Lorem Ipsum

တိုဖူးၾကက္သားေပါင္းနဲ႔ သာကူေက်ာက္ေက်ာ

 Thursday, January 20, 2011

ကိုယ္က အခ်ိန္ရရင္ ဟင္းခ်က္တဲ့ ဘေလာဂ့္ေတြ ေလွ်ာက္လည္ပါတယ္။ ဘေလာဂ့္ဆိုတာ စသိတုန္းက ေနပါလီ(ေနေပါလ္လူမ်ိဳး) သူငယ္ခ်င္းတေယာက္က ၂၀၀၅ ခုႏွစ္က သူဘေလာဂ့္ဖြင့္ထားေၾကာင္း ေျပာေတာ့ သူ႔ဘေလာဂ့္ကို အျမဲ၀င္ျပီး ရွာတယ္။ ေနာက္ေတာ့ တခုျပီးတခုသြားတတ္လာတယ္။ ေကာမန္႔မေပးတတ္ေသးပါဘူး။ ေနာက္မွကိုယ္လည္း ၀ါသနာပါရင္း ကိုယ့္မိသားစုေတြပဲ ဖတ္ႏိုင္တဲ့ ဘ ေလာဂ့္တခုကို ၂၀၀၇ မွာဖန္တီးခဲ့ပါတယ္။ ဒါနဲ႔ ဘေလာဂ့္တကာ လည္ဖတ္ေတာ့တာပါပဲ :) ခုခ်ိန္ထိ အား တယ္ကို မရွိဘူးဆိုပါေတာ့ :) ဒါနဲ႔ ဖတ္ထားတာကမ်ားေတာ့ ဘယ္ကေန နည္းေတြ ရတယ္ဆိုတာ အတိ အက် မမွတ္ထားမိျပန္ဘူး။ အခုလည္း မၾကာေသးခင္ကမွ နည္းေလး တခုရလာျပီး လုပ္စားမယ္ စိတ္ကူး ထားတာပါ။ ဘယ္ကရလည္းဆိုတာေတာ့ ေမ့သြားပါျပီ။  ေသခ်ာတာကေတာ့ ကိုယ့္နည္း မဟုတ္ပါဘူး။ သူမ်ားဆီကပါ။


တိုဖူးကို ႏွစ္ျခမ္း ျဖတ္လိုက္ျပီး အေပၚက အခြက္ေလး လုပ္လိုက္ပါတယ္။ အဲ့ဒီကရတဲ့ တိုဖူးနဲ႔ ၾကက္သား(ၾကိဳက္ရာအသားေပါ့) ၾကက္သြန္စတဲ့ အဆာပလာေတြ( ထည့္ခ်င္သမွ်) ထည့္ျပီး တိုဖူးရဲ့ ခ်ိဳင့္ခြက္ေလးထဲ ထည့္လိုက္တယ္။ ျပီးမွ ေပါင္းလိုက္တာပါ။ ၁၀မိနစ္ေပါ့။ အခ်ိဳေတြစား ေနတဲ့ကိုယ္ကေတာ့ ၾကိဳက္တယ္။ အရမ္းလြယ္ျပီး စားလို႔ ေကာင္းတယ္။














ေပါင္းအိုးထဲက ထုတ္ထားတာ ၾကာလို႔ နည္းနည္းေတာ့ ေျခာက္ေနသလိုပဲ။ ထုတ္ထုတ္ခ်င္းမွာ စားတာ ေကာင္းပါတယ္။


ဒါကေတာ့ သူငယ္ခ်င္းေတြက ျမန္မာမုန္႔လုပ္ေကြ်းေလတဲ့။ ကိုယ္ကလည္း တတ္သေလာက္ မွတ္သေလာက္ နဲ႔ လုပ္ေကြ်းလိုက္တယ္။ သာကူေက်ာက္ေက်ာပါ့။ ပိုက္ဆံသက္သာ။ အခ်ိန္ကုန္သက္သာ တယ္ေလ ခန္႔မွန္းေတြပဲမို႔ ေျပာရမွာေတာင္ ခက္ေနတယ္ :)

သာကူအေစ့ေသးေသးေလးတေပါင္ကို ေရေအးနဲ႔ ၃နာရီၾကာ စိမ္ထားပါတယ္။ ပထမဆံုး ေရမတ္ခြက္နဲ႔ ၈ခြက္ထည့္ျပီး ၾကိဳပါတယ္။ ေရေႏြးဆူလာရင္ သၾကားမတ္ခြက္နဲ႔ ၂ခြက္ထည့္ပါတယ္( ကိုယ္က အခ်ိဳသိတ္မ စားလို႔ပါ။ ၾကိဳက္တတ္ရင္ အမ်ားၾကီးထည့္ပါ) ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ အထုတ္ေသးတထုတ္ကို ေရေဖ်ာ္ျပီး ထည့္ေမႊပါတယ္။ ဆက္ဆူေနပါေစ။ ၁မိနစ္ေလာက္ၾကာလာရင္သာကူ ေစ့ေတြကို အသာေလးေလာင္းခ် ပါတယ္။ သာကူေစ့ေတြက ေရစိမ္ထားေတာ့ ၾကာၾကာျပဳပ္စရာမလိုပါဘူး။ သာကူ မ်က္စိေပ်ာက္ေလာက္ ရင္ အုန္းႏို႔ဗူးတဗူး(ဗူးၾကီး)ထည့္ျပီး ၅မိနစ္ဆို လိုခ်င္တဲ့ ဗန္းထဲေလာင္းထည့္ ျပီး အေပၚကေန ေျမပဲေလွာ္ ေထာင္း ျဖဴးပါတယ္။ အေအးခံလိုက္ပါတယ္။





















သာကူ ေက်ာက္ေက်ာမုန္႔ေပါ့ေနာ္ :)

Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP