စေနေန႔က ထမင္း၀ိုင္း
Sunday, January 23, 2011
လာျပန္ျပီေနာ္ မိဆို:D ဘာငါးမွန္း မသိတဲ့ငါးကို ေၾကာ္ျပီးႏွပ္ပါတယ္။ ငါးကို အေၾကထိုး၊ ဗိုက္ခြဲျပီးအူ ေတြထုတ္ ေသခ်ာေရးေဆးျပီး အကြင္းေလးေတြ တံုးပါတယ္။ ငံျပာရည္နဲ႔ နႏြင္းနယ္ျပီး ဆီပူပူမွာ ေၾကာ္ပါတယ္။ ငါးေဘးသားေတြ ၾကြပ္လာရင္ ဆယ္ထား။
ဆီအိုတည္၊ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ျဖဴကို အကြင္းၾကီးၾကီးလွီးထည့္၊ ၾကက္သြန္ႏြမ္းလာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလွီးထည့္၊ မိ ဆို ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းထည့္၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ျပီး မီးေငြ႔ေငြ႔ေလးနဲ႔ တည္ထား။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး နူးအိလာရင္၊ ေၾကာ္ထားတဲ့ ငါးထည့္ ေရဆူနဲနဲထည့္ျပီး ႏွပ္ထားလိုက္တယ္။ ဆီျပန္လာရင္ ရျပီေပါ့။
မိဆိုငါးေၾကာ္ႏွပ္ပါ
ငပိေထာင္းပါ
ထိုင္းငပိေထာင္း၊ အမ်ိဳးမ်ိဳးရွိေပမယ့္ ဒီနည္းက ၾကာရွည္ခံလို႔ လုပ္စားျဖစ္တယ္။ တခ်ိဳ႔ေတြကေတာ့လုပ္ ထားျပီး ပုလင္းထဲထည့္ထားျပီး သုမ့္ယမ္ ခ်က္လည္း ထည့္ၾကပါတယ္။
ငရုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္ကို ၂ပိုင္းပိုင္းျပီး အေစ့ထုတ္ ေရစိမ္ထား။ (အိမ္မွာေတာ့ အေစ့မထုတ္လိုက္ မိဘူး)
ၾကက္သြန္နီ (အေသးစား) ၃လံုးကို အခြံခြါ ေလးစိတ္စိတ္ထား။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅မႊာ ခြါထား။
ပုဇြန္ေျခာက္ လက္ႏွစ္ဆုပ္စာေလာက္ ေရစိမ္ထား။
စိမ္းစားငါးပိ ထမင္းစားဇြန္းတဇြန္း။
အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ ဆီအနည္းငယ္
ေရစိမ္ထားတဲ့ ငရုတ္ေျခာက္ကို ေရစစ္ျပီး ဆီပူထဲထည့္ေၾကာ္ နီရဲျပီး ေထာင္းေကာင္းရံုေလာက္ဆိုရပါျပီ။ ငရုတ္ေၾကာ္တဲ့ ဆီမွာပဲ ပုဇြန္ေျခာက္ ထည့္ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထား။က်န္ဆီထဲကို စိတ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ျဖဴကို ထည့္ေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္ႏြမ္းလာရင္ ဆယ္ျပီး က်န္ဆီေလးမွာ ငပိကို ေၾကာ္လိုက္ပါ။ အားလံုးရျပီဆို ငရုတ္ေၾကာ္ေထာင္း ညွက္လာမွ ပုဇြန္ေျခာက္ထည့္ေထာင္း၊ ပုဇြန္ေျခာက္ရရင္ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ျဖဴထည့္၊ အ ခ်ိဳမႈန္႔ထည့္၊ ငါးပိထည့္ ညွက္ေအာင္ေထာင္းျပီး ဆီကိုအပူေပး ငပိထဲေလာင္းထည့္စိမ္ထား။ အၾကာၾကီး အထားခံပါတယ္။ ကိုယ္ေထာင္းထားတာေတာ့ ေျပာသေလာက္မညွက္ပါဘူး။ ငရုတ္အေစ့ေတြလည္းပါေန တယ္။
မံုလာဥပိုးတီသုပ္ အရည္ပါတာၾကိဳက္လို႔ ပိုးတီစိမ္တဲ့ အခ်ဥ္ရည္ နဲနဲထည့္ထားတယ္။
မံုလာဥကို အခြံႏြါျပီး တေစာင္းလွီးပါ့မယ္။ လွီးတဲ့အခါ တေစာင္းလွီးရင္း မံုလာဥကို လိမ္ျပီးလွည့္သြားပါ။ တဖက္ထိပ္ကေန ေနာက္တဖက္ထိပ္ ေရာက္တဲ့အထိဆို မံုလာဥက စပရိန္လို ျဖစ္ေနပါ့မယ္။ ျပီးရင္ ဆားမ်ား မ်ားနဲ႔နယ္ မံုလာဥေလး ေပ်ာ့လာျပီး အရွည္ၾကီးျဖစ္သြားလိမ့္မယ္။ ျပီးမွ ေရေဆး ပုလင္းတလံုးမွာ ဆန္ေဆး ေရနဲ႔မံုလာဥကို ထည့္စိမ္ထား၊ အဖံုးကိုေတာ့ လံုေလာင္ပိတ္ေပါ့။ ၃ရက္ေလာက္ဆို ခ်ဥ္လာပါျပီ။ ခ်ဥ္လာတဲ့ မံုလာဥကို ၾကက္သြန္ျဖဴဆီက်က္၊ ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း၊ ႏွမ္းေလွာ္၊ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ျပီး စားလို႔ရပါျပီ။
အခ်ဥ္အစပ္ေတြ စားလို႔မရတဲ့ ကိုယ့္တြက္ Bok Choy ေၾကာ္ပါတယ္။ အရြက္ေတြကို ေျခြျပီးေရေဆးထား။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ပါးပါးလွီးဆီနဲနဲနဲ႔ ဆီသတ္ပါတယ္။ ျပီးမွ ေရဆူနဲနဲနဲ႔ မႈိဆီ၊ ပဲငံျပာရည္ထည့္ျပီး Bok Choy ထည့္ပါတယ္။ အဖံုးအုပ္ျပီး ၅မိနစ္ဆို ရပါျပီ။
ပဲနီေလးကို ဒယ္အိုးထဲ ထည့္ျပီးေလွာ္ပါတယ္၊ နီရဲလာမွ ေရစိမ္ထားလိုက္တယ္။ စပါလင္တေခ်ာင္နဲ႔ ၾကက္ သြန္ျဖဴ ႏွစ္မႊာ ဆီသတ္၊ ပဲထည့္၊ ဆႏြင္းနဲ႔ အေရာင္တင္နဲနဲထည့္၊ ပဲႏူးရင္ ဂ်င္းလက္တဆစ္စာေလာက္ ေထာင္းထည့္၊ ဆားနဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ျပီးရင္ စားလို႔ရပါျပီ။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster