တိုဟူးသုပ္၊ ၾကက္သားဟင္းနဲ႔ အစိမ္းေၾကာ္
Monday, January 31, 2011
တိုဖူးသုပ္၊ ေရွာက္ရြက္ရွိေနလို႔ သုပ္လိုက္တာပါ။
ဒီတခါ ၾကက္သားကို နံနံပင္မ်ားမ်ားနဲ႔ ကုလားခ်က္ခ်က္တယ္။ ပထမဆံုး ၾကက္သားကို ဆားနႏြင္း နယ္ထားလိုက္တယ္။ ဆီနဲနဲမွာ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ၊ ဂ်င္း ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထည့္၊ ၾကက္သြန္ နီ၀ါေရာင္သန္းလာရင္၊ ၾကက္သားထည့္ေၾကာ္၊ ၾကက္သားနီ၀ါေရာင္ ရလာရင္ နံနံပင္ ခပ္မ်ားမ်ားကို ရိတ္ရိတ္လွီးထည့္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ မဆလာ( နံနံေစ့အမႈန္႔ ခပ္မ်ားမ်ား) ထည့္ျပီး ေရဆူနဲနဲထည့္တည္ထား။ ၾကက္သားႏူးလာရင္ ရပါျပီ။
ေဂၚပီထုပ္ကို အရြယ္ေတာ္ျဖတ္ျပီး၊ ေရဆူဆူမွာ ဆီတဇြန္းထည့္ျပဳပ္ပါတယ္။ ဆီနဲနဲထည့္ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီ သတ္၊ ငါးဆုပ္ထည့္၊ ေဂၚပီထုပ္၊ ခရုဆီ၊ ၾကက္သားမႈန္႔ထည့္ျပီး တိုဖူးေၾကာ္ထားတာနဲ႔ တရုတ္နံနံထည့္ရင္ ေနာက္ဆံုးထည့္ရင္ရပါျပီ။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster