ငါးရ့့ံအူဟင္းနဲ႔ ဟင္းမ်ိဳးစံု
Thursday, April 28, 2011
ငါးရ့့ံေတြ ခ်က္စားခဲ့တုန္းက စုထားတဲ့ ငါးရံ့အူေတြပါ။ အေကာင္အရမ္းမၾကီးေတာ့ အူကလည္း သိတ္မၾကီးဘူးေပါ့။ အခါးေတြဖယ္ျပီး အူေတြကို နဲနဲျဖတ္လိုက္တယ္။ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီးေျခာက္ေတြကို အညွက္ေထာင္းျပီ ဆီသတ္ အေရာင္တင္နဲ႔ ဆႏြင္းမႈန္႔နဲနဲထည့္၊၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပါးပါးလွီးထည့္၊ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ျပီး အႏွစ္ေၾကတဲ့အထိ ေၾကာ္လိုက္တယ္။ ေနာက္ဆံုးမွ ငါးရံ့အူေတြထည့္။ ဟင္းအိုးရခါနီးမွ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ မညွက္တညွက္ေလးထုျပီး အုပ္လိုက္တယ္။
ပဲဇီးကြက္နဲ႔ အာလူးသုပ္ထားတာပါ။ ပဲးကို ေရၾကိဳမစိမ္ထားမိေတာ့ ေတာ္ေတာ္ေလးျပဳပ္လိုက္ရတယ္။ ႏူးေနေအာင္ေတာ့ မျပဳပ္ဘူး။ သုပ္ရင္ ခပ္ဆတ္ဆတ္ေလးၾကိဳက္လို႔။ အာလူးကိုေရာ မာမာေလးျပဳပ္တယ္။ ၂မ်ိဳးလံုးကို ဇလံုတလံုးထဲထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီက်က္မ်ားမ်ား၊ ပဲမႈန္႔၊ ငံျပာရည္ အခ်ိဳမႈန္႔၊ သံပုရာသီးညွစ္ျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးသုပ္ထားတယ္။
မံုညွင္းခ်ဥ္နဲ႔ အမဲသားေၾကာ္ထားတာပါ။ ျမန္မာျပည္က ပို႔ထားတဲ့ မံုညွင္းခ်ဥ္နဲ႔ ၾကက္သြန္ခ်ဥ္ လက္ က်န္ရွင္းလိုက္တယ္။ အသစ္ထပ္ေရာက္လာေတာ့မွာဆိုေတာ့ အေဟာင္း ေတြရွင္း ျပစ္တာ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္စိမ္းတို႔ကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းျပီး ဆီသတ္ အမဲသားအေၾကထည့္ေၾကာ္၊ ငံျပာရည္ထည့္၊ မံုညွင္းခ်ဥ္ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထည့္၊ ခ်ခါနီးမွ ၾကက္သြန္နဲ႔ နံနံပင္ ပါးပါးလွီးထည့္တယ္။
ပိန္းဥဟင္းရည္ပါ။ ပိန္းဥကို အခြံႏြါေရေဆးထား။ ေရဆူရင္ ပုဇြန္စိမ္း ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထည့္၊ ငပိနဲ႔အခ်ိဳမႈန္႔ နဲနဲထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ထား၊ ဟင္းရည္အိုး ဆူရင္ ပိန္းဥထည့္၊ ပိန္းဥနူးမွ ဆီထမင္းစားဇြန္းတဇြန္းထည့္၊ ထမင္းစားခါနီးမွ ငရုတ္ေကာင္းေလွာ္မႈန္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း၊ ပင္စိမ္းရြက္တို႔ထည့္ျပီး စားလို႔ရပါျပီ။
ဒါကေတာ့ ဆူခီနီနဲ႔ ပဲပင္ေပါက္အစိမ္းေၾကာ္ပါ။ တခါမွ ဆူခီနီကို အစိမ္းေၾကာ္စားရမွန္း မသိခဲ့ဘူး။ စူးႏြယ္ ေၾကာ္စားမွ ေၾကာ္စားလည္းရတာပဲလို႔ ျမန္မာပီပီ ေကာ္ပီလိုက္တယ္ :)
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster