အမဲသား ခရုဆီေၾကာ္၊ ခရမ္းသီးႏွပ္၊ ပဲျပားသုပ္
Wednesday, June 15, 2011
အမဲသား ခရုဆီေၾကာ္
အမဲသားကို ပါးႏိုင္သေလာက္ ပါးပါးလွိးပါတယ္။ ေရေဆး ခရုဆီနဲ႔ ဂ်င္းရည္ညစ္ျပီး ႏွပ္ထားတယ္။ ေၾကာ္ ခါနီးမွ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓါးျပားရိုက္ဆီသတ္၊ ႏွပ္ထားတဲ့ အမဲသားထည့္ေၾကာ္ ပဲငံျပာရည္အၾကည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ ထည့္၊ ေရဆူနဲနဲထည့္၊ အသားႏူးရင္ ၾကက္သြန္မိတ္နဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ျဖဴးရင္ စားလို႔ရပါျပီ။ ငရုပ္ပြနဲ႔ ၾကက္သြန္နီထည့္ျပီး ေကာ္မႈန္႔ အရည္ေဖ်ာ္ထည့္လည္း ရပါတယ္။
ပဲျပားသုပ္မလို႔ ရယ္ဒီေပါ့။ ပဲျပားေၾကာ္ပါးပါးလွီး၊ ေဂၚပီထုပ္၊ ငရုပ္စိမ္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ပဲမႈန္႔၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီက်က္၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ သံပုရာသီးထည့္ျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးသုပ္တယ္။
ပျဲပားသုပ္
ခရမ္းသီးႏွပ္ပါ။ ခရမ္းသီးေတြကို ေလးစိတ္ စိတ္ျပီး ေရစိမ္ထား။ ငရုပ္သီးေျခာက္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ တို႔ကို ေရာေထာင္း၊ ပုဇြန္ေျခာက္ ေရစိမ္ျပီးေထာင္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၃လံုးပါးပါးလွီး၊ စိမ္းစားငပိ ေရေဖ်ာ္ထား။ အား လံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ရင္ ခရမ္းသီးႏွပ္မဲ့အိုးမွာ ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ က်န္တဲ့ အဆာပ လာ ထည့္နယ္၊ ခရမ္းသီးကို အဆာပလာနဲ႔ ေရာႏွယ္ျပီး ဆီမ်ားမ်ားထည့္ျပီး မီးနဲနဲနဲ႔ႏွပ္။ ခရမ္းသီးကေရ ထည့္ရင္ မအိဘူး။ ေပ်ာ့ျပဲသြားေရာ ႏူးအိေအာင္ မီးနဲနဲနဲ႔ ႏွပ္လိုက္တယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္နဲ႔ ခရမ္းသီးထဲက အႏွစ္နဲ႔တင္ ေရမလိုေတာ့ဘူး ႏူးအိေနပါျပီ။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster