စေနေန႔က ထမင္း၀ိုင္း
Saturday, June 18, 2011
ပုဇြန္ကို မာလာဟင္းအႏွစ္နဲ႔ ေၾကာ္လိုက္တယ္။ စိတ္ကူးတည့္သလိုသာခ်က္လိုက္တာပါ။ ဒါေပမဲ့စား ေကာင္းတယ္။ ပုဇြန္ကို ေခါင္းခြ်န္ေလးျဖတ္၊ ေက်ာခြဲျပီး ေရေဆးထားလိုက္တယ္။ ဆီအိုတယ္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္းနဲ႔ ငရုပ္စိမ္းႏုပ္ႏုပ္စဥ္းျပီး ဆီသတ္။ မာလာဟင္းအႏွစ္ထည့္၊ ပုဇြန္ထည့္ ေရဆူနဲနဲေလးထည့္ျပီေၾကာ္၊ လိုအပ္မယ္ထင္ရင္ ငံျပာရည္နဲနဲထပ္ထည့္၊ ၾကက္သြန္မိတ္ျဖဴး ရပါျပီ ပုဇြန္မာလာဟင္းေပါ့။
ပဲငပိ၊ ငရုတ္သီး( တရုတ္ငရုတ္သီးေၾကာ္ ႏွမ္းဆီပဲဆီနဲ႔ စိမ္ထားတာ) ၊ ဆီတိုဖူး၊ ရွမ္မုန္္႔ညွင္းခ်ဥ္၊ ၾကက္သြန္ ျဖဴနီ၊ ဂ်င္း၊ ပဲငံျပာရည္၊ ပဲဆီ၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ တရုတ္မုန္႔ညွင္းခ်ည္အရည္၊ ဆီတိုဖူး၊ ေျမပဲနဲ႔ ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္း၊ တရုတ္မဆလာေရာျပီး လုပ္လိုက္တယ္။
ငါးဆုပ္နဲ႔ Bok Choy အရည္ေသာက္ခ်က္တယ္။
ခ်ဥ္ေပါင္နဲ႔မွ်စ္ကို ပုဇြန္ေျခာက္နဲ႔ေၾကာ္ထားတယ္။ ခဏခဏေရးဖူးေတာ့ ေၾကာ္နည္းမေရးေတာ့ဘူးေနာ္ :)
အမဲသားကို ဂ်င္းရည္၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔၊ ခရုဆီနဲ႔ တညႏွပ္ထားတယ္။ ေနာက္ေန႔မွ ျပဳပ္ေၾကာ္ေၾကာ္ပါတယ္။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster