ယုန္သားမႊေၾကာ္နဲ႔ ပဲသီးသုပ္( ပဲေတာင့္ရွည္သုပ္)
Monday, March 28, 2011
ပဲေတာင့္ရွည္ အခ်ိဳသုပ္ေပါ့။ တကယ္ေတာ့ ခ်ဥ၊္ငံ၊စပ္ သုပ္စားခ်င္တာပါ။ စားလို႔ မရတာနဲ႔ အခ်ိဳသုပ္ေပါ့။ ပဲေတာင့္ကို ၁လက္မ အရြယ္ျဖတ္ျပီး ေရေဆးထာလိုက္တယ္။ ေရဆူပြက္လာရင္ သၾကားနဲနဲထည့္ျပီး ျပဳပ္လိုက္တယ္။ ပဲသီးရရင္ ေရေအးစိမ္ထားျပီး၊ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး ေရေဆးျပီး အရည္ညွစ္ထုတ္ လိုက္ တယ္။(ပူစပ္ေနမွာစိုးလို႔ပါ) ပဲသီးကို ေရညွစ္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ေျမပဲေထာင္၊ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီက်က္၊ ငန္ျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ ႏွမ္းေလွာ္ထည့္ျပီး နယ္လိုက္ေတာ့ ပဲသီအခ်ိဳသုပ္ေပါ့။
ဟိုတခါ ၀ယ္ထားတဲ့ ယုန္သားေပါ့။ တေကာင္က်န္ေနတာ ဟင္းခ်က္တာကို ေက်းဇူးရွင္က မၾကိဳက္ဘူးတဲ့။ ဒီတခါေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ဆႏြင္း၊ ငန္ျပာရည္နယ္ျပီး ျပဳပ္လိုက္တယ္။ ျပီးမွ အမွ်င္ေလးေတြ ထြင္ျပီး ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ျဖဴ မ်ားမ်ားဆီသတ္၊ ယုန္သားထည့္ ငံျပာရည္နဲနဲထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးလိုက္တယ္။ အရမ္းေကာင္းဆိုပဲ။
စိမ္းစားငပိေထာင္းေပါ့။ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ၊ ငရုတ္စိမ္း အားလံုးကို ျပဳပ္ျပီး ေလွာ္လိုက္တယ္။ စိမ္းစားငပိနဲ႔ မန္က်ည္းသီးမွည့္ကို မီးကင္ျပီး ေရာေထာင္းလိုက္တာ၊ အခ်ိဳမႈန္႔ နဲနဲထည့္ ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ေလးေပါ့။
ခ်ဥ္ေပါင္နဲ႔ မုန္လာဥျဖဴကို ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔ စိမ္းစားငပိနဲ႔ ဟင္းခ်ိဳလုပ္တယ္။
ဒါကေတာ့ ကိုယ္စားတဲ့ ၾကက္သားနဲ႔ မုန္လာဥျဖဴ ဟင္းခ်ိဳပါ။ ၾကက္သားကို ဂ်င္းပါးပါးလႊာထည့္ျပီး ၅မိနစ္ ေလာက္ျပဳပ္လိုက္တယ္။ ေသြးအညွီေတြ ထြက္လာေတာ့မွ ေရေဆးခ်။ ေရဆူထပ္တည္ျပီး ၾကက္သား ထည့္၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ဆား ထည့္ျပဳပ္ထားေပါ့။ ေနာက္မွ မုန္လာဥထည့္ အသားနဲ႔မုန္လာဥႏူးလာရင္ ၾကက္ သြန္ျဖဴေထာင္းထည့္၊ ငရုတ္ေကာင္းအျဖဴမႈန္႔နဲ႔ ၾကက္သြန္ျမိတ္ထည့္လိုက္တယ္။ (တခါတေလေတာ့ ပဒက္စာထည့္ျပဳပ္တယ္)
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster