Lorem Ipsum

mexican rice နဲ႔ အမဲရိုးခ်ဥ္စပ္ဟင္း

 Sunday, January 02, 2011





ကုလားနဲ႔ တရုတ္ ေရာထားသလို ျဖစ္ေနသလားလို႔ :) ပန္ကန္ကနီျပီး ထမင္းက၀ါေနတယ္ :D





ကိုယ့္မွာ Spanish သူငယ္ခ်င္း ၄ေယာက္ရွိတယ္။ သူတို႔ကို ဘယ္ခ်ိန္ေမးေမး ဘာစားလဲဆိုရင္ Rice&Beans (mexican rice) လို႔ပဲေျပာတယ္။ မေန႔ကေတာ့အခ်ိန္လည္း ပိုေနတာနဲ႔ကိုယ္လည္းစမ္းခ်က္ ၾကည့္ပါတယ္။ ကိုယ့္ထမင္းကေတာ့ နဲနဲေလး ျပင္ထားတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္မထည့္ဘူး။

ပထမဆံုး ပဲဗူး ေဖာက္ျပီးေရစစ္ထား ( Kidney Beans )
ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထား။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္ဗူးေဖာက္ထား (ကိုယ္ေတာ့မထည့္ပါ)
ကံုကုမံ အနည္းငယ္ (၁၀ မွ်င္) (Saffron)
ဆန္ (ႏို႔ဆီဗူးတဗူး)
ဆီ အနည္းငယ္

ဒယ္အိုးတည္ ဆီထည့္ ပူလာရင္ ၾကက္သြန္ေတြထည့္၊ ၾကက္သြန္ေတြ ရရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဗူးထည့္ (ထမင္း စားဇြန္း ၄ ဇြန္း) ဆန္ကို ေရေဆးျပီးထည့္ေလွာ္ ဆားအနည္းငယ္နဲ႔ ကံုကုမံ (စာလံုးေပါင္းမွားနိုင္)ထည့္၊ ဆန္ သားေတြ ပြတက္လာမွ ေရဆူ၊ ေျမေတာက္ပဲ၊ ၾကက္သြန္အလံုးလိုက္ထည့္ျပီး ေရခန္းရင္ႏွပ္ထား လိုက္ပါ။ အာလံုးေပါင္း ၂၅မိနစ္ ၾကာပါတယ္။ သူနဲ႔တြဲစားဖို႔ကို အမဲအရိုးေတြ က်န္ေနတာကို သရက္သီးသ နပ္နဲ႔ေရာျပီး ခ်ဥ္စပ္ခ်က္ျဖစ္ ပါတယ္။
















အမဲရိုးေတြကို ေရေဆးျပီး လိုခ်င္တဲ့ အတံုးျဖစ္ေအာင္တံုးပါတယ္။ Pressure Cooker ထဲမွာအမဲရိုးထည့္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ဆီ၊ အေရာင္တင္၊ မဆလာနဲနဲ ထည့္ျပီးနယ္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ၊ ဂ်င္းနဲ႔ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္၊ ငရုတ္သီးစိမ္၊ သရက္သီးသနပ္ (ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း) အားလံုးကို ေရာနယ္ျပီး ေရခမ္းေအာင္တည္ပါတယ္ ေရခမ္းရင္ ေရဆူထည့္ျပီး အဖံုးပိတ္ပါတယ္။ အသံျမည္ ၅ခါေလာက္ေပးျမည္ျပီးရင္၊ မီးေလ်ာ့ထားလိုက္ပါ တယ္။ ခ်ဥ္စပ္ အမဲရိုး သရက္သီးသနပ္ဟင္း ရပါျပီ။ ထမင္းနဲ႔ ဟင္းကို တဖိုစီမွာ ခ်က္လိုက္ေတာ့ နာရီ၀က္ အတြင္း စားလို႔ရပါျပီ။ သခြါးသီး စိတ္ေလးနဲ႔ စားေပမဲ့ ဓါတ္ပံုက စားျပီးမွ သတိရလို႔ သခြါးသီးပံုေလး မပါ လာပါဘူး။



ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster

Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP