Lorem Ipsum

အမဲအူခ်က္နဲ႔ အစိမ္းေၾကာ္

 Monday, April 04, 2011







အမဲအူခ်က္ပါတယ္။ ဗီယက္နာမ္ ဆိုင္မွာ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ရတယ္။ ဒါေပမဲ့ ကိုယ့္ဟာကို သန္႔ရွင္းေအာင္ လုပ္ရတာက တမနက္လံုးပဲ။ ေျခေထာက္္ပါ ေညာင္းတယ္။ ပထမဆံုး အားလံုးကို လိုသ ေလာက္အတံုးေလးေတြ လုပ္ထားပါတယ္။ အဆုတ္နဲ႔ ေၾကာက္ကပ္ကလြဲရင္ေပါ့ (မစားလို႔ပါ) ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အေရာင္တင္၊ မဆလာ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီးေျခာက္၊ စပါးလင္တို႔ကို ၾကိတ္ျပီး အူစံုထဲ ထည့္ျပီး နယ္ပါတယ္။ ဆီ အဆင္သင့္ျဖစ္ရင္၊ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္နဲ႔ ကရေ၀းရြက္ထည့္ ဆီသတ္ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီး ထည့္ ဆီသတ္ပါတယ္.( အႏွစ္မ်ားေအာင္လို႔ပါ) ၾကက္သြန္ရရင္ ႏွပ္ထားတဲ့ အမဲအူထည့္ျပီး ဆီျပန္ လာေအာင္ ေၾကာ္ပါတယ္။ ဆီျပန္လာရင္ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အမဲအူႏူးတဲ့ အထိ ခ်က္ပါတယ္။ ( အမဲအ သဲကိုေတာ့ ဟင္း က်က္ခါနီးမွထည့္ပါတယ္။ မာသြားတတ္လို႔ပါ) အႏွစ္ အေနေတာ္ လိုခ်င္ သေလာက္ ျဖစ္ရင္ မဆလာနဲနဲ အုပ္ျပီး ခ်လို႔ရပါျပီ။






 
ဒါကရံုးပေတသီးေၾကာ္ပါ။ ဒီလို ေသးေသးပုပုေလးေတြ တခါမွမေတြ႔ဖူးဘူး။ ကုလားဆိုင္ကရလို႔ ယူလာ တာ။ ခရုဆီနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသတ္ျပီး ေၾကာ္ထားပါတယ္။



မုန္႔ညွင္းဖူးနဲ႔ ငါးဆုပ္ကို ဘဲဥဆားငန္ျပဳပ္ျပီး ေၾကာ္ထားတာပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔၊ ငရုတ္သီးစိမ္းဆီသတ္၊ ငါးဆုပ္ထည့္၊ ဘဲဥဆားငံေျခထည့္( ျပဳပ္ျပီးသား) မံုညွင္းထည့္ေၾကာ္၊ ငံျပာရည္ထည့္စရာမလိုဘူး။ ဘဲဥက ငံေနလို႔။ ဒါေတြနဲ႔စားတယ္။ ငရုတ္သီးေၾကာ္ ရွိေနတာနဲ႔ သရက္သီးသနပ္ ကုလားဆိုင္က ၀ယ္ထားတာနဲ႔ တြဲစားတယ္။ ငရုပ္သီးေၾကာ္ကေတာ့ တင္ျပီးသားမို႔လို႔ မတင္ေတာ့ပါဘူး။



ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster




Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP