အမဲရိုးကုလားပဲခ်က္ နဲ႔ ဗလာေခ်ာင္ေၾကာ္
Monday, October 25, 2010
အမဲရိုး နဲ႔ အရြတ္ေတြကို ကုလာပဲနဲ႔ ေရာခ်က္လိုက္တယ္ ။ဗမာျပည္မွာေတာ့ အသားက ေစ်းၾကီးေပမယ့္ ဒီမွာေတာ့ အရိုးက ေစ်းၾကီး ေနျပန္တယ္ ။လူ႔အၾကိဳက္ နတ္မလိုက္ႏိုင္ ဆိုတာဒါ မ်ိဳးေနမွာ း)
ကုလာပဲကို ခ်က္ခါနီး တနာရီ စိမ္ထားရင္ ရပါျပီ ။ အရြတ္နဲ႔ အရိုးေတြကို ေရေဆး ဆား ၊ ဆႏြင္း နယ္ထား။ ဆီအိုတည္ ကရေ၀းရြက္နဲ႔ သစ္ဂ်ေပြးေခါက္ ဆီသတ္ ။ၾကက္သြန္နီျဖဴ၊ ဂ်င္း တို႔ကိုၾကိတ္ျပီးထည့္ ၾကက္သြန္နီ ၀ါေရာင္ေလး ျဖစ္လာရင္ အေရာင္တင္မႈန္႔ေလးထည့္။ အရိုးနဲ႔အသားထည့္ ဆီထြက္လာေအာင္ လွိမ့္ျပီးမွ ေရထည့္နည္းနည္းေပးဆူလိုက္ပါ ၁၅မိနစ္ေလာက္မွ ကုလာပဲထည့္ ၊ ဆား ၊ အခ်ိဳမႈန္႔ ၊ မဆလာထည့္ျပီး ၁၅ မိနစ္ ထပ္ေပးဆူျပီး ေရေႏြး အရိုးနဲ႔ ပဲျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ျပီး မီးမွိန္မွိန္ေလးနဲ႔ တည္ထားပါ မီးမ်ားရင္ စားမေကာင္းပါဘူး မွိန္မွိန္ေလးနဲ႔ ခ်က္တာ ႏူးလြယ္ျပီး အရမ္းစားလို႔ ေကာင္းပါတယ္
ပုဇြန္ေျခာက္ ဗလာေခ်ာင္ေၾကာ္နဲ႔ တြဲစားသြားေပါ့ း)
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster