ၾကက္သားေပါက္စီ
Sunday, April 03, 2011
ေပါက္စီ လုပ္စားမယ္ဆိုျပီး ဂ်ံဴေဖာက္ျပီး နယ္ဖို႔ အသင့္ျဖစ္ေတာ့ ႏြားႏို႔ကမရွိဘူး။ ႏို႔မရွိေတာ့လည္း ေရနဲ႔ နယ္ကာရွိေသးတယ္ ဖုန္း၀င္လာတယ္ အရမ္းအေရးၾကီးလို႔ ခဏေလာက္ လာေပးပါလားတဲ့။ ဂ်ံဴကို ေကာင္းေကာင္းေတာင္ မနယ္ႏိုင္ဘူး။ ျပစ္ထားျပီးသြားလိုက္တာ ညေနမွ ျပန္ေရာက္ေတာ့တယ္။ ဂ်ံဴကို ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္ထားလိုက္တာ ဒီမနက္ေတာ့ မာကေတာင္ေနျပီ :) နဂိုကတည္းက မလုပ္တတ္ရတာ ခုလိုဆိုေတာ့ ပိုဆိုးေပါ့ကြယ္ :P
လကမာၻလိုပဲ ခ်ိဳင့္ေတြ ၀ွမ္းေတြနဲ႔ မလွေပမဲ့ စားေကာင္း၏ း)
ဒီဂ်ံဴထုပ္နဲ႔လုပ္တာပါ။ ႏို႔၊ ဆီ(အနည္းငယ္) ၊ သၾကား လိုအပ္သေလာက္ကို (အခ်ိန္အဆ ေနာက္ေက်ာဖက္ မွာ ပါပါတယ္) ေရာနယ္ျပီး ၁၅မိနစ္ႏွပ္ထားရပါတယ္။ ၁၅မိနစ္ျပည့္ရင္ ေနာက္ထပ္နယ္ျပီး မိနစ္၃၀ ႏွပ္ ထားရပါ့မယ္။ ျပီးမွ တထုပ္စာကို အတံုး ၁၂ခုျဖတ္ျပီး အဆာသြပ္ရပါ့မယ္။
ကိုယ္ကေတာ့ တ၀က္ေလာက္ပဲ လုပ္တာဆိုေတာ့ ၅တံုးပဲ ယူလိုက္တာပါ။ ဒါကို တလွိမ့္တံုးနဲ႔လွိမ့္ရ ပါတယ္။ ကိုယ့္မွာေတာ့ ဂ်ံဴက သိပ္မႏွပ္လိုက္ရဘူး။ ေနာက္တခုက ႏို႔လည္းမရွိဘူး။
အဆာအတြက္ကို ၾကက္သားကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါတယ္။ ျပီးမွ ၾကက္သြန္နီမ်ားမ်ားနဲ႔ ေၾကာ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ တမႊာနဲ႔ ဂ်င္းလက္တဆစ္စာကို ေထာင္းထည့္၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔၊ သၾကား၊ ပဲငံျပာရည္အ ၾကည္၊ တရုတ္မဆလာ အနည္းငယ္ထည့္။ ေနာက္ဆံုးမွာ ဂ်ံဴမႈန္႔ တဇြန္းထည့္ပါတယ္။ ၾကက္ဥကိုျပဳပ္ျပီး ေလးစိတ္စိ္တ္ထားပါတယ္။
ကိုယ္က သူမ်ားလိုေတာ့ အပြင့္မေဖာ္တတ္ဘူး။ ဒီလိုပဲ အသားထည့္၊ ၾကက္ဥျပဳပ္တစိတ္ထည့္ျပီး လံုးလိုက္တယ္။ စကၠဴခံေပၚတင္ျပီး အေပၚကေန ကတ္ေက်းနဲ႔ ၾကက္ေျခခတ္ေလးလုပ္လိုက္တယ္။ ျပီးရင္ ေပါင္းေပေတာ့ ၄၅မိနစ္။ ရပါျပီ ေပါက္ဆီ။
ဒီအထုတ္က ျမန္မာျပည္က ေပါက္ဆီအနံ႔ေလးနဲ႔ပါ။ ျမန္မာမွာဆို ေရထဲကို မီးေသြးတခဲနဲ႔ ယမ္းစိမ္းနဲနဲ ထည့္တယ္ေျပာတာပဲ အဲ့လိုအန႔ံမ်ိဳးရပါတယ္။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster