Lorem Ipsum

ငါးပတ္ဆီျပန္၊ ေဂၚရခါးသီးအစိမ္းေၾကာ္နဲ႔၊ စံျမိတ္နဲ႔ ငါးဆုပ္လံုးဟင္းခ်ိဳ

 Friday, May 06, 2011

အာရွဆိုင္မွာ ငါးေတြပတယ္ တေပါင္ ၇.၅၀တဲ့။ ေဘးက အသိတေယာက္ကို ဘာငါးလည္းသိလားဆိုေတာ့ ငါးပတ္ေလ အရမ္းခ်ိဳတယ္ အေျပာေကာင္းတာနဲ႔ မလာတာ။ အိမ္ေရာက္ေတာ့ ၾကက္သြန္နီျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီးေျခာက္ အကုန္ေထာင္းျပီးဆီသတ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂လံုးပါးပါးလွီးထည့္၊ အေရာင္တင္နဲ႔ ဆႏြင္းပါနဲနဲထည့္ျပီ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကရင္ ငါးထည့္၊ မန္က်ည္းမွည့္အရည္ေဖ်ာ္ထည့္ျပီး ဆီျပန္လာေအာင္ အဖံုးအုပ္ထားလိုက္တယ္။ ဟင္းအိုးဆီျပန္လာရင္ မဆလာနဲနဲ ငရုတ္သီးစိမ္ျခမ္းထည့္ နံနံပင္အုပ္ ခ်ဥ္စပ္ ငါးပတ္ဆီျပန္ရပါျပီ။



ငါးပတ္ဆီျပန္

ငါးပတ္သား





ေဂၚရခါးသီး၊ ပဲျပားေၾကာ္နဲ႔ ၾကက္ဥတို႔ကို ေရာျပီး အစိမ္းေၾကာ္ ေၾကာ္လိုက္တာ။





စံျမိတ္( စမံုစပါးအရြက္)ကို ငါးဆုပ္လံုးနဲ႔ ဟင္းခ်ိဳခ်က္တယ္။( စံျမိတ္ဟင္းခ်ိဳကို အရင္ကလည္းေရးဖူးေပမဲ့ ပီကာစာမွာ ပံုေတြဖ်က္လို႔ ပ်က္သြားပါတယ္။



ဒါက မုန္႔ဟင္းခါး ပဲေၾကာ္နဲ႔ (ခ်က္နည္းကေတာ့ အရင္ကလည္းေရးဖူးတယ္)


ဒါက ငရုတ္ဆီနဲ႔ ေၾကာ္ထားတဲ့ထမင္းေၾကာ္။ ပဲသီး၊ မံုလာဥနီ၊ ၾကက္သား၊ ၾကက္ဥပါတယ္။


ဒါက ခရုဆီနဲ႔ ၾကက္သား၊ ပဲစိမ္းလံုး၊ မံုလာဥနီနဲ႔ အခ်ိဳေၾကာ္။


နန္းၾကီးသုပ္( ကခ်င္ျပည္နယ္မွာဆို ဒါက နန္းလတ္သုပ္ပါ။ နန္းၾကီးသုပ္က အရင္ကေရးဖူးပါ နန္းၾကီးက ပိုတုတ္ပါတယ္) ၾကက္ဥျပဳပ္၊ ၾကက္သားဆီလည္ေရလည္ခ်က္၊ ပဲျပားေၾကာ္နဲ႔သုပ္ပါတယ္။



သုပ္ျပီး


ၾကက္ဥ၊ ပဲစ္မ္း၊ မံုလာဥနဲ႔ထမင္းေၾကာ္


ျမန္မာျပည္က ေရႊဥေဒါင္း ဂ်ံဴေခါက္ဆြဲထုပ္ ရွိေနတာကို ပဲျပားေၾကာ္နဲ႔ ေရာသုပ္တယ္။


ေခါက္ဆြဲသုပ္ပါ





ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster

Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP