အမဲသားေျခာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္
Wednesday, January 26, 2011
အမဲသားေျခာက္ကို ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆး။ ေရေႏြးပူပူမွာ ျပန္စိမ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ၊ ဂ်င္းႏုပ္ႏုပ္စဥ္းျပီး ဆီ သတ္ပါ။ ၾကက္သြန္ နီ၀ါေရာင္ေလးရရင္၊ အေရာင္တင္မႈန္႔၊ ဆႏြင္းမႈန္႔နဲ႔ အၾကမ္းမႈန္႔နဲနဲထည့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၂လံုးပါးပါးလွီးထည့္၊ ငံျပာရည္နဲ႔၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေၾကတဲ့အထိ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးရရင္ ေရစိမ္ထားတဲ့ အမဲသားနဲ႔ေရ တခါတည္းထည့္ျပီး ဆီျပန္လာရင္ရပါျပီ။
အမဲေျခာက္က ကိုယ္တိုင္ လုပ္ထားတာပါ။ အမဲသားအသားခ်ည္းကို (ေပါင္သားရရင္ ပိုေကာင္းတယ္)ေရ ေဆးျပီး လိုခ်င္တဲ့အရြယ္ အေျမွာင္းရွည္ရွည္လွီးျပီး ဆားနဲ႔ အခ်ိဳမႈန႔္၊ နႏြင္းထည့္ျပီးနယ္။ ျပီးမွအပူစက္(ဟီ တာေပၚဗန္းကို တင္ထားလိုက္တယ္။ ေနာက္ေန႔ဆို ေျခာက္ေနျပီ။ စားခ်င္တဲ့အခ်ိန္ပါးပါးလွီး ေရေႏြးစိမ္ ထားျပီး ခ်က္ပါတယ္။ ကင္စားမယ္ဆိုရင္ေတာ့အိုဗင္ထဲကင္ျပီး ခ်က္ခ်င္းထုဆီဆမ္းျပီး ဗူးေလးနဲ႔ ထည့္ပါ တယ္။ ကင္ျပီးအျပင္မွာ ၾကာသြားရင္ မာျပီးၾကြတ္သြားမွာ စိုးလို႔ပါ။ ကိုယ္ကေတာ့ အမဲသားေျခာက္ ျပီဆိုရင္တ၀က္ကို ပံုမွာလို ပါးပါးလွီးျပီ၊ က်န္တ ၀က္ကိုေတာ့ ကင္စားရ ေအာင္လို႔ ဒီတိုင္းထားပါတယ္။
ေရဘ၀ဲကို ပါးပါးလွီး၊ ဆားနဲ႔နယ္ျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ျပဳပ္တယ္။ ျပီးမွ ပဲငံျပာရည္ အေႏွာက္နဲ႔ တို႔စားတယ္။
ဘယ္လိုေခၚမလဲ မသိဘူး။ ေရႊပဲေခါက္ေတာ့ မဟုတ္ဘူး။ စေတာ္ပဲလံုး အစိမ္းေတြပါ။ ႏုနုေလးေတြ။ ေရႊပဲေခါက္( ပဲရြက္ထြက္တဲ့ဟာ) ကျပားျပားၾကီး။ ဒီဟာေလးေတြက ဗိုက္ေဖာင္းျပီး အထဲမွာ စေတာ္ပဲလံုး ေတြပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ႏုေတာ့ေၾကာ္စားလို႔ ေကာင္းတယ္။ ကိုယ္ကေတာ့ တျခားေတြနဲ႔ ေရာစားတာ မၾကိဳက္တတ္ဘူး။ ဒါေၾကာင့္ သူ႔ခ်ည္းသတ္သတ္ကို ေၾကာ္စားတယ္။
ပထမဆံုး ပဲေခါက္ကို ထိပ္နွစ္ဖက္ ျဖတ္ျပီး ေရေႏြးဆူဆူထဲ ထည့္ျပဳပ္တယ္။ ျပီးမွ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသတ္၊ ပဲေခါက္ထည့္၊ မိႈဆီနဲ႔ ပဲငံျပာရည္ထည့္၊ ႏွမ္းေလွာ္ နဲနဲထည့္၊ ၂မိနစ္ေလာက္ဆိုရပါျပီ။ စိမ့္စိမ့္ေလးပါ။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster