သီးစံုေထာပတ္ထမင္း
Sunday, March 13, 2011
သီးစံုေထာပတ္ထမင္း ခ်က္စားတားတာပါ။ သီးစံုတထုတ္ ၀ယ္ထားတာနဲ႔ ေထာပတ္ထမင္း ခ်က္ေကြ်းမယ္ စိတ္ကူးရတယ္။ ပထမဆံုး ဆန္ကိုေရေဆးျပီး ေထာပတ္နဲ႔ ေလွာ္လိုက္တယ္။ ျပီးမွ ဆားနဲ႔ သၾကားနဲနဲထည့္ ေရဆူထည့္ပါတယ္။ ထမင္းေရခန္းေတာ့မယ္ဆိုမွ သီးစုံထည့္ျပီး ႏွပ္ထားလိုက္ပါတယ္။
ေထာပတ္ ထမင္းနဲ႔စားဖို႔ ဆိတ္သားဟင္း (Mutton Korma ) ခ်က္ပါတယ္။ Korma ဆိုတာ ပါကစၥတန္ႏိုင္ငံရဲ့ အစ္ေန႔မွာ မပါမျဖစ္တဲ့ ဟင္းတမ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ ပထမဆံုး ဆိတ္သားကို အရြယ္ေတာ္ တံုးထားပါတယ္။ ျပီးမွ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးျပီး ေၾကာ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီၾကြပ္ရြလာရင္ တ၀က္ဖယ္ထား ျပီးဆိတ္သားေတြကို ထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။ ဆိတ္သားေၾကာ္ အေရာင္ေလးလွလာရင္ ဂ်င္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းထည့္၊ Kormaမဆလာ တထုတ္ထည့္၊ ႏို႔ခ်ဥ္ လၹက္ရည္ၾကမ္း ၂ပန္ကန္လံုးထည့္၊ ဆားနဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ အနည္းငယ္ထည့္၊ ေရဆူ အသားျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အသားႏူးတဲ့ အထိခ်က္ပါတယ္။ ေနာက္ဆံုးမွ ၾကက္သြန္ေၾကာ္တ၀က္ကို ေျချပီးထည့္ပါတယ္။ ဒါဆိုရင္ ဆိတ္သားဟင္းရပါျပီ။
ကီ၀ီသီး ၀ယ္လာတာ ကိုယ္က အခ်ဥ္စားလို႔ မရတာနဲ႔ မထူးပါဘူး သုပ္ေကြ်းလိုက္မွ လို႔ စိတ္ကူးရပါတယ္။ ဒါနဲ႔ ကီ၀ီသီးသုပ္ ျဖစ္လာပါတယ္။ ကီ၀ီသီးကို အခြံခြါ ေရေဆး ပါးပါးလွီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္စိမ္း၊ နံနံပင္တို႔ ကို ပါးပါးလွီးထည့္၊ ပဲမႈန္႔၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔ထည့္၊ ပုဇြန္ေျခာက္ ငါးပိေထာင္းနဲနဲ၊ ငံျပာရည္၊ ၾကက္ သြန္ျဖဴ ဆီက်က္ထည့္ျပီး နယ္လိုက္ပါတယ္။ ကီ၀ီသီးသုပ္ ရပါျပီ။
ငါးသလဲထိုး ေသးေသးေလးေတြကို ဆား၊ ဆႏြင္းနယ္ျပီး ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔ ေၾကာ္ပါတယ္။ ၾကြပ္ရြလာရင္ ဆီ စစ္ထားျပီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္၊ ငရုတ္ေျခာက္( ဆီနဲ႔ေၾကာ္ျပီး ေထာင္းထားတာပါ) ထည့္၊ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိုမႈန္႔ထည့္ျပီး ငါးေၾကာ္ေလးေတြ ထည့္ေရာ လိုက္ပါတယ္။ ငါးေၾကာ္စပ္စပ္ေလးေပါ့။
ဒါက စလပ္ရြက္ က်န္တာေလး အျပီးသတ္ခ်င္လို႔ ပါးပါးလွီး၊ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး၊ ႏွမ္းေလွာ္နဲ႔ ႏွမ္းဆီထည့္ ငံျပာရည္ထည့္ျပီး ကိုယ္တိုင္စားရတာေပါ့။ (တျခားေတြ ၾကည့္ျပီး မစားရေတာ့ ဒါေလးနဲ႔ တင္းတိမ္ရတာေပါ့ း( )
ဒါက သတ္သတ္လြတ္ Hot Dog ကို မုံညွင္းရြက္နဲ႔ ဟင္းခ်ိဳလုပ္ျပီး ကိုယ္တိုင္စားပါတယ္။ ဂ်င္းပါးပါးလႊာ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓါးျပာရိုက္၊ ပုဇြန္ေျခာက္ နဲနဲ၊ ၾကက္သားမႈန္႔နဲနဲ ထည့္ ေရဆူမွ အသားတုထည့္၊ က်က္ ေလာက္ရင္ မံုညွင္းခပ္ျပီး စားလို႔ရပါျပီ။ အခုက ခရီးထြက္ေနေတာ့ အိပ္လို႔မေပ်ာ္ဘူး။ ဒါေၾကာင့္ ပို႔စ္တင္ ပါတယ္ း)
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster