ယိုးဒယားငါးသုပ္ (Laab Pla)
Wednesday, February 02, 2011
ယိုဒယား ငါးသုပ္ပါ။ ပထမဆံုး ငါခူ(သို႔) ငါးက်ည္းကို ဗိုက္ေဖာက္ ေသခ်ာေဆးျပီး ဆားနဲ႔နယ္ျပီး ကင္ပါ တယ္။ ငါးရျပီဆို အသားႏြင္ပါ။ အေရခြံၾကိဳက္တတ္ရင္ ထည့္လို႔ရပါတယ္။ ဇလံုတလံုးမွာ ႏြင္ထား တဲ့ငါးရယ္၊ငရုတ္သီးစိမ္း၊ စပါလင္၊ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္မိတ္၊ တရုတ္နံနံေတြကို ပါးပါးလွီးထည့္၊ ငရုတ္ေလွာ္မႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ဆန္ေလွာ္မႈန္႔( ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း) သံပုရာသီးထည့္၊ ပူစီနံေျခြထည့္ ျပီး ေရာသမေမႊလိုက္ရင္ ရပါျပီ။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလးနဲ႔ အရမ္းစားေကာင္းပါတယ္။ ဒီလိုပဲ အမဲသား၊ ၀က္ သားေတြကို ကင္ျပီးသုပ္ၾကသလို၊ ၾကက္သား၊ ၾကက္ျမစ္ၾကက္သဲေတြကိုလည္း ျပဳပ္ျပီး သုပ္က်ပါ တယ္။ တခါက ၾကက္သားသုပ္တာ ေရးဖူးပါတယ္ ဒီမွာ ပါ။ ထိုင္းအသုပ္ထဲမွာ အဓိကေတာ့ ဆန္ေလွာ္မႈန္႔၊ စပါလင္၊ ပူစီနံေတြထင္တာပါပဲ။ ဒါေတြမပါရင္ စားလို႔မေကာင္းဘူး။
ခင္မင္စြာျဖင့္
baby taster






