ေခါက္ဆြဲမ်ား
Sunday, February 20, 2011
ေနမေကာင္းျဖစ္ေနလို႔ ပံုေတြ တင္ႏိုင္အံုးမယ္မထင္ဘူး။ ဆရာ၀န္ညြန္ၾကားခ်က္အရ က်န္းမာေရးေၾကာင့္ ခဏေလာက္ေတာ့ နားပါ့မယ္။ မၾကာခဏေတာ့ တင္ပါ့မယ္။ အခုလည္း စားတာေလးေတြ တင္ေပးထား ပါတယ္။
ထိုင္းေခါက္ဆြဲပါ။ မံုညွင္းရြက္နဲ႔ ဖက္ထုတ္ေလးေတြ ထည့္ေရာင္းတယ္။ ၀က္သားကင္ထည့္ေပးသလို ငါးဆုပ္လံုးေတြလည္း ထည့္ေပးတယ္။ စားလို႔အရမ္း ေကာင္းတယ္ေျပာရမယ္။ ျမန္မာေခါက္ဆြဲေတြလို ဆီေတြမမ်ားဘူးေပါ့။ အရိုးတမ်ိဳးမ်ိဳးျပဳပ္ျပီး ငါးဆုပ္၊ ဖက္ထုပ္၊ ၾကက္သားျပဳပ္ထည့္၊ မံုညွင္းရြက္ထည့္၊ အခ်ဥ္အတြက္၊ ဗီနီကာနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္ထားတာ ထည့္ၾကသလို (ငရုတ္သီးနဲ႔ ဗီနီကာ ၾကိတ္ျပီးလည္း ထည့္က်ပါတယ္) ၾကက္သြန္ျဖဴဆီက်က္၊ ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔၊ ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း၊ သၾကာနဲ႔ ငံျပာရည္ရွိ ရင္ရပါျပီ။
ကိုယ္ကေတာ့ ၾကက္သားျပဳတ္ရယ္၊ တိုဖူးနဲ႔ ၾကက္သားလံုးရယ္၊ ငါးဆုပ္ ၂မ်ိဳးရယ္၊ ၾကက္သားဖက္ထုပ္ရယ္၊ ငါးမႈန္႔ေျခာက္ေၾကာ္ ထည့္စားပါတယ္။
ညေနေတာ့ ဆီက်က္ပံုဆံေလး အေျခာက္ပဲ စားလိုက္တယ္။ ၾကာညိ့ဳပဲ ပိုထည့္ျပီးစားပါတယ္။
အမဲေျခေထာက္ စတူးလုပ္တုန္းက ေခါက္ဆြဲဖတ္ျပဳတ္ျပီး ေရားစားပါတယ္။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster