Lorem Ipsum

မာလာဟင္း

 Sunday, January 30, 2011


မာလာဟင္းတဲ့။ တခါမွ မစားဖူးဘူး။ ျမန္မာျပည္မွာေနတုန္းက မေပၚေသးတာလား? ဒါမွမဟုတ္ကိုယ္က နယ္ကဆိုေတာ့ နယ္မွာမရတာမ်ားလား? ေသခ်ာေတာ့မသိဘူး။ ခုတေလာမွပဲ ၾကားဘူးတာပါ။ တခါေလာက္ေတာ့ စမ္းလုပ္စားၾကည့္မယ္လို႔ စိတ္ကူးရတာလဲၾကာလွေပါ့။ မာလာဟင္း အႏွစ္ထုပ္က ဘယ္မွာမွ မရႏိုင္ျပန္ဘူး။ ဒါနဲ႔ ျမန္မာျပည္ကေနပဲ မွာလိုက္ပါတယ္။ ပို႔ေပးလာတာက အႏွစ္ထုပ္ပဲ မဟုတ္ ဘူး။  " အမွတ္တရ '' ဆိုတဲ့ သတ္သတ္လြတ္ မာလာဟင္းထုပ္ ပို႔ေပးလာတယ္။ ပစၥည္းသိမ္းလိုက္တဲ ေန႔့ကေန မေန႔ကအထိ မာလာဟင္းကို ေမ့သြားျပန္ေရာ။ ေခ်ာဆီမွာ မာလာၾကက္သားဟင္း ဆိုမွ ကိုယ့္မွာ ရွိတဲ့အ ထုပ္ကို သတိရသြားတယ္။

မာလာဟင္း အထုပ္ေလးကို ေဖာက္ၾကည့္ေတာ့ မာလာ ေခါက္ဆြဲညိဳ၊ ျဖဴ၊ စိမ္း၊ မႈိ၊ ပန္းေျခာက္၊ ပဲေခ်ာင္း၊ ေက်ာက္ပြင့္၊ အသားတုေတြပါတာေတြ႔ရတယ္။ ဒါေတြ အားလံုးက ဒီမွာ ေပါေပါေလာေလာကိုရႏိုင္တာေပါ့။

အႏွစ္က ပဲငပိ၊ ငရုတ္သီး၊ ဆီတိုဖူး၊ ရွမ္းမုန္႔ညွင္းခ်ဥ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ၊ ဂ်င္း၊ ပဲငံျပာရည္၊ ပဲဆီသန္႔၊ ဆား၊ သၾကားေတြ ပါသတဲ့။

အမႈန္႔ထဲမွာေတာ့ ေျမပဲ၊ႏွမ္း၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊ ျငဳတ္ေကာင္းမႈန္႔၊ နာနတ္ပြင္း မႈန္႔ေတြ ပါသတဲ့။

ဒါေလးမ်ား ေနာက္တခါမမွာေတာ့ဘူး။ဒီကိုေရာက္တဲ့အထိ ၁၀ထုပ္ကို ၃၅ေဒၚလာ ကုန္သြားတယ္ :D ကိုယ့္ဖာသာပဲ လုပ္စားေတာ့မယ္။

မွတ္ခ်က္။   ။ တခုသတိထားမိတာက အမွတ္တရ၊ ျမန္မာ့ရိုးရာစားဖြယ္စုံ၊ သတ္သတ္လြတ္စားဖြယ္မ်ားတဲ့။ သတ္သတ္လြတ္လို႔ ေရးျပီး၊ ၾကက္သားမႈန္႔ပါသတဲ့။ ၾကက္သားမႈန္႔ပါဆို သတ္သတ္လြတ္မလား။ ျမန္မာျပည္က လူေတြကေရာ သတိမထားသမိၾကဘူးလား။ ထုတ္လုပ္တဲ့ လူေတြကေရာ သတိမထားမိၾကတာလား။ ဒီသေဘာဆို ၀ယ္စားတဲ့လူေတြက ဘာမွ ဂရုမစိုက္ပဲ ၀ယ္စားေနၾကသလိုပဲ။













ကိုယ္ကေတာ့ ပါလာတဲ့ ေခါက္ဆြဲထုပ္နဲ႔ မေလာက္လို႔ ေခါက္ဆြဲအ၀ါဖတ္၊(အၾကီးမ်ိဳး)၊ ၾကာစြယ္၊ ေရညွိစို၊ ငံုးဥ၊ ေျပာင္းဖူးအေသး၊ ခါဂ်ယ္ဥ၊ ပဲလိပ္ေျခာက္၊ ပန္းေျခာက္ထပ္ျဖည့္ပါတယ္။ တျခား အစိမ္းေရာင္ အရြက္ေတြ မရွိဘူး။ သူ႔မွာပါတဲ့ အဆာေတြ ထည့္ျပီးနယ္ေတာ့ အရသာကမရွိသလိုပဲ ဒါနဲ႔ပဲဒီလိုအႏွစ္ ျပန္လုပ္လိုက္တယ္။




ပဲငပိ၊ ငရုတ္သီး( တရုတ္ငရုတ္သီးေၾကာ္ ႏွမ္းဆီပဲဆီနဲ႔ စိမ္ထားတာ) ၊ ဆီတိုဖူး၊ ရွမ္မုန္္႔ညွင္းခ်ဥ္၊ ၾကက္သြန္ ျဖဴနီ၊ ဂ်င္း၊ ပဲငံျပာရည္၊ ပဲဆီ၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ တရုတ္မုန္႔ညွင္းခ်ည္အရည္၊  ဆီတိုဖူး၊ ေျမပဲနဲ႔ ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္း၊ တရုတ္မဆလာေရာျပီး လုပ္လိုက္တယ္။ ဒါမွ ပိုစားေကာင္းလာသလိုပဲ :) အစပ္မစားတာ ၅လၾကာလာ ေတာ့ ေတာ္ေတာ္စပ္လို႔ မစားႏိုင္ဘူး။





ေရွ ့ဖက္မ်က္နွာစာမွာ သတ္သတ္လြတ္စားဖြယ္မ်ားတဲ့


အေႏွာက္ဖက္မ်က္ႏွာစာမွာ ေျမပဲ၊ ႏွမ္း၊ ၾကက္သားမႈန္႔ ဆိုေတာ့ ကိုယ္ကပဲ နားလည္မႈ လြဲတာလား? ဒါေၾကာင့္ ပံုတင္ေပးလိုက္တာပါ။




အစပ္ေျပ၊ ငါးမုန္႔ေၾကာ္စားတယ္။ ဒီငါးမုန္႔က စားလို႔ေကာင္းတယ္။ ႏွမ္းနဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္ အေကာင္ေသး ေလးေတြပါတယ္။



ဒါက အာရွဆိုင္က ေကာက္ညွင္းလံုးပါ၊ အထဲမွာ ပဲ၀ါေလးႏွပ္ထားတာ ပါတယ္။ သိတ္ေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။




ဒါက ေက်ာက္ေက်ာ လုပ္ထားတာပါ။ အေရာင္စံု သာဂူေခ်ာင္းေလးေတြကို ညကတည္းက ေရစိမ္ထားပါတယ္။ မနက္မွ ႏို႔နဲ႔ေရ ေရာက်ိဳ၊ ဗီနီလာ အေမႊးရည္လဖက္ရည္ တဇြန္းးထည့္၊ သၾကာထည့္၊ ေက်ာက္ေက်ာ၊ အထုပ္ေသး တ၀က္ထည့္၊ သာဂူေခ်ာင္းေလးေတြ ထည့္ျပီး အေအးခံ ထားလိုက္တာပါ။


ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster



Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP