Lorem Ipsum

ၾကက္သားနဲ႔ တိုဖူးလံုးေၾကာ္ခ်က္

 Sunday, November 07, 2010




ခုတေလာ ဟင္းက ကိုယ္စားခ်င္ ေနတာေတြ စားလို႔ မရဘူး ျဖစ္ေနေတာ့ ၊ေတာ္ေတာ့ကို ေခါင္းစား ပါတယ္။သူ က အခ်ဥ္နဲ႔ အစပ္မပါရင္ ထမင္း မစားတတ္ဘူး ။ကိုယ္လည္း တူတူပါပဲ ။ ဒါေပမဲ့ အဆီအစပ္ေတြ ေရွာင္ရမယ္ ဆိုေတာ့ က်န္းမာေရးက အဓိကေပမို႔ ေရွာင္ရျပန္ေရာ ။အခ်ိဳ သက္သက္ ခ်က္စား ေနမိတယ္ ေလနာတာ ၊အစာအိမ္ အခ်ဥ္ေပါက္သူေတြ အတြက္ ေဆးနည္းေလးမ်ား သိရင္ေကာမဲန္႔မွာ ေျပာျပေစ ခ်င္ပါတယ္ ။ 

စခ်က္ၾကရေအာင္ ၾကက္သား အေၾကသားနဲ႔ တိုဖူးကိုေရ ေျခလိုက္တယ္ ။ ငရုတ္ေကာင္း နည္းနည္း ဂ်င္း ႏႈတ္ႏႈတ္ေရွာက္ေကာ ပါေကာမႈန္႔ နည္းနည္း ၊ ေကာ္မႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဇြန္း ၊ ၾကက္သားမႈန္႔ နည္းနည္း ၊ အခ်ိဳမႈန္႔ ၊ဆား ၊ ၾကက္ဥတလံုး ေဖာက္ျပီး နယ္ထားပါတယ္ ။ ျပီးမွ ေရဆူထဲ အလံုးေလး ေတြလုပ္ျပီး ျပဳပ္၊ က်က္ရင္ ဆယ္ထား။

သံလြင္ဆီနဲ႔ ႏွမ္းဆီကို ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းစာထည့္ ပူလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ဂ်င္း ၊ႏႈတ္ႏႈတ္ စဥ္းထည့္ ၊ မံုလာဥနီ ၊တရုတ္ နံနံအရိုး ၊ မႈိေျခာက္ေရစိမ္ ကိုပါးပါး လွီးထည့္ေၾကာ္ ၊ တရုတ္မဆလာ ၊ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ ၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္/ အေႏွာက္ ၊ ခရုဆီ ၊ ငရုတ္ဆီ အနည္းငယ္ တို႔ကို ေရာေမႊျပီးထည့္၊ အသားလံုး ျပဳပ္ရည္ ထည့္ျပီး ခဏတည္ထား ၊မႈိ က်က္ေလာက္ရင္ ေကာ္မႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ တဇြန္း ေရေအးနဲ႔ ေဖ်ာ္ထည့္ျပီး အသားလံုးေတြ ထည့္ျပီးေမႊ ၂မိနစ္ေလာက္ဆိုရျပီ ။ပူပူေလးမွ စားလို႔ ေကာင္းမယ္ေနာ္။


ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster


Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP