Lorem Ipsum

ၾကက္သားခ်ဥ္

 Monday, January 17, 2011


ငါးခ်ဥ္၊ ပုဇြန္ခ်ဥ္၊ ၀က္သားခ်ဥ္ပဲ ၾကားဖူးၾကတယ္မွလား။ အခုၾကက္သားခ်ဥ္တဲ့ :) ဗီယက္နမ္ သူငယ္ခ်င္း ေတြ ၀က္သားခ်ဥ္လုပ္ျပီး အျမဲေမးၾကတယ္ စားမလားတဲ့ ၾကည့္ရတာလည္း လွလွေလး ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုတ္စိမ္းေလးလည္း အေပၚမွာတင္လို႔၊ ၾကိမ္းထားလိုက္တယ္ တရက္ေတာ့ ၾကက္သားနဲ႔ လုပ္စားမယ္ေပါ့။ အခုေတာ့ လုပ္ျဖစ္သြားတယ္။ အစကေတာ့ အခ်ဥ္တည္ရင္ ဗီယက္နမ္က လာတဲ့ အမႈန္႔ ထည့္ေနက်ပါ။ ဟို ေန႔က သြား၀ယ္ေတာ့ မရွိတာနဲ႔ ဒီအထုတ္ေလးနဲ႔ပဲ လုပ္လိုက္တယ္။ တကယ္ဆိုရင္ေတာ့ ခ်ဥ္တာခ်င္းက ေတာ့ အတူတူပါပဲ။ လုပ္နည္းေျပာပါ့မယ္။

ပထမဆံုး ၾကက္သား၊ ၀က္သား၊ အမဲသား ၾကိဳက္ရာကို သံုးပါ။ အေၾကျဖစ္ရပါ့မယ္။ အသားတေပါင္ကို အခ်ဥ္မႈန္႔ တထုတ္ ( ၾကက္သြန္မိတ္၊ ငရုတ္စိမ္း၊ ဆားနဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ၾကိဳက္ရင္ထည့္ပါ )ထည့္ျပီးနယ္ပါ။ ျပီးရင္ ဗန္းတခုထဲမွာ နယ္ထားတဲ့ အသားေတြကို ထည့္ျပီး အေပၚမ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ညွိ၊ လိုခ်င္တဲ့ အတံုးအရြယ္ဓါးနဲ႔ရာျပီး အေပၚကေန ငရုတ္စိမ္း ေစာင္းေစာင္း လွီးထားတာတခုနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴတျခမ္းတင္ ပလပ္စတစ္ အေပ်ာ့ ေလးနဲ႔ ဗန္းကို ပတ္လိုက္ျပီး ေရခဲေသတၱာမွာ ထည့္ထားလိုက္ပါ။ ေနာက္ေန႔ဆို ခ်ဥ္ေနပါျပီ။ ဒါကို ဒီတိုင္း စားၾကသလို၊ ေၾကာ္ျပီးလည္း ငရုတ္စိမ္းနဲ႔ စားတတ္ၾကပါတယ္။



ဒီအထုတ္နဲ႔ လုပ္ထားတာပါ။












ကဲဒါေလးေတြကေတာ့ ေၾကာ္ထားတာပါ စိတ္ရွိ လက္ရွိသာ ပံုေတြ တင္ထားပါတယ္။



ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster


Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP