ဗီယက္နမ္ ၀က္ေခါက္ခ်ဥ္ လုပ္နည္း
Wednesday, January 19, 2011
ဒီပံုက ဆင္တူမို႔လို႔ ယူထားတာပါ။ ဗီယက္နမ္ Sausage ေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။
ဗီယက္နမ္ ၀က္ေခါက္ (သို႔) ၀က္သားခ်ဥ္ ဘယ္လိုလုပ္မလည္းလို႔ ေဆာင္း ကေမးလာပါတယ္။ ကိုယ္က လည္း၀က္သား မစားတာ ၾကာေနျပီဆိုေတာ့ မသိပါဘူး။ ၀က္သားနဲ႔ ပတ္သက္တာလည္း မခ်က္ျဖစ္ ေတာ့ဘူး။ ဒါေပမဲ့ သူငယ္ခ်င္းတေယာက္ကို ေမးခဲ့ပါတယ္။ သူကလည္း ေသခ်ာရွင္းျပခဲ့ပါတယ္။ ေဆာင္း ေမးတဲ့ ၀က္သားခ်ဥ္ ဟုတ္မဟုတ္ေတာ့ မသိပါဘူး။ လုပ္နည္းေျပာျပပါ့မယ္။
၀က္နားရြက္ နဲ႔ ဗိုက္သား ၁ကီလို
Red Vinegar 1/2 လီတာ
ပဲငံျပာရည္အေႏွာက္ 100gm
ဆား 1 ထမင္းစားဇြန္း
သၾကား 100mg
ဂ်င္း ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း 1 လဖက္ရည္ ပန္ကန္လံုး
ငရုတ္ေကာင္း အေစ့အျဖဴ 1 ေရစိမ္ျပီး (ထမင္းစားဇြန္း)
၀က္နားရြက္ကို ေရေသခ်ာေဆးျပီး ဗိုက္သားနဲ႔ ေရာျပဳပ္။ ႏူးသြားလွ်င္ ႏုပ္နုပ္စဥ္းပါ။ တတ္ႏိုင္သေလာက္ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ။ ဗီနီဂါ၊ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္ေကာင္းေစ့ (အေစ့လိုက္ထည့္ရန္) အားလံုးနဲ႔ ေရာျပီး ေရဆူ ခြက္၀က္ထည့္ျပီး ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလးျဖစ္ေအာင္ ခ်က္ရပါ့မယ္။ ရရင္ အေအးခံထားပါ။
အ၀ိုင္း Saugage လိုအျပာခပ္ၾကီးၾကီး လိုခ်င္ရင္ေတာ့ ေရသန္႔ဗူး အေသးကို အေပၚပိုင္းျဖတ္လိုက္ျပီး အဲ့ဒီ ထဲကို ခ်က္ထားတဲ့ ၀က္သားကို သိပ္ထည့္ျပီး အေပၚကေန ပလတ္စတစ္နဲ႔ ဖံုးျပီးခ်ည္လိုက္ပါ။ ေနာက္ေရ ခဲေသတၱာထဲ ထည့္ထားပါ။ ေနာက္တေန႔ဆို ပါးပါးလွီးစားလို႔ရပါျပီ။ ပုလင္းထဲ မထည့္ခ်င္လည္း ဗူးတဗူးထဲ ထည့္လို႔ရပါတယ္။ ပုလင္းထဲထည့္တာက အ၀ိုင္း အရွည္ေလး ျဖစ္ဖို႔သာျဖစ္ပါတယ္။
လုပ္နည္းေျပာျပတဲ့ သူငယ္ခ်င္း May Lynn Win ကိုလည္း ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster