အသုပ္မ်ားနဲ႔ထမင္း၀ိုင္း
Saturday, July 09, 2011
ဖီထန္သုပ္(ေဆးဘဲဥ)သုပ္ စားတယ္။ သုပ္စားရတာထက္ ကိုယ္တို႔အိမ္မွာ ဒီတိုင္း အခြံႏြာ ပဲငံျပာ ရည္ အၾကည္နဲ႔ အျပင္းေျပထိုင္စားတယ္။ တိုဖူးျဖဴရွိေနတဲ့ေန႔ဆို တိုဖူးျဖဴေပါင္းျပီး ငံျပာရည္တို႔စားၾကတာေပါ့။ ဒီ တခါေတာ့ သုပ္စားျဖစ္တယ္။
ကိုယ္ကေတာ့ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုပ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္မိတ္၊ သံပုရာသီး၊ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ျပီး သုပ္ ထားတယ္။ ျမစ္ၾကီးနားအိမ္မွာဆိုရင္ေတာ့ ျမန္မာငရုပ္ဆီနဲ႔ ေျမပဲေၾကာ္ ထည့္သုပ္တတ္ပါတယ္။
ဖီထန္သုပ္(ေဆးဘဲဥသုပ္)
မုန္႔ညွင္းျဖဴကို ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓါးျပားရိုက္၊ ငရုပ္သီးစိမ္းေထာင္းနဲ႔ဆီသတ္ျပီး မုန္႔ညွင္းထည့္၊ ခရုဆီအစား မိဆို အႏွစ္ထည့္:D ေၾကာ္ခ်က္ေလးလုပ္တယ္။
ငါးက်ပ္တိုက္ေျခာက္ေခါင္း ပိုေနတာနဲ႔ ဟင္းခါးလုပ္တယ္။
ျပည္ၾကီးငါးကို ေရေဆးျပီး အကြင္းေလးေတြလွီးလိုက္တယ္။ ငါးဆုပ္လံုးေတြကိုေရာ ပါးပါးလွီး ေရဆူထဲ ထည့္ျပဳပ္။ နံနံပင္၊ ငရုပ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴၾကိတ္ျပီးထည့္၊ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးထည့္၊ ငံျပာရည္ အခ်ိဳ မႈန္႔နဲ႔ သံပုရာရည္ညစ္ထည့္တယ္။ အရည္ မ်ားမ်ားေလး ပါေအာင္လုပ္ထားတယ္။ ဒါကို ၾကာဇံျပဳပ္ျပီး ေရာ စားရင္ ထိုင္းရာဟူဆင့္ ျဖစ္သြားတာေပါ့။ ေျမပဲနဲ႔ တရုတ္နံနံပင္ထပ္ထည့္ဖို႔ေတာ့ လိုမယ္ေနာ္။ အရင္တခါ လည္း က်မတင္ဖူးေပမဲ့ ပီကာစာမွာ ပံုေတြဖ်က္လိုက္တာ အကုန္ေပ်ာက္ကုန္ပါတယ္။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster