ရွမ္းေခါက္ဆြဲနဲ႔ စမူဆာ
Saturday, June 11, 2011
ရွမ္းေခါက္ဆြဲ ခ်က္စားတယ္။ ဆန္ျပားနဲ႔ေပါ့။ အရင္တခါကလည္း ေရးဖူးပါတယ္။ ပီကာဆာမွာ ပံုေတြဖ်က္ ေတာ့ ပါသြားတာ တပံုေလာက္ပဲက်န္တယ္။ အဲ့ဒီတုန္းကေတာ့ ဆီတိုဖူးနဲ႔ ၾကက္သားကို ခ်က္ထားတာပါ။ ခု ေတာ့ ပဲငပိနဲ႔ ခ်က္ထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္မိတ္၊ နံနံပင္၊ ၾကာညိဳ့၊ ဆီေမႊး၊ ငရုပ္သီးေၾကာ္ေထာင္း၊ ေကာ္ရည္၊ တရုတ္မံုညွင္းခ်ဥ္၊ အမဲသား ခ်က္ေတြပါ။
ဆန္ျပားပဲ အိမ္မွာ အဆင္သင့္ရွိေနတာနဲ႔ ေရ ၂နာရီစိမ္ျပီး ျပဳပ္ထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ျဖဴကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းျပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ဆီသတ္တဲ့အခါ နာနတ္ပြင့္ တပြင့္ထည့္လိုက္တယ္။ ၾကက္သြန္အေရာင္လွလာရင္ အေရာင္တင္နဲနဲထည့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထည့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေၾကျပီး ဆီျပန္လာရင္ အမဲသားကို ေတာက္ေတာက္စဥ္းထည့္၊ ပဲငပိ လိုအပ္မယ္ ထင္သေလာက္ထည့္၊ ေရဆူ ထည့္ျပီး ေရခမ္းဆီျပန္လာေအာင္ ခ်က္ထားတာပါ။
မံုညွင္းခ်ဥ္
စားရန္အသင့္
ပုဇြန္ေျခာက္ ဟင္းခါးလုပ္တယ္။
ဟုမ္းမိတ္ စမူဆာေလးပါ။ အခြံမရွိေတာ့လို႔ ၁၂ခုပဲရပါတယ္။ ေနာက္ေန႔ ပလာတာအခြံနဲ႔ လုပ္ပါအံုးမယ္ျပီးမွ တင္ပါ့မယ္ :)
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster