ေခါက္ဆြဲမ်ား (၂)
Saturday, April 02, 2011
ေနမေကာင္းတုန္းက ဒါေတြ လိွမ့္ပိန္႔ျပီး တေန႔တမ်ိဳး မရိုးေအာင္ စားပလိုက္တယ္ း) ဆန္ေခါက္ဆြဲေပါ့။ ကိုယ္က ၾကက္ရိုး အမဲရိုး အျမဲျပဳပ္ထားေလ့ရွိေတာ့ စားခါနီ လြယ္ကူတာေပါ့။ ဘာမွမရွိလည္း ဆီက်က္ေလးပဲ ထည့္ျပီး စားတာပဲ။ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ထက္ ေခါက္ဆြဲျပဳပ္ေတြ ပိုႏွစ္သက္တယ္။
ဆန္ေခါက္ဆြဲေပါ့။ ေခါက္ဆြဲကို ေရၾကိဳစိမ္ထားတယ္။ ျပီးမွ ျပဳပ္လိုက္ယံုပဲ။ တကယ့္ျမန္မာျပည္က ဆန္ေခါက္ဆြဲ အတိုင္းပဲ။ ေျမပဲ၊ ႏွမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ တရုတ္မဆလာကိုေရာျပီး ဆီက်က္ခ်က္ထား တာထည့္တယ္။ ဆီေၾကာ္ မစား ရဘူး ေျပာေပမယ့္ ပဲကပ္ေၾကာ္ေတာ့ ထည့္လိုက္ေသးတာပဲ။ နံနံပင္ရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုတ္သီး စိမ္း ၾကိတ္ထားတာထည့္၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ထည့္၊ အရိုးျပဳပ္ရည္ ထည့္ျပီး စားတာေပါ့။
စားဖို႔ အဆင္သင့္ေပါ့ း)
ဆန္ေခါက္ဆြဲဖတ္ အမ်ားၾကီးျပဳပ္ထားေတာ့၊ က်န္တဲ့ ေခါက္ဆြဲကို အဆာပလာေတြထည့္၊ သုမ့္ျမန္အမႈန္႔ နဲနဲထည့္၊ အရိုးျပဳပ္ရည္ထဲ ၾကက္ဥတလံုးေဖာက္ထည့္၊ ပုဇြန္ထည့္ျပီး စားလိုက္တာပဲ။
ဒီေခါက္ဆြဲဖတ္ကိုပဲ ၾကက္သားအေၾကသားေတြ လံုးထည့္ျပီး အဆာပလာထည့္စားျပန္တယ္ း) ေက်းဇူး ရွင္က ဒီလိုေခါက္ဆြဲေတြ သိတ္မစားဘူးေလ။ ေခါက္ဆြဲတထုပ္က အမ်ားၾကီးရပါတယ္။
ဒါကေတာ့ ေခါက္ဆြဲ အ၀ါထုတ္မ်ိဳးပါ။ ေခါက္ဆြဲသုပ္လုပ္စားမလို႔ပါ။ ဒါေပမယ့္ အသုပ္ထက္ အရည္ ပိုၾကိဳက္ တဲ့ကိုယ္က မိႈရွည္ရွည္နဲ႔ ငါးဆုပ္လံုးေတြ ျပဳပ္ျပီး ဒီတိုင္းစားျဖစ္တယ္။ ေကာင္းပါ၏
တိုဖူးေပ်ာ့စားျပန္တယ္။ အရင္ကေရးဖူးေတာ့ ထက္မေရးေတာ့ဘူးေနာ္။
ဒါက ဂ်ံဴေခါက္ဆြဲပါ။ ျပဳပ္ထားလိုက္တယ္။ ဘာလုပ္စားရမွန္း မသိတာနဲ႔ ဂဏန္းသားရယ္၊ ကင္းမြန္ရယ္၊ မိႈရယ္၊ ခဲေရာတ့္နဲ႔ ကညြတ္တို႔ကို ပါးပါးလွီးျပီး ခရုဆီနဲ႔ေၾကာ္ အရိုးျပဳပ္ရည္ေလးထည့္၊ ငရုပ္ေကာင္းျဖဴးျပီး စားလိုက္တယ္။
ဂ်ံဴေခါက္ဆြဲ က်န္ေနေတာ့ ပဲကပ္ေၾကာ္ရယ္၊ ၾကက္ဥျပဳပ္ရယ္၊ ဆီက်က္၊ ပဲမႈန္႔၊ မန္က်ည္းမွည့္ ငံျပာရည္၊ ထည့္ျပီး သုပ္စားပါတယ္။
ဒါလည္း ဂ်ံဴေခါက္ဆြဲပါပဲ ပဲျပားနဲ႔သုပ္ထားတာပါ။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster