Lorem Ipsum

ပလာတာခြံနဲ႔ စမူဆာ

 Saturday, June 18, 2011

စမူဆာ အခြံမက်န္ေတာ့လို႔ ပလာတာ အဆင္သင့္ရွိေနတာနဲ႔ ပလာတာ အခြံနဲ႔လုပ္လိုက္တာပါ။ ဂ်ဴံနယ္ေန ရမွာပ်င္းတာလည္း ပါတာေပါ့ေလ :) ဒါနဲ႔ US မွာေနသူေတြကေတာ့ ကုလားဆိုင္က စမူဆာ ၀ယ္စားဖူး ၾကမွာပါ။ ရယ္ဒီမိတ္ေတြပါ။ အဲ့လို ပံုစံုေလးျဖစ္ေအာင္ ေၾကာ္ထားပါတယ္။ ပန္ခ်ာပီ(စခ္) ေတြလုပ္တဲ့ စမူဆာေပါ့။ ပန္ခ်ာပီ ဆိုတာ သိၾကလားမသိဘူး၊ ေခါင္းမွာ ေယာင္ထံုးၾကီးနဲ႔ေလ။ ကိုယ္ငယ္ငယ္က လံုးၾကီးတင္လို႔ ေခၚလိုက္လို႔ ပန္ခ်ာကုလားၾကီးက မသတ္သြားတာကံေကာင္း :D




အာလူးျပဳပ္ထားတာနဲ႔ ပဲစိမ္းလံုးကို၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုပ္သီးစိမ္းတို႔ကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း ဇီရာေစ့( Cumin)နဲ႔ ေရာျပီးဆီသတ္၊ ၾကက္သြန္ နီ၀ါေရာင္ေလးရရင္၊ ဆႏြင္းနဲ႔ အေရာင္တင္မႈန္႔နဲနဲထည့္၊ အာလူးေျခထည့္၊ ပဲစိမ္းပါတခါတည္းထည့္၊ ဆားနဲ႔ မဆလာမႈန္႔ထည့္ျပီး ပဲစိမ္းန႔ံေလး ေပ်ာက္ရင္ရပါျပီ။



ဒီပလာနဲ႔လုပ္တာပါ။ သူကစပ္တယ္။ ငရုပ္စိမ္းေတြ ထည့္ထားလို႔ပါ။


ပလာတာကို ဂ်ံဴမႈန္႔ျဖူးျပီး ဒလွိမ့္(သို႔)ပုလင္းနဲ႔ ပိုပါးသြားေအာင္ လိွမ့္လိုက္တယ္။ ျပီးမွ ေလးစိတ္ျဖတ္လိုက္ တယ္။ အဆာေလးပံုထည့္ပါတယ္။


ဒီလိုပံုဆံေခါက္ပါတယ္။ သူမ်ားေခါက္တာနဲ႔ေတာ့ မတူပါဘူး။


ျပီးမွ ေရေအးေလးနဲ႔ ကပ္ပါတယ္။


ဒီလို ပုလံုးေလးေတြ ရပါ့လိမ့္မယ္ :)



မီးမပူမေအးေလးနဲ႔ ေၾကာ္ေတာ့ ဒီလိုပံုေလးျဖစ္လာပါလိမ့္မယ္။


ေၾကာ္ျပီး ပလာတာအခြံနဲ႔မို႔ ၾကြပ္မေနပါဘူး။ ပန္ခ်ာပီေတြ ေၾကာ္တာေတာ့ ၾကြပ္တယ္ေနာ္ :D


မန္က်ည္းမွည့္ကို ေရေႏြးစိမ္ျပီး အရည္ညွစ္ယူပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ၊ ေဂၚပီ၊ ပူစီနံ၊ ငရုပ္စိမ္းတို႔ကို ႏုပ္ႏုပ္ စဥ္းထည့္ပါတယ္။ ဂ်င္းနဲ႔ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေထာင္းထည့္၊ ဆားနဲ႔အခ်ဳိမႈန္႔ခန္႔မွန္းထည့္ျပီး အခ်ဥ္ရယ္ကို ခပ္ ပ်စ္ပ်စ္ေလး ေဖ်ာ္ပါတယ္။




                                    ပထမတရက္က ေၾကာ္စားတဲ့ ပလာတာပါ။



ေရႊထမင္း လုပ္စားထားတာပါ။ ကိုယ္လုပ္တာနဲ႔ သူမ်ားလုပ္တာေတာ့ တူခ်င္မွတူမွာပါ။ ေကာက္ညွင္းကို ေရ ၂နာရီစိမ္ထားျပီး ေပါင္းပါတယ္။ ေပါင္းျပီးသားေကာက္ညွင္းကို ၾကံသကာက်ိဳထဲ ေရာျပီး ေမႊပါတယ္။ ေရခမ္းလာရင္ ေထားပတ္နဲနဲထည့္ျပီး ဗန္းထဲထည့္ အိုဗင္မွာ ၃၅၀အပူခ်ိန္နဲ႔ ၂၅မိနစ္ ဖုတ္လိုက္တာပါ။ ကိုယ္လုပ္တဲ့ထဲမွာေတာ့ အုန္းသီးပါ ထည့္ထားပါတယ္။ ကိုယ္က ျမန္မာမုန္႔ေတြ လုပ္ရတာ ပို၀ါသနာပါ ပါတယ္။ အဟီးးးးးးးး ကိတ္မုန္႔ေတြက ခဏခဏျပစ္ရလြန္းလို႔ပါကြယ္ :D ေကာက္ညွင္းနဲ႔ ၾကံသကာကိုေတာ့ ကိုယ့္အခ်ိန္အဆနဲ႔ပဲ ထည့္ပါတယ္ေနာ္ :) ဒီမွာလည္း ေကာက္ညွင္းျပန္ေပါင္း လုပ္ဖူးပါတယ္။



ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster



Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP