ဗယာေၾကာ္သုပ္
Sunday, October 17, 2010
ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္ လက္က်န္ေလး ရွိတာနဲ႔ ဗယာေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျပီး သုပ္စားျဖစ္တယ္ ။ ကုလာပဲကို ည ကတည္းက ေရစိမ္ထားလိုက္တယ္ ။ မနက္က် ၾကိတ္စက္ထဲ ကုလားပဲ ၊ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္ ၊ ငရုတ္သီး စိမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ဂ်င္း ၊ ဆားထည့္ျပီး ၾကိတ္လိုက္တယ္ ။ ျပီးမွ ဆားဆိုဒါ ခန္႔မွန္းထည့္ မဆလာေလး နည္းနည္းထည့္ျပီး နပ္ထား လိုက္တယ္ ။ ေၾကာ္တဲ့အခါ ဆီထဲ ဆႏြင္း နည္းနည္းထည္ ့ေၾကာ္တယ္ အေရာင္ မလွမွာ စိုးလို႔ပါ ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊နီ ၊ဂ်င္းကို ႏႈတ္ႏႈတ္ စဥ္းျပီး ဆီသတ္ ။ အနံ႔ေလး ေမႊးလာရင္ ပဲ မႈန္႔အစိမ္း နည္းနည္း ေဖ်ာ္ထည့္အဆက္မျပတ္ ေမႊေပး ပဲစိမ္န႔ံေလး ေပ်ာက္သြားရင္ မဆလာခတ္ျပီးခ် ။
စသုပ္္ေတာ့မယ္ ဆိုရင္ ဇလံုတလံုးထဲကို ၾကက္သြန္နီ ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ၊ ပူစီနံ ၊ သခြါးသီး ၊ အားလံုးကို ပါးပါး လွီးထည့္ ၊ ငံျပာရည္ ၊ အခ်ိဳမႈန္႔ ၊ မန္က်ည္းမွည့္ ပဲရည္ေလး ထည့္နယ္ျပီးမွအေပၚကေန ဗယာေၾကာ္ကို မႊ မႊေလး ေခ်ထည့္ျပီး နယ္စားလို႔ ရပါျပီ ။ ၾကိဳက္ တတ္ရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုပ္သီးေျခာက္ေၾကာ္ေလး ကိုက္
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster