Lorem Ipsum

ပို႔စ္တရာျပည့္နဲ႔ ၾကက္ဆီထမင္း

 Saturday, January 15, 2011

ပို႔စ္တရာျပည့္ဆိုေတာ့ ၾကက္ဆီထမင္းခ်က္ေကြ်းမယ္ အိုေက :) ၾကက္ဆီထမင္း ခ်က္မယ္ဆိုေတာ့ ၾကက္ သားထဲက ဖယ္ထားတဲ့ အဆီေတြ ရွိရင္ပိုေကာင္းပါတယ္။ ၾကက္ဆီထမင္းအတြက္ ပထမဆံုး ဒယ္အိုးတ လံုးမွာ ဆီနဲနဲထည့္ျပီး ၾကက္သားထဲက ဖယ္ထားတဲ့ အဆီဖတ္ေတြကို ေၾကာ္ျပီး အဆီထုတ္ပါတယ္။ အဲ့ဒီ အ ဆီထဲကို နာနတ္ပြင့္ တပြင့္နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴထုျပီးထည့္၊ ဆီသတ္ျပီး ဆန္ကိုေရေဆးျပီးထည့္ ေလွာ္ပါတယ္။ ဆန္နီေရာင္ေလးရရင္၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္နဲ႔ သၾကား၊ နံနံပင္အျမစ္ ၃ပင္ေလာက္ကို ထုထည့္ျပီး ေရဆူ ထည့္ျပီး ထမင္းေပါင္းအိုးထဲ လည္ထည့္ဆက္ခ်က္ပါတယ္။ ထမင္းႏွပ္ေလာက္ရင္ အေပၚေအာက္ လွန္ေပးလိုက္ပါ။ ေအာက္မွာ အဆီေတြစုေနျပီး ထမင္းဂ်ိဳး မျဖစ္ေအာင္လို႔ပါ။

ၾကက္သား ေပါင္ရင္းသားကို ေရေဆးျပီး ၾကက္သားမႈန္႔နဲ႔ နယ္ပါတယ္။ အိုတလံုးထဲကို ဆီနဲနဲထည့္၊ ေရဆူထည့္ျပီး ၾကက္သားနဲ႔ နံနံပင္အျမစ္၊ ႏွမ္းဆီ ၃စက္၊ နံနံေစ့၊ နာနတ္ပြင့္ တခုထည့္ျပီးတည္ ထားပါ တယ္။ ေရခမ္းျပီး ဆီထြက္လာရင္ ထမင္းေပါင္းအိုး အေပၚကို ဇကာေလးခံျပီး ၾကက္သားေတြထည့္နပ္ထား ပါတယ္။ ေအာက္မွာေတာ့ ထမင္းရွိေနပါေစေပါ့။ (ၾကက္ကိုတေကာင္လံုး ျပဳပ္ျပီး အဲ့ဒီအရည္ကို ထမင္းထဲ ထည့္ၾကေပမဲ့ ကိုယ္ကေတာ့ ၾကက္သားကို ျပဳပ္လိုက္ေတာ့ အရသာပ်က္သြားသလို ခံစားရလို႔ အဲ့လိုမၾကိဳက္ပါဘူး) စားခါနီးမွ ၾကက္သားကို တံုးျပီး ထမင္းေပၚထည့္ေပးေပါ့။

ေစာစ့္အတြက္ကေတာ့ ငရုတ္စိမ္၊ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ပဲငါပိအခ်ိဳ၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ အေႏွာက္နဲ႔ သ ၾကားကိုေရာၾကိတ္ပါတယ္။ ျပီးမွ ဂ်င္းႏုႏုေတြကို အခြံႏႊာျပီး ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထည့္ရင္ ရပါျပီ။

ဟင္းခ်ိဳအတြက္ေတာ့ ေက်ာက္ဖရံုသီးကို ၾကက္သားနဲ႔ျပဳပ္ၾကေပမဲ့ ေက်ာက္ဖရံုသီး မရႏိုင္လို႔ လြယ္ကူတဲ့ ငါးဆုပ္နဲ႔ ခါဂ်ယ္ဥကို ၾကက္သားမႈန္႔နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴထုထည့္ျပီး အရည္ေသာက္လုပ္ပါတယ္။ တရုတ္နံနံနဲ႔ ၾကက္သြန္မိတ္ေလးပါ ထည့္တယ္ေနာ္။

သခြါးသီးကို အခြံခြါျပီး ပါးပါးလွီးထည့္ရင္ရပါျပီ။

ေနာက္တမ်ိဳးက ေျမပဲႏွပ္ပါ။ ၾကက္ဆီထမင္းနဲ႔ေတာ့ ဘာမွမဆိုင္ပါဘူး။ ဒါေပမဲ့ မေန႔က တရုတ္ဆိုင္သြား ေတာ့ ေျမပဲ အစိမ္းေတြ ရခဲ့လို႔ပါ။ ကိုယ္တို႔ အိမ္မွာေတာ့ ငယ္ငယ္ကတည္းက ခုထိ ေျမပဲအစိမ္းကို ႏွပ္ျပီး စားၾကပါတယ္။ ေနာက္တမ်ိဳး အမဲရိုး ၀တ္ရိုး၊ အမဲအျမီးေတြနဲ႔ ျပဳပ္ေသာက္ၾကပါေသးတယ္။ စိမ့္စိမ့္ေလးနဲ႔ အရမ္းစားေကာင္းပါတယ္။ ဘယ္လိုႏွပ္သလဲ စိတ္၀င္စားမယ္ဆိုရင္ေတာ့

ေျမပဲကို အခြံလိုက္ေရေဆးျပီး ျပဳပ္လိုက္ပါ။ အခြံခြါျပီး ေျမပဲအေစ့ေတြထုတ္။ အိုထဲ ဆီနဲနဲထည့္၊ ႏွမ္းဆီနဲနဲေရာျပီး ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီးထည့္၊ ေျမပဲထည့္၊ ၾကက္သားမႈန္႔တဇြန္း (လဖက္ရည္ဇြန္း) ထည့္ျပီး၊ ေရဆူနဲနဲနဲ႔ မီးေငြ႔ေငြ႔ေလးနဲ႔ ႏွပ္ထားလိုက္ပါ။ ေျမပဲက နဂိုကတည္းကျပဳပ္ထား ျပီးသား ဆိုေတာ့ သိတ္မၾကာပါဘူး ႏူးေျမ့လာလိမ့္မယ္။ စားခါနီး ၾကက္သြန္မိတ္ေလး အုပ္ျပီး ပူပူေႏြးေႏြး စားမွ အရမ္းစားေကာင္းမွာေနာ္။ ေအးသြားရင္ ပဲဆိုတဲ့အမ်ိဳးက မာျပီးေတာင့္သြား တတ္လို႔႔ပါ။
















ပံုေတြ တင္ခ်င္လြန္းလို႔ပါ :)





ေျမပဲႏွပ္ပါ။ ေစာစ့္ထည့္တဲ့ ပန္ကန္မွာဆိုေတာ့ ေသးေနမလားပဲေနာ္ :)






ငါးဆုပ္ ဟင္းခ်ိဳေလးပါ





တစံုေပါ့ :)

ကိုယ့္ကို ပို႔စ္တရာျပည့္တဲ့အထိ ကိုယ့္ရဲ့ မတတ္တေခါက္ ဟင္းခ်က္နည္းမ်ားကို ေရးခ်င္ တင္ခ်င္စိတ္ျဖစ္ လာေအာင္ အားေပးခဲ့ေသာ ႏိုင္ငံတကာမွ လာလည္တဲ့ ျမန္မာ ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုးကို အထူးပဲေက်း ဇူးတင္ပါတယ္။ တရက္တရက္ လာလည္တဲ့ လူဦးေရဟာ ၄ရာေက်ာ္ ၅ရာ အထက္မွာ အျမဲရွိေနတတ္လို႔ အရမ္းေက်းဇူး တင္ပါတယ္။ အရိုးသားဆံုး ေျပာရရင္ အဲ့ဒီလူဦးေရကို ၾကည့္ျပီး ဟင္းေတြ ခ်က္ခ်င္စိတ္ ပိုျဖစ္လာပါတယ္။ ေနာက္လည္း လာလည္ အားေပးၾကပါလို႔ :)


ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster


Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP