Lorem Ipsum

ၾကက္အူေခ်ာင္းကင္

 Sunday, January 09, 2011
















ဒီလို ကင္ျပီး ဂ်င္းပါးပါးလွီးထားတာရယ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းရယ္၊ ေဂၚပီထုပ္ေလး တကြ်တ္ကြ်တ္၀ါးရင္း ဒီအ ကင္ေလးေတြကို စားၾကပါတယ္( ကိုယ္ကေတာ့ ေဂၚပီ အစိမ္းမစားခ်င္လို႔ ေရေႏြးေဖ်ာလိုက္တာပါ)

ၾကက္အူေခ်ာင္းလို႔ ေခၚရမလား၊ ဆိတ္အူေခ်ာင္းလို႔ ေခၚရမလား ဘယ္လိုေခၚရမလဲ မသိေတာ့ဘူး :)ထိုင္း မွာေတာ့ ၀က္သားခ်ဥ္ကို ဆိတ္အူေခ်ာင္းထဲ ထည့္ျပီးကင္စားၾကပါတယ္။ ေနာက္တမ်ိဳးက ဆိတ္သားကို ထ မင္းရယ္ ၾကက္သားရယ္၊ ၾကာဇံရယ္ ေရာျပီး ဆိတ္အူေခ်ာင္းထဲ ထည့္ျပီး ကင္စားၾကပါေသးတယ္တဲ့။ ကိုယ့္ မွာလည္း ဆိတ္အူေခ်ာင္းေတြ အဆင္သင့္ရွိေနလို႔ လုပ္စားျဖစ္တယ္။ စိတ္၀င္စားမယ္ဆိုရင္ေပါ့ လုပ္နည္း ေျပာျပခ်င္ပါတယ္။

၁။  ဆိတ္အူ (ေရေဆးျပီး)

လိုအပ္ေသာ အစာပလာမ်ား

ၾကက္သား၊ ၀က္သား၊ အမဲသား၊ဆိတ္သား အေၾကသား (ႏွစ္သက္ရာသံုးႏိုင္ပါတယ္)
ၾကာဇံ (ေရေႏြးစိမ္ျပီး)
ထမင္း
ပဲငံျပာရည္
အခ်ိဳမႈန္႔
ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ဂ်င္း (ႏုပ္ႏုပ္စင္း)
ၾကက္သြန္မိတ္
မဆလာ
ေရ

ဇလံုတလံုးထဲမွာ အထက္ပါ အဆာပလာမ်ားအားလံုးကို ေရာထည့္ျပီး နယ္ထားပါ။ ေရကို အနည္းငယ္သာ ထည့္ပါ (အစိုဓါတ္ရေအာင္နဲ႔ အထဲက အစာပလာေတြ မာမသြားေအာင္ျဖစ္ပါတယ္) အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္လာရင္ ဆိတ္အူကို ကေတာ့( ျမန္မာျပည္မွာ ဆီထည့္တဲ့ဟာမ်ိဳးပါ ) ၀မွာ စြပ္လိုက္ပါ။ ျပီးမွ အေပၚက ေနနယ္ထားတဲ့ အဆာပလာမ်ားထည့္ျပီး အူေခ်ာင္းထဲကိုသြင္းပါ။ (သြင္းတဲ့ စက္ရွိတဲ့လူေတြ အတြက္ေတာ့ အဆင္ေျပပါတယ္) ျပီးမွ ထိပ္ႏွစ္ဖက္ကို ခ်ည္လိုက္ပါ။ ျပီးရင္ ဆီေလးနဲနဲလူးျပီး ကင္ပါ။




                                               ဒါက မကင္ခင္ကေပါ့ :)

ဒါနဲ႔အတူ Satay လည္းလုပ္စားခဲ့ပါတယ္။ ဂူဂဲလ္က ပံုေတြ အမ်ားၾကီးတင္လို႔ စိတ္ေကာက္သြားတယ္။ ေပး မတင္ပါဘူး။ ဘယ္လိုလုပ္ရမလဲ မသိဘူး။ ဒါေၾကာင့္ ဆက္ေရးခ်င္ရင္ ေနရာ၀ယ္ရပါအံုးမယ္။ ေျဖးေျဖး ခ်င္းခြဲတင္ပါ့မယ္။ ေနာက္တခါ Satay ေပါ့ :)


ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster

Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP