အမဲနံရိုးကင္၊ မႈိကန္စြန္းေၾကာ္၊ အမဲသားသုပ္နဲ႔ ငါးဆုပ္ဟင္းခ်ိဳ
Sunday, June 05, 2011
အမဲနံရိုးကင္ပါ။ စားထားတာေတာ့ ၾကာလွေပါ့။ ခုမွတင္ျဖစ္တယ္:) ပထမဆံုး အမဲနံရိုးေတြကို အရြယ္ေတာ္ တံုးလိုက္ပါ။(ကိုယ္ကေတာ့ တံုးျပီးသား ၀ယ္ခိုင္းလိုက္တာပါ)
အမဲနံရိုးကို ေရေသခ်ာေဆး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းထည့္၊ Rice Wine ၃ဇြန္း(မူးခ်င္ရင္ မ်ားမ်ားထည့္ေပါ့ :) ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔(အျဖဴမ်ိဳး)ထည့္၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ထည့္၊ ေျပာင္းဖူးမႈန္႔(corn starch) ၃ဇြန္း ထမင္းစားဇြန္းထည့္ျပီး ႏွပ္ထားလိုက္ပါ။ ၂နာရီၾကာေအာင္ ႏွပ္ထားျပီးတဲ့ အမဲရိုးကို အိုဗင္မွာ ၃၅၀ ံF နဲ႔ 45မိနစ္ကင္ရင္ရပါျပီ။
Sauce အတြက္ကေတာ့ ဆီနဲနဲပူေအာင္တည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုပ္သီးစိမ္းေထာင္းထည့္၊ မန္က်ည္းသီးမွည့္ ေဖ်ာ္ထည့္၊ ဆား၊ ငံျပာရည္၊ သၾကားနဲနဲထည့္ေရဆူထည့္ျပီးက်ိဳ၊ ေနာက္ဆုံးမွ အမဲရိုးႏွပ္ထားတဲ့ အႏွစ္ကို ေရာထည့္ျပီး ေစာစ့္လုပ္ထားပါတယ္။
အမဲနံရိုးကင္
ဘုရားစူး အမဲနံရိုးပါ :) အဆီေတြပါေနေတာ့ ကိုယ္ေတာင္ ၀ယ္လာေပးတဲ့လူကို မယံုခ်င္သလိုပဲ :D ဒါေပမဲ့ သူအလုပ္လုပ္တဲ့ ေနရာက အမဲသားတမိ်ဳးထဲ ေရာင္းတာပါတဲ့ :)
ဒီလိုအဆာပလာေတြထည့္ျပီး ႏွပ္ထားတယ္ ၂နာရီေနာ္။
စကားေကာင္းေနတာနဲ႔ နဲနဲကြ်မ္းသြားတယ္ :D
တ၀က္ကို ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငရုပ္စိမ္းေတြကို ပါးပါးလွီးျပီးထည့္၊ သံပုရာသီးညစ္ထည့္၊ ငံျပာရည္နဲ႔ ငရုပ္ဆီ(ျမန္မာျပည္ျဖစ္ )ထည့္ျပီး သုပ္တယ္။
မႈိကန္စြန္ေၾကာ္တယ္။ ဒီအေၾကာ္ေလးတပြဲ ျဖစ္ေျမာက္လာဖို႔ $9 က်သြားတယ္ :(အဲ့ဒါေၾကာင့္ အသီးအရြက္ မစားခ်င္တာ :) ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုပ္သီးကို ဓါးျပာရိုက္ ခရုဆီနဲ႔ပဲပုပ္ေစ့ထည့္ ေၾကာ္ထားတယ္။
ဒါက မႈိဖက္ကရိုက္ထားတာ း)
ကန္စြန္းရြက္ဖက္ အျခမ္းကရိုက္တာ း)
အမဲရိုးျပဳပ္ရည္ထဲ ငါးဆုပ္နဲ႔ ၾကက္ဥ ေဖာက္ထည့္ထားတာတဲ့ ဟင္းခ်ိဳ။
ဒီအႏွစ္နဲ႔လည္း တခါတေလ ႏွပ္ျပီး ကင္စားတယ္။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster