မုန္႔ညွင္းေၾကာ္၊ ငါးေသတၱာသုပ္နဲ႔ ၾကက္သားအခ်ိဳေၾကာ္
Tuesday, January 25, 2011
မုန္႔ညွင္း သိတ္ၾကိဳက္တယ္။ ျမန္မာျပည္မွာ ေဆာင္းတြင္းဆို ေန႔တိုင္းနီးပါ မုန္႔ညွင္း စားခ်င္တယ္။ ပဲပုပ္နဲ႔ မုန္႔ညွင္းကို ႏူးေနေအာင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည့္ခ်က္။ ဟင္းအိုးခ်ခါနီး နံနံပင္နဲ႔ ဂ်င္းေထာင္းထည့္၊ အို႔အို ေဆာင္းတြင္း ခ်မ္းစီးစီးေလးမွာ ဘာေျပာေကာင္းမလဲ ထမင္းစားေကာင္းခ်က္ကေတာ့ :) မုန္႔ညွင္း အျဖဴမ်ိဳး ထက္ အစိမ္းမ်ိဳး အခု ခ်က္ထားတာမ်ိဳး ပိုၾကိဳက္တယ္။ ျမစ္ၾကီးနားျမိဳ႔ ဧရာ၀တီျမစ္တဖက္ကမ္းမွာ ေႏွာင္ သာေလာ ဆိုတဲ့ေက်းရြာရွိတယ္။ အဲ့ဒီက မုန္႔ညွင္းဖူးေတြ ျမစ္ၾကီးနားဖက္ကို လာေရာင္းၾကတာ မုန္႔ညွင္းရိုးက ကေလး လက္ေကာက္၀တ္ေလာက္ နီးပါးရွိတယ္။ နုထြတ္ေနတာပဲ။ အရွည္ကလည္း၂ ေပေက်ာ္ေလာက္ရွိမယ္။ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ေသာက္လို႔ အရမ္းေကာင္းေပါ့။ အိမ္မွာ ၆ေလာက္မုန္႔ညွင္းဆိုတာ ရွိတယ္။ အရမ္းၾကီးတာပဲ ၆ေလာက္အထိမွာ သံုး၊ ေလးႏွစ္အရြယ္ကေလးဆို မုန္႔ညွင္းပင္ၾကားမွာ ေပ်ာက္ ႏိုင္တယ္။ ကိုယ္ဆို ငယ္ငယ္က အဲ့ဒီ မုန္႔ညွင္းျခံထဲမွာ သြားေဆာ့တယ္ :) မုန္႔ညွင္း အေၾကာင္း ေနာက္မွ ေျပာမယ္။ ဒီလို ကမန္းကတန္း ဟင္းေတြခ်က္စားပါတယ္ :) ဗိုက္အရမ္းဆာေနတဲ့ တေန႔ေပါ့၊ ဘာမွလည္း မခ်က္ခ်င္ဘူး။ ဒါေပမဲ့ ဗိုက္က အရမ္းဆာေနျပီဆိုေတာ့ ေရခဲေသတၱာထဲကို ဖြင့္ၾကည့္လိုက္ေတာ့ မုန္႔ညွင္း အရင္ဆံုးေတြ႔တယ္။ ဒါနဲ႔ မုန္႔ညွင္း ေၾကာ္စားလိုက္တယ္။
မုန္႔ညွင္းကို လက္နဲ႔ပဲခ်ိဳးတယ္။ ျပီးမွ ဇလံုခပ္ၾကီးၾကီးမွာ ေရအျပည့္ျဖည့္ျပီး ေရစိမ္ထားတယ္။ သဲေတြ အနယ္ထိုင္သြားတာေပါ့။ ျပီးရင္ ၃/၄ခါေဆးျပီး ေရစစ္ထားလိုက္တယ္။ ေၾကာ္မဲ့အိုးထဲ ဆီနဲနဲထည့္၊ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ျဖဴပဲပုပ္ကို (ညွပ္ျပီး) ဆီသတ္ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးတလံုး ပါးပါးလွီးထည့္၊ မုန္႔ညွင္းထည့္၊ ဆားနဲ႔အ ခ်ိဳမႈန္႔ထည့္၊ အဖံုးခဏအုပ္ထား၊ ဂ်င္းေထာင္းနဲ႔ နံနံပင္အုပ္ျပီး စားလို႔ရပါျပီ။ ေရနဲနဲပါ ထည့္လိုက္တယ္။ ထ မင္းနဲ႔ နယ္စားလို႔ရေအာင္ပါ။
ငါးေသတၱာသုပ္မယ္ဆိုလို႔ ဗူးေဖာက္လိုက္တာ၊ အထဲကငါးကျဖဴျဖဴၾကီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္မပါဘူး :( ဒါနဲ႔ ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငရုတ္စိမ္း အားလံုးကို ပါးပါးလွီးျပီးထည့္၊ သံပုရာသီး တျခမ္းညစ္၊ ငံျပာရည္၊ အ ခ်ိဳမႈန္႔၊ ဗမာျပည္ ငရုတ္ဆီနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေစာစ့္ နဲနဲထည့္ျပီး သုပ္ေပးလိုက္တယ္။
ၾကက္သား အတံုးေလးေတြ တံုးထားျပီးသား ရွိေနတာနဲ႔၊ ခရုဆီ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊အေႏွာက္ ငရုတ္ ေကာင္းမႈန္႔နယ္ျပီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ၊ ဂ်င္းကို ပါးပါးလွီး ဆီသတ္၊ ၾကက္သားထည့္ေၾကာ္တယ္။ ၾကက္သား ထဲကအရည္ေတြ ထြက္လာျပီး ခမ္းသြားမွ ေရဆူနဲနဲထည့္၊ ေရခမ္းျပီး ၾကက္သားထဲက ဆီေတြထြက္လာရင္၊ ၾကက္သြန္မိတ္ထည့္ ရပါျပီ။ ၾကက္သား အခ်ိဳေၾကာ္ေလး။
သာကူေက်ာက္ေက်ာ က်န္ေနလို႔ ႏို႔နဲ႔အုန္းႏို႔(ပါရံုထည့္) သၾကားထည့္ျပီး က်ိဳလိုက္တယ္။ အေအးခံျပီး ေက်ာက္ေက်ာ ထည့္စားတာေပါ့ :)
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster