေတာင့္ ( အပြ)


အမွန္ေတာ့ ဆီသတ္ျပီး ခ်က္ၾကေပမဲ့ ။ ဆီသတ္ရင္ တအိမ္လံုး ရစရာ မရွိ ျဖစ္ေန တတ္လို႔ က်မေတာ့ ဟင္း ေတာ္ေတာ္ မ်ားမ်ားကို လံုးခ်က္ပါတယ္ ။ Pressure Cooker နဲ႔ ခ်က္ပါတယ္ ။ ျမန္လည္း ျမန္သလို အခ်ိန္မ ကုန္ေတာ့ဘူးေပါ့ ။

စခ်က္မယ္ ဆိုရင္ အိုးထဲ ဆီထည့္ ပူလာရင္ သစ္ဂ်ေပြးေခါက္၊ ကရေ၀းရြက္ ၊ ဖာလာေစ့ ၊ေလးညွင္းပြင့္ ေတြ ကို ဆီသတ္ လိုက္တယ္ ။ ျပီးရင္ ၾကက္သြန္နီ ၊ ျဖဴ ၊ဂ်င္း ၊ ငရုတ္စိမ္း/ေျခာက္ ၊ ပ်ဥ္ေတာ္ သိမ္ရြက္ ၾကိတ္ ဆိတ္သား ၊ ႏို႔ခ်ဥ္ ၊ ဆား ၊ အခ်ိဳမႈန္႔ ၊ ဆႏြင္း ၊  အေရာင္တင္ ၊ မဆလာ အားလံုး ေရာျပီး   ျပီးရင္ ခုန အိုးထဲ ထည့္ေမႊ လိုက္ပါ ။ နာရီ၀က္ ေလာက္ဆို မီးဖိုေပၚတည္ျပီး ၊ ဆီထြက္လာေအာင္ ေမႊပါ ျပီးရင္ ေရဆူ အသား ျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ျပီး ဆက္ခ်က္ပါ ။ အိုးကေန အသံတ ရွဲရွဲ ျမည္လာရင္ ၅ခါေတာ့ေပးျမည္လိုက္ပါ ။ ျပီးမွ မီးမိွန္မွိန္ေလးနဲ႔ ဆက္တည္ ထားပါ။ မိနစ္၂၀ ေလာက္ဆိုရပါျပီ ။

ႏိုင္ငံျခားသားေတြက အင္းဒီယန္း အစားစား ၾကိဳက္ၾကေတာ့ ။ဧည့္သည္ ဖိတ္ေကြ်းလို႔ ေကာင္းတဲ့ ဟင္းတမ်ိဳး ေပါ့ ။ ဘာနဲ႔မဆို တြဲစားလို႔ အစဥ္ေျပပါတယ္ ။ထမင္း ၊ပါမႈန္႔ ၊ ပန္ကိတ္ အစိမ့္၊ နံျပား ၊ ပလာတာ အားလံုးနဲ႔ အစဥ္ေျပပါတယ္ ။
ရိုးရိုးအိုးနဲ႔ ခ်က္စားမဲ့လူေတြက နည္းနည္းပိုၾကာ ေအာင္ေတာ့ ခ်က္ရပါလိမ္မယ္။ အသားႏူးေအာင္ပါ ။ပ်ဥ္း ေတာ္သိမ္ရြက္ ထည့္ရင္ ဆိတ္သားက လံုး၀အနံ႔ မထြက္တတ္ပါဘူး ။ အရမ္းေမႊး ေနတတ္ပါတယ္။




ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby tastaer


Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP