Lorem Ipsum

ငါးမိဆိုပဲးငါးပိေပါင္း၊ ခရမ္းကြ်တ္သီး ငါးပိရည္က်ိဳႏွပ္၊ ျမင္းခြါရြက္သုပ္၊ ဗူးသီးဟင္းခ်ိဳ

 Saturday, June 04, 2011

ကိုယ့္ဟင္းနာမည္ေတြ ဖတ္ျပီး ရွဴပ္ကုန္မွာပဲ နာမည္မတပ္ေတာ့လို႔ ေပးလိုက္တာပါ။ ကိုယ္ေတာ့ သေဘာက်တယ္ေအ ဘာေျပာေျပာ :D :P



ခ်ဥ္ငံစပ္ ျမင္းခြါရြက္သုပ္

ျမင္းခြါရြက္သုပ္။ အမွန္ေတာ့ ေရွာက္သီးသုပ္မလို႔ပါ။ အဲ့ဒီေန႔က ရမယ္ေျပာျပီး မရလာလို႔ ျမင္းခြါရြက္ပဲ သုပ္လိုက္တယ္။ အခ်ဥ္ ခပ္မ်ားမ်ားထည့္လိုက္တယ္။ ဟင္းနဲ႔လိုက္ေအာင္ေပါ့။ ခါတိုင္း အသုပ္ထဲကို အေၾကာ္ဇံနဲနဲ ထည့္လိုက္တာေပါ့။ ခ်ဏ္ငံစပ္ေလး သုပ္ထားတယ္။


ခရမ္းကြ်တ္သီး ငါးပိေရက်ိဳႏွပ္ စပ္စပ္

ခရမ္းကြ်တ္သီးေတြ႔လို႔ ၀ယ္လာတယ္။ ဘာလုပ္စားရမွန္း မသိျပန္ဘူးေလ။ တခါက သူငယ္ခ်င္းတေယာက္ ရခိုင္ခရမ္းသီးႏွပ္ ေကြ်းဖူး သတိရတာနဲ႔ လိုက္တာပါ။ စိမ္းစားငါးပိ မရွိလို႔ ငါးပိရည္က်ိဳနဲ႔ ခ်က္လိုက္တယ္။ ေရလည္ေကာင္း မယံုမရွိန႔ဲ။

ခရမ္းကြ်တ္သီးေတြကို ထိပ္ျဖတ္ ေလးစိတ္စိတ္ျပီး ေရစိမ္ထား။ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ၊ ငရုတ္စိမ္းကို ေတာက္ ေတာက္စဥ္းျပီး ဆီသတ္ ၾကက္သြန္အေရာင္လွလာရင္ အေရာင္တင္မႈန္႔နဲနဲထည့္ ေရက်ိဳငါး ပိကိုေဖ်ာ္ထည့္၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲနဲထည့္၊ ငါးပိဆူလာရင္ ခရမ္းကြ်တ္သီးထည့္ အဖံုးအုပ္ျပီး ေရခမ္းဆီျပန္လာ ေအာင္ ႏွပ္ထားလိုက္တယ္။ ဒါလည္းေကာင္းတာပဲ။ ကိုယ္ခ်က္တာေတာ့ ရခိုင္ခ်က္ စစ္စစ္နဲ႔ေတာ့ မတူ ေလာက္ဖူး :D မခ်က္တတ္လို႔ေလ။



ေရက်ိဳငါးပိပါ။ ဒီပုလင္းက ငါးအေကာင္ေတြမပါဘူး ေဖ်ာ္လိုက္လည္း ဆူးေတြမပါဘူးဆိုေတာ့ လြယ္တယ္ ငံေပမဲ့ စားေကာင္းတယ္။ ငါးပိ ငံတာေတာ့ မဆန္းပါဘူးေနာ့။






ငါးမီဆပဲငါးပိိုေပါင္းေပါ့ေနာ္ (၂မ်ိဳးလံုးက ပဲပိစပ္ေတြပါပဲေလ) ခ်ိဳခ်ိဳေလးပါ

ငါးကို (Milk Fish) အေၾကးထိုး ဗိုက္ေဖာက္ ေသခ်ာေရေဆးျပီး အတံုးတံုးထားလိုက္တယ္။ ျပီးမွ ရွလကာ ရည္ နဲနဲထည့္နယ္ျပီး ႏွပ္ထားလိုက္တယ္။ ေနာက္ေန႔မွ ရွလကာရည္နယ္ထားတဲ့ ငါးကို ေရေသခ်ာ ျပန္ေဆး ပါတယ္။ ေရေဆးျပီး ငါးကိုဆႏြင္း၊ တရုတ္မဆလာမႈန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔၊ ၾကက္ဥတလံုး ေဖာက္ ထည့္၊ ဂ်ံဴမႈန္႔နဲနဲထည့္ေရာနယ္ျပီး ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။ ဆားနဲ႔အခ်ိဳမႈန္႔မထည့္ပါဘူး။ ပဲငါးပိနဲ႔ မီဆိုေရာျပီး ေပါင္းမွာမို႔လို႔ပါ။

ဒယ္အိုးတည္ ဆီ၂ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း) ထည့္ ဆီပူလာရင္ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓါးျပာရိုက္ထည့္၊ ၾကက္သြန္အန႔ံ ေမႊးလာရင္ ပဲးငါးပိ၃ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း) မီဆို တဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း) တို႔ကို ေရေႏြးနဲ႔ ေဖ်ာ္ျပီးထည့္(ေရဆူက ငါးျမဳပ္ေအာင္ထည့္ပါ) ပဲးငါပိရည္ဆူလာရင္၊ ေၾကာ္ထားတဲ့ ငါးေတြထည့္၊ အဖံုးပိတ္ျပီး မိနစ္၃၀( pressure cooker)နဲ႔ ေပါင္းထားပါတယ္။ မိနစ္၃၀ရရင္ မီးေလ်ာ့၊ ပူတယ္ဆိုရံု မီးမွ်င္မွ်င္ေလးနဲ႔ ထပ္ျပီး ၃၀မိနစ္ေပါင္းပါတယ္။ ဒါဆိုရင္ေတာ့ ဆီျပန္ျပီး အရိုးပါႏူးသြားပါလိမ့္မယ္။ အရမ္း စားလို႔ေကာင္းတယ္။ (ဆားနဲ႔အခ်ိဳမႈန္႔ လံုး၀မထည့္ပါဘူး ပဲငါးပိနဲ႔ မိဆိုအႏွစ္က ငံခ်ိဳေလးမို႔ပါ)

ေပါင္းအိုးမရွိသူေတြလည္း မပူပါနဲ႔ ငါးကိုေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး မိနစ္၂၀ေပးပြက္လိုက္ပါ၊။ ျပီးမွ အဖံုးကိုလံုေအာင္ အေလးတခုခုနဲ႔ဖိ မီးကို မွ်င္မွ်င္ေလးထားျပီး မိနစ္၄၀ေလာက္ေပါင္းပါ အရိုးႏူးသြား ေစရမယ္။ ခဏ ခဏ ဖြင့္ျပီးမၾကည့္ပါနဲ႔။

     
ဒီလို ငါးမ်ိဳးပါ။ Milk Fish လို႔ေရးထားတာေတာ့ ေတြ႔တယ္။ ဒီငါးက ခ်ိဳလြန္းလို႔ပါ။ ကိုယ္က ငါးေတြ အ ေၾကာင္းသိပ္မသိဘူး။ ငယ္ငယ္ကလည္း အိမ္မွာ မမၾကီးနဲ႔ ၾကီးေတာ္ကပဲ ခ်က္ျပဳတ္ၾကတာ။ ျပီးေတာ့ ျမစ္ၾကီးနားမွာ ျမစ္ငါးတဲ့၊ ေခ်ာင္းငါးတဲ့ ဒါမ်ိဳးပဲ ေျပာျပီးေရာင္းတာပဲျမင္ဘူးတယ္။ တခ်ိဳ႔ေတြေမးတဲ့ ငါးအမ်ိဳး စားေတြကို ျပန္ေတာင္မေျဖ ေပးႏိုင္လို႔ အရမ္းအားနာမိပါတယ္ :D





                                                ငါးၾကပ္တိုက္ေျခာက္

 

တမ်ိဳးမထင္နဲ႔ ဒီအခန္းက မီးအလင္းေရာင္ေကာင္းလို႔ လက္ေလးနဲ႔ကိုင္ျပီး လာရိုက္တာ :)

ငါးၾကပ္တိုက္ေျခာက္ဆိုတာပါ။ တျခားနယ္မွာေတာ့မသိဘူး ကခ်င္ျပည္နယ္မွာ ရတတ္ပါတယ္။ ပူတာအိုနဲ႔ တႏိုင္းျမိဳ႔မွာ ပိုေပါပါတယ္။ အငံလံုး၀မပါ ပါဘူး။ အန႔ံလည္း ေတာ္ေတာ္ေမႊးတယ္။


ဗူးသီး ဟင္းခ်ိဳပါ။ ငါးၾကပ္တိုက္ေျခာက္(အခ်ိဳေျခာက္)ကို အသားေတြ ခ်က္စားဖို႔ထားလိုက္တယ္။ က်န္တဲ့ အရိုးေတြကို ေရဆူနဲ႔ေရာျပဳပ္၊ ဗူးသီးစိတ္ထည့္၊ ထမင္းစားခါနီးမွ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထည့္၊ ငရုတ္ ေကာင္းမႈန္႔နဲ႔ ဆီနဲနဲထည့္တယ္။ ဆားကို ပါေလကာပဲထည့္ထားတယ္။ ဟင္းေတြမွာ အငံနဲ႔ခ်က္ထားလို႔။



ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster

Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP