အာျပဲေျခာက္ကင္နဲ႔ မွ်စ္နဲ႔ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္း
Sunday, February 06, 2011
ငါးႏွပ္ေျခာက္ကင္ပါ။ ငါးႏွပ္အစိမ္းကို တခါမွမစားဘူး မျမင္ဘူးေပမဲ့၊ ငါးႏွပ္ေျခာက္ကိုေတာ့ ခဏခဏ စားတယ္။ ကခ်င္မွာေတာ့ အာျပဲေျခာက္တဲ့။ တေပါင္ကို ၈ေဒၚလာေပးရေပမဲ့ စားျဖစ္ပါတယ္။ ေသြးတိုးသာ ရွိတာ ငါးေျခာက္ ငါးပိကလြဲရင္ က်န္တာ မစားခ်င္ဘူး :)
ငါးႏွပ္ကို အရြယ္ေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးျပီး ေရခဏစိမ္ထားတယ္။ ျပီးမွ ေရေဆး ေရစစ္ထား။ ေရေျခာက္ရင္။ အိုဗဲန္ကို ၄၅၀ F ံ ၅မိနစ္ ၾကိဳလုပ္ထားျပီး၊ ငါးေျခာက္ေတြ ဆီထည့္ပါတယ္။ (မီးနဲနဲနဲ႔ ကင္ရင္ ၾကြပ္သြားမွာစိုးလို႔ မ်ားမ်ားနဲ႔ ျမန္ျမန္ ကင္တာပါ) ငါးေျခာက္ရေလာက္ရင္၊ ေသခ်ာထု ဆီကိုပူ ေအာင္လုပ္ထားျပီး ငါးေျခာက္ေပၚ ဆမ္းလိုက္ပါတယ္။
ခ်ဥ္ေပါင္နဲ႔မွ်စ္ကို ထမင္းနဲ႔ နယ္စားလို႔ရေအာင္ ျပစ္ျပစ္ေလးခ်က္တယ္။ အစပ္ခ်က္ေလးပါ။
ဘိုစားပဲသီး တထုတ္က်န္ေနတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီပါးပါးလွီးျပီး ၾကက္သားမႈန္႔ေလးထည့္ေၾကာ္တယ္။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster