သတ္သတ္လြတ္ဟင္း
Tuesday, January 11, 2011
ပဲနဲ႔အာလူး ခ်က္ထားတာပါ။ စိတ္ကူးတည့္ရာပါပဲ။ ဘယ္သူစားလို႔ ဘာလို႔ေတာ့ မဟုတ္ဘူး။ အာလူးတ ထုတ္၀ယ္ထားတာ မကုန္မွာ စိုးလို႔ရယ္။ သာမည ဆရာေတာ္ စာအုပ္ေလးဖတ္တာကို သတိရသြားလို႔ပါ။ လက္ႏွစ္သစ္ေလာက္ ရွိတဲ့ လွ်ာရင္းျမက္ေစဖို႔ လူေတြရဲ့ ပါစပ္ေပါက္ကို တရိစာၦန္ေတြရဲ့ သခ်ၤဳ ိင္း မလုပ္ပါနဲ႔တဲ့။ ဟုတ္သားပဲေနာ္။ ေျပာသာေျပာျပီး စားေနတာပဲေလ။ ကိုယ့္အသိ အမၾကီးတေယာက္ဆို တသက္လံုး သတ္သတ္လြတ္ စားလာတာတဲ့။ ကိုယ္ကပဲ ေတာ္ေတာ္ ဆိုးေနပါလားလို႔ ေတြးမိတယ္ :)
ဒါနဲ႔ ဒီပဲေလး ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။
ပဲကို ေရတည စိမ္ထားျပီး ေနာက္ေန႔ ျပဳပ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ၊ ဂ်င္းေရာျပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ကရေ၀း ရြက္နဲ႔ သစ္ဂ်ေပြးေခါက္လည္း ထည့္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး တလံုးထည့္။ အာလူးျခမ္းထည့္၊ ဆႏြင္း နဲနဲ ထည့္ျပီး ခဏေလာက္ ေၾကာ္ပါတယ္။ ၅ မိနစ္ေလာက္ဆို ျပဳပ္ထားတဲ့ပဲထည့္ျပီး ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ မဆလာထည့္ျပီး တည္ထားလိုက္တယ္။ အာလူးႏူးျပီဆို နံနံပင္ အုပ္ျပီးခ်လို႔ရပါျပီ။ တခါတေလ အသား လြတ္ၾကည့္တာပါ။
ဒီပဲပါ ဘယ္လိုေခၚလည္းေတာ့ မသိပါဘူး။ သိရင္ ေျပာျပေပးၾကပါ။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster