Lorem Ipsum

Satay

 Monday, January 10, 2011


Satay လုပ္စားတယ္။ ၾကက္အူေခ်ာင္းနဲ႔ တူတူေပါ့။ Google တြန္႔တိုလို႔ ပံုေတြ အမ်ားၾကီးေပးမတင္ဘူး။ သူ႔ေနရာေလးမ်ား ကပ္စီးနဲတာေနာ္ :P ခုေတာ့ ေခ်ာ ေက်းဇူးေၾကာင့္ တင္လို႔ရေပမဲ့ ေၾကာက္သြားျပီေလ မတင္ရဲေတာ့ဘူး :) ေခ်ာကို အထူးအထူး ေက်းဇူးတင္ပါ၏ :)












မွတ္မွတ္ရရေျပာရမယ္ဆို Satayကို လြန္ခဲ့တဲ့ ၁၃ႏွစ္ ၁၄ႏွစ္ေလာက္ စစားဖူးတာပါ။ စားစားျခင္း ေတာ္ ေတာ္ ၾကိဳက္သြားတယ္။ ျမစ္ၾကီးနားျမိဳ႔ရဲ့ ညေစ်းတန္းတခုမွာ စားဖူးတာပါ။

ကိုယ္လုပ္တဲ့ Satay ကေတာ့ Satay Seasoning Mix ထုတ္နဲ႔လုပ္တာပါ။ အထုတ္ထဲမွာ Aနဲ႔ B ဆိုတာ ရွိပါတယ္။ Aက အသားထဲထည့္ျပီး ႏွပ္ရမွာျဖစ္သလို Bက ေစာစ့္အတြက္ပါ။ ပထမဆံုး အသား အတြက္ ေျပာျပမယ္ေနာ္ သိျပီးသားဆိုလည္း မသိေသးသူမ်ား အတြက္ေပါ့။


ၾကက္သားကို အဆီနဲ႔ အေရခြံဖယ္လိုက္ပါ။ ေရေဆးျပီး အျပားေလးေတြရေအာင္ လႊာပါ။ A အထုတ္ထည့္ ပါ။ အုန္းႏို႔ ထမင္စားဇြန္း (၅) ဇြန္းထည့္ျပီး ႏွပ္ထားလိုက္ပါ။(တစ္ည) ၀ါးသီတံေလးေတြကို ေရစိမ္ထားပါ (ကင္တဲ့အခါ မီးမကြ်မ္းေအာင္ ျဖစ္ပါတယ္) အသားေတြကို ၀ါးသီတံနဲ႔ သီျပီး ဆီနဲနဲလူးကင္ပါ။

ေစာစ့္အတြက္ကေတာ့ B အထုတ္ကို အုန္းႏို႔တခြက္နဲ႔ ေရာေဖ်ာ္ျပီးက်ိဳပါ။ ငံျပာရည္နဲ႔ ငရုတ္သီးမႈန္႔ ထည့္ပါ( လိုအပ္မယ္ထင္ရင္) ဆီထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းနဲ႔ ေျမပဲမႈန္႔ ၁ဇြန္းထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။ ဆီျပန္လာျပီး အႏွစ္ ေလးရရင္ ရပါျပီ။



ဒီအထုတ္ေလး သံုးတာပါ။


ဒီလို ရယ္ဒီမိတ္ အထုတ္မရႏိုင္တဲ့ ေနရာမ်ိဳးမွာဆိုရင္ ၾကက္သားကို ေရသန္႔ဆင္ျပီး ၾကိဳက္သလို တံုးပါ။

စပါလင္ ၁ေခ်ာင္း
သၾကား  ၁ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
ဇီရာ ၁ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း) (Cumin)
နံနံေစ့အမႈန္႔ ၁ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း) (Coriander)
သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ ၁/၂ဇြန္း (လဖက္ရည္ဇြန္း)
ေျမပဲေလွာ္မႈန္႔ ၂ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
ဆီ ၂ဇြန္း  (ထမင္းစားဇြန္း)
ဆီ ၂ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
ဆႏြင္းမႈန္႔ (အနည္းငယ္)
ဆားနဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ (ခန္႔မွန္း)
အုန္းႏို႔  ၅ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)

ဒါေတြအားလံုးကိုေရာျပီး ၾကိတ္လိုက္ပါ။ ျပီးမွၾကက္သားနဲ႔ ႏွပ္ထားပါ။ ဇီရာ၊ နံနံေစ့၊ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ တခုခ်င္းစီ မရွိရင္ ျမန္မာက ဆီြတီ တံဆိတ္ မဆလာသာထည့္ပါ။ သူ႔ထဲ အကုန္ပါပါတယ္။

ေစာစ့္ အတြက္
ၾကက္သြန္နီ အၾကီး ၁လံုး
စပါလင္ တေခ်ာင္း
သၾကား ၂ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
မန္က်ည္းသီးအႏွစ္ ၁/၂ ခြက္
ဂ်င္းလက္တဆစ္
ငရုတ္သီးအေျခာက္ ၃ဇြန္း ( ၾကိတ္ျပီးသား ) (ထမင္းစားဇြန္း)
ေျမပဲေလွာ္မႈန္႔ ၁/၂ခြက္
ဆား
အခ်ိုဳမႈန္႔
ဆီ
အုန္းႏို႔ ၁ ခြက္

စပါလင္နဲ႔ ဂ်င္းကို ေရာေထာင္းပါ။

ေျမပဲေလွာ္ျပီးေထာင္းထားပါ။

ဆီထဲကို ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးျပီေၾကာ္ပါ။ ၾကက္သြန္ရလာရင္ စပါလင္နဲ႔ ဂ်င္းထည့္ပါ။ အနံ႔ေမႊးလာရင္ ငရုတ္မႈန္႔၊ မန္က်ည္းသီးအနွစ္၊ ဆား၊ သၾကား၊ အုန္းႏို႔ထည့္ျပီး ေမႊပါ။ အႏွစ္ဆီျပန္လာရင္ ရပါျပီ။ အုန္းႏို႔မ တည့္ရင္ မထည့္ပဲ ေရထည့္ရင္လည္း ရပါတယ္။ သခြါးသီးနဲ႔ စားၾကေပးမဲ့ အိမ္မွာေတာ့  ဒီတိုင္းပဲစားျဖစ္ပါ တယ္။




ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster


Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP