Lorem Ipsum

မွ်စ္ခ်ဥ္နဲ႔ၾကက္ရိုးဟင္း၊ ငါးပိသုပ္၊ အာလူးနဲ႔ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္

 Sunday, June 12, 2011

စိမ္းစာငပိ သုပ္တယ္။ ေငြငါးေပါက္ေလးေတြနဲ႔ေပါ့။ ဒီငါးမ်ိဳးက ဒီထက္ၾကီးတဲ့ ငါးသလဲထိုး အရြယ္လည္း ရ တတ္ပါတယ္။ ပိုၾကိီတာလည္း ရမွာပါ။ ဂ်ပန္မွာေနတဲ့လူေတြ စားဖူးၾကပါလိမ့္မယ္။ ခ်က္လိုက္ရင္ မာေန တတ္တယ္။ ကိုယ္ကေတာ့ သံပုရာသီးႏွစ္လံုး ညစ္ျပီး ႏွပ္ထားလိုက္တယ္။ ငါပိနဲ႔ ေရာသုပ္မွာမို႔ပါ။

ငါးကို ေရေဆးျပီး သံပုရာသီး ၂လံုးညစ္ျပီး ႏွပ္ထားတယ္။ ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီး ဆားနယ္ျပီး ေရေဆး ထား။ စိမ္းစားငါးပိကို မီးကင္ထား။ ငါးရုပ္သီးစိမ္း ပါးပါးလွီးထား၊။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းထားပါ။ အားလံုးျပီးရင္ ဆီစိမ္းနဲနဲထည့္ျပီး ေရာနယ္လိုက္ပါ။ စိမ္းစားငါးပိသုပ္ ရပါျပီ။ အရင္ကလည္း စိမ္းစားငပိကို ပုဇြန္ဆိတ္နဲ႔ သုပ္ဘူးပါတယ္။


ဒါမသုပ္ခင္ကေပါ့။ ငါးနဲ႔ ၾကက္သြန္နီကို ၾကက္သြန္မိတ္နဲ႔ တံတိုင္းျခားထားပါတယ္။ ေရာျမင္မွာ စိုးလို႔ပါ :)


ေငြငါးတဲ့ေလ မ်က္လံုးပဲ မဲတယ္။


သုပ္ျပီး စားဖို႔အဆင္သင့္




ဒီလို ပက္ကင္နဲ႔လာပါတယ္။




မွ်စ္ခ်ဥ္နဲ႔ ၾကက္ရိုးခ်က္တယ္။ ကိုယ္က မွ်စ္ခ်ဥ္ အရမ္းၾကိဳက္တယ္။ ဒါေပမဲ့ မတည့္ဘူး :( ၾကက္အမာ ၃ေကာင္၀ယ္လာေတာ့ လည္ပင္းနဲ႔ေျခေထာက္ အေတာင္ပံစုလိုက္တာ အရိုးဟင္းတအိုးစားရတယ္။ မွ်စ္ ခ်ဥ္နဲ႔ ေရာခ်က္လိုက္တယ္။ ကိုယ္ေနတဲ့ေနရာမွာ အရိုးကေစ်းၾကီျပီ အသားကေစ်းေပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အရိုးစားရခဲတယ္ :)

ၾကက္ရိုးကို ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔ ဆႏြင္းမႈန္႔နဲ႔ အေရာင္တင္ ထည့္ျပီးနယ္ထားတယ္။ ဆီအိုးတည္၊ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ျဖဴကိုေရာဆီသတ္၊ ငရုပ္သီးစိမ္း ထက္ပိုင္းခ်ိဳးထည့္၊ ႏွပ္ထားတဲ့ၾကက္သားထည့္ျပီး ၅မိနစ္ ခ်က္လိုက္တယ္။ ေနာက္မွ မွ်စ္ခ်ဥ္ထည့္၊ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ႏူးျမည့္ေနေအာင္တည္ထားတယ္။ ကိုယ္ ကေပါင္းအိုးနဲ႔ အၾကာၾကီးတည္ထားလိုက္တယ္။ အရိုးေတာင္ႏူးတယ္။ မွ်စ္ခ်ဥ္ အရသာၾကက္ရိုးထဲ စိမ့္မွ ပိုစားလို႔ေကာင္းတယ္။ ျမန္မာျပည္အိမ္မွာဆို အရိုးေတြနဲ႔ မွ်စ္ခ်ဥ္ကို တေနကုန္ခ်က္ထားတတ္တယ္။ မီး ေသြးမီးဖိုနဲ႔ တေနကုန္ ျပစ္ထားတာ။ အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္။





အာလူးကိုျပဳပ္ျပီး ေျခထားလိုက္တယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဆႏြင္းနဲနဲထည့္ျပီး ဆီသတ္၊ အာလူးထည့္ေၾကာ္၊ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔နဲနဲထည့္၊ ၾကက္ဥ ထည့္ခ်င္သေလာက္ကို ခေလာက္ျပီးထည့္ေမႊ၊ ၾကက္ဥနဲ႔ အာလူး သမသြားရင္၊ ၾကက္သြန္မိတ္နဲ႔ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ျဖဴး စားလို႔ရပါျပီ။




ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster

Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP