Lorem Ipsum

ပိန္းဥနဲ႔ ပိန္းရိုးအရည္ေသာက္

 Sunday, January 16, 2011

ဆီျပန္ဟင္းမ်ား အီလာသည္ :) ဒါေၾကာင့္ ဒီလိုေလးေတြ ခ်က္ေကြ်းတယ္။ တခါတေလ ဟင္းခ်က္ရတာ ေခါင္းသိတ္စားတာပဲ။ ကိုယ္ကေတာ့ ဘာဟင္းခ်က္မယ္လို႔ စိတ္ကူးထားေပမဲ့ မီးဖိုေၾကာင္ထဲ ၀င္ျပီး ေရခဲေသတၱာဖြင့္ၾကည့္မွ စိတ္ကူးေတြ ေျပာင္းခဲ့ရတဲ့ အၾကိမ္က မနည္းေတာ့ပါဘူး။ ခုတေလာေတာ့ တခါစားေလးေတြ ပိုခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။ ကိုယ့္အစာနဲ႔ သူ႔အစာကမတူဘူး။ သမီးေလးကလည္း အဘြားနဲ႔ ေနေနတာဆိုေတာ့၊ ခုလည္း တေယာက္စာခ်က္ျဖစ္တယ္။ သူဗိုက္ဆာမွ ထခ်က္တယ္ :) (ကိုယ္ဆာတာမွ မဟုတ္တာေနာ္)

အမဲသားကို ခရုဆီနဲ႔ အခ်ိဳေၾကာ္တယ္ေနာ္

အမဲသားကို ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။
ဆီအိုတည္ျပီး ဂ်င္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴပါးပါးလွီးျပီး ဆီသတ္တယ္။ အမဲသားထည့္၊ ေရဆူနဲနဲထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ ထားပါ့မယ္။ ေရခမ္းသြားရင္ ၾကက္သြန္နီ အစိတ္ၾကီးၾကီးလုပ္ထည့္၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ အေနွာက္ ၾကက္သားမႈန္႔ထည့္ျပီး ေၾကာ္ပါတယ္။ ဟင္းအိုးရခါနီးမွ ၾကက္သြန္မိတ္နဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ျဖဴးပါတယ္။












ဒါက မေန႔ကမွ ရန္ကုန္အိမ္က ပို႔လိုက္တဲ့လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္ပါ။ ဆြမ္းေတာ္ကပ္တဲ့ ပန္ကန္ လံုး မဟုတ္ပါေၾကာင္း အာမခံပါသည္ :)




ၾကက္သားျပဳပ္ေၾကာ္ပါ။ ၾကက္သားကိုေရေဆး အတံုးေလးေတြ တံုးျပီး ၾကက္သာမႈန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္း၊ ဂ်င္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထည့္၊ ေရနဲနဲထည့္ျပီးျပဳပ္ပါတယ္။ ေရခမ္းရင္ ဆီထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ေၾကာ္ပါတယ္။ အ သားေတြ ၾကြပ္ျပီး၀ါလာဖို႔ကေတာ့ ေနာက္ဆံုးမွ အဖံုးဖြင့္ျပီး ၄မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ရင္ ရဲလာျပီေပါ့။ ဒါဆိုအ ေပၚယံေလးပဲၾကြပ္ျပီး အတြင္းသားေလးေတြ ေပ်ာ့ေနပါလိမ့္မယ္။








ဒါလည္း မေန႔ကေရာက္တဲ့ ဆီတိုဖူးေပါ့။ ကိုယ္က ဆီတိုဖူးဆို ဒါမ်ိဳး အတံုးၾကီးၾကီး ေတြပဲၾကိဳက္တယ္။ ငယ္ ငယ္ကဆို အိမ္မွာ ဆီတိုဖူးေၾကာ္က အျမဲအဆင္သင့္ရွိေနတတ္တယ္။ ဘာနဲ႔ပဲျဖစ္ျဖစ္ တို႔စားတတ္လို႔ ေလ :) အခုေတာ့ အဲ့ေလာက္မစားေတာ့ေပမဲ့ ဒီမွာေရာင္းတဲ့ ဆီတိုဖူးမ်ိဳးကို မၾကိဳက္ဘူး။



ပိန္းဥနဲ႔ ပိန္းရိုးဟင္းခါးပါ။ ပိန္းဥနဲ႔ ပိန္းရုိးကေတာ့ ကခ်င္ျပည္နယ္မွာ မရွိမျဖစ္လိုအပ္တဲ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ဆိုမွားမယ္မထင္ဘူး။ ရိုးရိုးေလးပဲ ခ်က္ထားတယ္။ ပိန္းဥကိုျပဳတ္ျပီး အခြံႏြါ၊အတံုးတံုးထား။ ပိန္းရိုးကို အမွ်င္ ေလးေတြ ခြါျပီးေရစိမ္ထား။ ေရေႏြးအိုးတည္၊ ၾကက္သားမႈန္႔နဲ႔ငါပိနဲနဲထည့္၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔ထည့္(ကိုယ္ ေတာ့ မထည့္ထားဘူး) ပိန္းဥထည့္ျပီး ျပဳတ္ထား။ထမင္းစားခါနီးမွ၊ ဟင္းရည္ကို ဆူေအာင္လုပ္၊ ပိန္းရိုး၊ ပင္ စိမ္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္း (မီးကင္)ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုတ္ေကာင္း၊ ဆီထမင္းစားဇြန္းတ၀က္ထည့္ျပီး ၅မိနစ္ ေလာက္အဖံုးအုပ္ျပီေပးဆူလိုက္ရင္ ထမင္းျမိန္ေစမဲ့ အရည္ေသာက္ ဟင္းေလးရပါျပီ



ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster


Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP