ပုန္းရည္ၾကီး ထမင္းသုပ္
Saturday, March 26, 2011
အားလံုပဲ မဂၤလာပါ ..... ပံုေတြ မတင္ျဖစ္ေပမယ့္ ဟင္းေတြေတာ့ ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။ ခရီးက ျပန္ေရာက္ ေတာ့ အိမ္မွာစားစရာမရွိတာဘူး။ ကိုယ္ကဘာစားစားရေပမယ့္ ေက်းဇူးရွင္ကမရျပန္ဘူး။ ေရခဲေသတၱာ ဖြင့္ေတာ့ စလပ္ရြက္ကေလး ၅ရြက္နဲ႔ တိုဖူး တျဖတ္၊ ဆူရွီလုပ္စားတုန္းက ဂဏန္းေခ်ာင္း ၃ေခ်ာင္း၊ ၾကက္ဥ ပဲေတြ႔တယ္။ တျခားတဖက္က တံခါးဖြင့္ေတာ့ အလြယ္ကူဆံုး ေရခဲေပ်ာ္လြယ္တာ ဘာတခုမွ မေတြ႔ဘူး။ စဥ္းစားမေနဘူး ထမင္းအိုးတည္လိုက္တယ္။ ၾကက္ဥေၾကာ္ေပးမယ္ စဥ္းစားခါမွ ပုန္ရည္ၾကီးတထုပ္ ေတြ႔တယ္။ ပုန္ရည္ၾကီး ထမင္းသုပ္ျပီး ၾကက္ဥေၾကာ္၊ ဂဏန္း၊ စလပ္ရြက္နဲ႔တိုဖူးေရာျပီး ဟင္းခ်ိဳလုပ္ လိုက္တယ္။
ထမင္းပူပူမွာ ပုန္းရည္ၾကီးသုပ္၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ငံျပာရည္နဲ႔ သံပုရာသီညစ္ျပီး ေရာနယ္ထားတာပါ။ ၾကက္ဥနဲ႔ ၾကက္သြန္ျမိတ္မ်ားမ်ားကို ေရာေၾကာ္လိုက္တယ္။
ေရပြက္ပြက္ဆူထဲကို ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓါးျပာရိုက္ထည့္၊ ၾကက္သားမႈန္႔ထည့္၊ တိုဖူးနဲ႔ ဂဏန္းသားမွ်င္ထည့္၊ စလပ္ရြက္ ပါးပါးလွီးထည့္ျပီး ငရုတ္ေကာင္းအျဖဴမႈန္႔ ခပ္လိုက္ရင္ ဟင္းခ်ဳိပူပူေလးပါရပါျပီ။
ဒါက ပုန္းရည္ၾကီးသုပ္ပါ။ တံဆိတ္ေတာ့ မမွတ္မိေတာ့ဘူး။ ေကာင္းတယ္ေျပာတာပဲ။ သုပ္နည္းက အရင္က လည္ေရးဖူးပါတယ္။ ဒီတခါေတာ့ ျမန္မာျပည္က ပို႔ထားတဲ့ပုဇြန္ေျခာက္ ထည့္တယ္။ ဒီကပုဇြန္ေျခာက္က လွေပမယ့္ ျမန္မာျပည္ကေလာက္ မခ်ိဳဘူးလားလို႔ ထင္မိတယ္။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster